19.3 C
Barcelona
Dimarts 22 setembre, 2020

La seguretat no és un problema real pels catalans?

Relacionats

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (XI/XI)

El primer bé de les nacions resideix en la seva independència i en la seva existència política. Per als...

Per què vol ser independent Catalunya? (X/XI)

Per passar de ser nació sense estat a estat lliure i pròsper! Motius comentats, per…

Publicat (El País): “Crida a la col·laboració per posar una agenda real al servei de problemes reals”. Publicat (Govern espanyol): “La prioritat ara és la seguretat”.

Quina és la realitat?

Nivell de seguretat 4 sobre 5. La junta de seguretat entre “Catalunya i Espanya” no es va reunir durant 8 anys per negativa espanyola. Se sap que Catalunya compta amb nombrosos terroristes potencials. Els mossos han evitat atemptats i detingut a nombrosos membres de cèdules. Es va publicar que la policia nacional els “avisava” que eren vigilats per la policia catalana. Per fi, la convoca unilateralment el govern català i es reuneixen. La Generalitat demanava formar part d’organismes internacionals que lluiten contra el terrorisme. Espanya ho impedia. Sí que ho permetia a la policia basca quan a Euskadi no hi ha riscos. Mossos, jornades de 12 hores per manca de personal. S’intenta ampliar la plantilla en 500 membres. El govern espanyol ho prohibeix. Atemptat a Barcelona. Amb hores de retard, Rajoy ve a Barcelona però es reuneix en la delegació del govern espanyol amb policia nacional, guàrdia civil, delegat del govern. No conviden a la Generalitat ni els mossos. El govern català sí convida a Policia Nacional i Guàrdia Civil. Polítics i mitjans espanyols associen l’atemptat a Barcelona amb l’independentisme. Apliquen la mateixa anàlisi de la realitat que van aplicar al desgraciat 11-M de Madrid? Llavors era Eta. Ara, l’independentisme afavoreix el terrorisme. Pura demagògia! Si el prioritari és la seguretat, no seria coherent que els mossos s’integressin immediatament als organismes internacionals contra el terrorisme? O és que la seguretat no és un problema real per als catalans? És digne dependre d’un estat que no optimitza la seguretat de tots els catalans, inclosos els qui volen seguir en ell?

atemptat-barcelona-900x500

Quina altra realitat es manifesta?

Dos molt diferents i contràries. Orgull dels catalans davant l’actuació eficaç dels seus polítics, de les forces de seguretat, dels serveis públics, ciutadania. Ha estat reconeguda per molts mitjans internacionals que han parlat de “govern català, policia catalana”. No de l’espanyola. Poden els dependentistes sentir el mateix orgull dels dirigents de PPC, PSC, C’s, CSQP, líders sindicals a Catalunya, “els seus” mentiders i demagogs mitjans? Una vegada més ens preguntem, a qui representen i defensen? També creuen que l’atemptat és una reacció en contra de la demanda de democràcia “real” per mitjà d’un referèndum? És tan gran la seva dependència, no sabem de quin tipus, de l’estat espanyol? Són conscients que amb el seu silenci còmplice posen en perill a “tots” els qui viuen, treballen, es mouen, tributen… a Catalunya?

Quins són els problemes reals de Catalunya?

No poder viure en una democràcia autèntica ni amb el nivell de vida que mereix; no poder aplicar una justícia social avançada per falta de recursos; progressiva anul·lació de la seva llibertat i de la capacitat legislativa del seu parlament; anul·lació de la seva identitat històrica, valors, llengua, cultura per ser castellanitzada, sotsregionalitzada. Per això vol votar i, possiblement, ser independent! Ara, un altre problema real: La falta de suport a la seguretat de “tots”. Tot això, per la política de l’estat espanyol amb la còmplice col·laboració dels seus cavalls de Troia a Catalunya.

Des de la dignitat, què és el més coherent? Independència i major seguretat o dependència creixent i insegura?

Més articles

4 COMENTARIS

 1. ABSOLUTAMENT D, ACORD,
  ORGULLOSA DELS MOSSOS, ORGULLOSA DEL GOVERN DE CATALUNYA,
  POSAREM LES URNES,
  VOTAREM I MARXAREM!!!!
  PER LA NOSTRE DIGNITAT, I LA NOSTRE DEMOCRÀCIA!!!!!!

 2. ABSOLUTAMENT D, ACORD,
  ORGULLOSA DELS MOSSOS, ORGULLOSA DEL GOVERN DE CATALUNYA,
  POSAREM LES URNES,
  VOTAREM I MARXAREM!!!!
  PER LA NOSTRE DIGNITAT, I LA NOSTRE DEMOCRÀCIA!!!!!!

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...