28.4 C
Barcelona
Diumenge 5 juliol, 2020

La seguretat no és un problema real pels catalans?

Relacionats

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...

Publicat (El País): “Crida a la col·laboració per posar una agenda real al servei de problemes reals”. Publicat (Govern espanyol): “La prioritat ara és la seguretat”.

Quina és la realitat?

Nivell de seguretat 4 sobre 5. La junta de seguretat entre “Catalunya i Espanya” no es va reunir durant 8 anys per negativa espanyola. Se sap que Catalunya compta amb nombrosos terroristes potencials. Els mossos han evitat atemptats i detingut a nombrosos membres de cèdules. Es va publicar que la policia nacional els “avisava” que eren vigilats per la policia catalana. Per fi, la convoca unilateralment el govern català i es reuneixen. La Generalitat demanava formar part d’organismes internacionals que lluiten contra el terrorisme. Espanya ho impedia. Sí que ho permetia a la policia basca quan a Euskadi no hi ha riscos. Mossos, jornades de 12 hores per manca de personal. S’intenta ampliar la plantilla en 500 membres. El govern espanyol ho prohibeix. Atemptat a Barcelona. Amb hores de retard, Rajoy ve a Barcelona però es reuneix en la delegació del govern espanyol amb policia nacional, guàrdia civil, delegat del govern. No conviden a la Generalitat ni els mossos. El govern català sí convida a Policia Nacional i Guàrdia Civil. Polítics i mitjans espanyols associen l’atemptat a Barcelona amb l’independentisme. Apliquen la mateixa anàlisi de la realitat que van aplicar al desgraciat 11-M de Madrid? Llavors era Eta. Ara, l’independentisme afavoreix el terrorisme. Pura demagògia! Si el prioritari és la seguretat, no seria coherent que els mossos s’integressin immediatament als organismes internacionals contra el terrorisme? O és que la seguretat no és un problema real per als catalans? És digne dependre d’un estat que no optimitza la seguretat de tots els catalans, inclosos els qui volen seguir en ell?

atemptat-barcelona-900x500

Quina altra realitat es manifesta?

Dos molt diferents i contràries. Orgull dels catalans davant l’actuació eficaç dels seus polítics, de les forces de seguretat, dels serveis públics, ciutadania. Ha estat reconeguda per molts mitjans internacionals que han parlat de “govern català, policia catalana”. No de l’espanyola. Poden els dependentistes sentir el mateix orgull dels dirigents de PPC, PSC, C’s, CSQP, líders sindicals a Catalunya, “els seus” mentiders i demagogs mitjans? Una vegada més ens preguntem, a qui representen i defensen? També creuen que l’atemptat és una reacció en contra de la demanda de democràcia “real” per mitjà d’un referèndum? És tan gran la seva dependència, no sabem de quin tipus, de l’estat espanyol? Són conscients que amb el seu silenci còmplice posen en perill a “tots” els qui viuen, treballen, es mouen, tributen… a Catalunya?

Quins són els problemes reals de Catalunya?

No poder viure en una democràcia autèntica ni amb el nivell de vida que mereix; no poder aplicar una justícia social avançada per falta de recursos; progressiva anul·lació de la seva llibertat i de la capacitat legislativa del seu parlament; anul·lació de la seva identitat històrica, valors, llengua, cultura per ser castellanitzada, sotsregionalitzada. Per això vol votar i, possiblement, ser independent! Ara, un altre problema real: La falta de suport a la seguretat de “tots”. Tot això, per la política de l’estat espanyol amb la còmplice col·laboració dels seus cavalls de Troia a Catalunya.

Des de la dignitat, què és el més coherent? Independència i major seguretat o dependència creixent i insegura?

- Anunci -

Més articles

4 COMENTARIS

 1. ABSOLUTAMENT D, ACORD,
  ORGULLOSA DELS MOSSOS, ORGULLOSA DEL GOVERN DE CATALUNYA,
  POSAREM LES URNES,
  VOTAREM I MARXAREM!!!!
  PER LA NOSTRE DIGNITAT, I LA NOSTRE DEMOCRÀCIA!!!!!!

 2. ABSOLUTAMENT D, ACORD,
  ORGULLOSA DELS MOSSOS, ORGULLOSA DEL GOVERN DE CATALUNYA,
  POSAREM LES URNES,
  VOTAREM I MARXAREM!!!!
  PER LA NOSTRE DIGNITAT, I LA NOSTRE DEMOCRÀCIA!!!!!!

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (II)

Són molts els motius a exposar per creure que no té aquest dret, per molt que ho digui la llei, la constitució o els lletrats...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...