9.4 C
Barcelona
Dissabte 2 desembre, 2023

Carta oberta al bisbe de Barcelona Joan Josep Omella

Relacionats

Es podrà construir el museu Ermitage a Barcelona?

Els promotors del museu Ermitage Barcelona han afirmat aquest dimecres que mantenen el seu compromís d'instal·lar-se a la ciutat, i han desitjat que "les portes tornin a...

Ada Colau a favor o en contra de Barcelona?

Abans d'entrar en matèria vull aclarir que l'alcaldessa de Barcelona no em cau bé. Afegiria també que no és de fiar segons el meu...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

A 40 anys del 23-F, sabem tota la veritat?

Es compleixen quatre dècades des d'aquell dia en què va tremolar la majoria de persones que habitava a l'estat espanyol en aquell temps, molts...

Senyor bisbe, ja sé que és arquebisbe de Barcelona i fa poc que és cardenal, ignoro quins han estat els mèrits per tan alta distinció. La institució a la qual pertany no disposa d’un conveni laboral com els altres i, per tant, no és possible saber quins criteris se segueixen per anar pujant en l’escalafó.

Dit això voldria deixar clar que no és sant de la meva devoció, vostè com aragonès, no ha fet res per intercedir en el contenciós entre els governs d’Aragó i Catalunya per les obres d’art del monestir de Sixena, obres que, si es conserven, és gràcies a la Generalitat que se’n va fer càrrec, que va pagar 40 milions de pessetes a les monges, que les va restaurar amb el cost afegit i que ara es conserven gràcies a aquella decisió.

Sàpiga també que Catalunya es va fer càrrec de les poques monges que quedaven en el monestir -i d’avançada edat- fins al seu definitiu traspàs. Ara el govern d’Aragó reclama tot l’art provinent d’aquell monestir per la cara, gratuïtament i apel·lant a la justícia. Creu vostè que la Generalitat, que n’ha tingut cura tots aquests anys, que va donar diners a canvi, que les ha restaurat i conservat mereix una sentència condemnatòria? Vostè que en pensa?

missa-a-la-sagrada-familia-en-record-a-les-victimes-de-latemptat-1

Ara bé, si m’he decidit a escriure-l’hi quatre ratlles ha estat per la seva “actuació” o, així ho entenc jo, en la basílica de la Sagrada Família amb motiu de la missa per les víctimes de l’atemptat perpetrat a Barcelona i Cambrils la setmana anterior. Vostè ha comès una sèrie d’errors en la seva intervenció. Errors impropis que una persona intel·ligent, preparada i culta no ha de cometre.

Ha fet tota la seva intervenció en castellà, ha obviat el català -llengua pròpia i oficial a casa nostra-, no s’ha adreçat en cap altre idioma sabent que hi havia gent estrangera, familiars o amics de les víctimes i, fins i tot, turistes catòlics que han volgut participar en l’eucaristia en homenatge als afectats per la barbàrie terrorista.

S’ha adreçat al rei Felip, al president Rajoy i a la vicepresidenta Soraya. No hi tinc res a dir però… Suposo que era conscient de la presència del president de Catalunya i de l’alcaldessa de Barcelona. No mereixien ser esmentats? Creu que és correcte referir-se a ells com les “autoritats autonòmiques i locals”? Ha estat idea seva o li han suggerit els de la conferència episcopal espanyola?

Quan ha dit que “la unión nos hace mas fuertes mientras que la división nos corroe y nos destruye”, he cregut per un moment que estava escoltant Rajoy o Rafael Hernando des de la tribuna del congrés de diputats, paraules que semblaven extretes de qualsevol discurs del Partit Popular referint-se al procés català. Creu que són paraules adients en una homilia dedicada a les víctimes?

Ja per acabar, vull recordar-li el moment més desafortunat de la seva intervenció quan s’ha referit a les “forces de seguretat”, ja que la primera menció d’agraïment ha sigut per les forces de seguretat de l’Estat i no ha fet cap referència al cos dels Mossos d’Esquadra, que han portat i porten tot el pes de l’actuació policial i la coordinació d’una manera exemplar i amb reconeixement internacional i de tota la ciutadania. Una ciutadania que també ara, en moments de dolor, ha donat una resposta madura i responsable, i ha demostrat la seva voluntat i capacitat d’autogovernar-se.

Crec que, en el cas d’aconseguir Catalunya la seva independència, vostre ha fet mèrits, més que suficients, per a ser candidat a presidir la Conferència Episcopal Espanyola.

Bon vent i barca nova, senyor bisbe.

Més articles

145 COMENTARIS

 1. Subscric tot lo esmentat , i no veig ni una sola cosa del que va dir que agradés a cap català dels que hi estan o dels que només vàrem escoltar-lo. Em va fer vergonya sentir avun ” home de Déu ” faltar tan a la VERITAT. Ja s’ha confessat???

 2. Totalment d,acort amb el Sr Manel Mas , nomes voldria afegir que el Sr Arquebisbe parle perfectament el catala o sie no tenia cap poblema de fer l,omilia amb catala i si el Rei o el President o VicePresidenta no l,entenen es el seu poblema , en cuan a si el Sr Arquebisbe tenia que dir unas paraulas als extrangers que sens lloc a dubtes i havia al Temple de la Sagrada Familia ja no o ting tan clar dons desconec si parla altres idiomas.

 3. Otro impresentable mas que estaria mejor callado , se les tendria que caer la cara de verguenza, gente de iglesia que no respeta a su propia comunidad.

 4. Tota la raó del món. Vagi pel davant que jo sóc catòlic practicant. No puc entendre de cap de les maneres perquè tots els bisbes i/o cardenals que posen a Barcelona han de ser “españolitos” acèrrims que obvien descaradament tot allò que afavoreixi el català i els catalans. Tot allò que pugui enaltir Catalunya, en una paraula.
  Potser sí que tots plegats ens hauríem de mobilitzar per a reconduir aquests temes que a mí com a català també em molesten i molt i encara més quan afecten l’actuació dels representants de la meva església / religió.

 5. Tota la raó del món. Vagi pel davant que jo sóc catòlic practicant. No puc entendre de cap de les maneres perquè tots els bisbes i/o cardenals que posen a Barcelona han de ser “españolitos” acèrrims que obvien descaradament tot allò que afavoreixi el català i els catalans. Tot allò que pugui enaltir Catalunya, en una paraula.
  Potser sí que tots plegats ens hauríem de mobilitzar per a reconduir aquests temes que a mí com a català també em molesten i molt i encara més quan afecten l’actuació dels representants de la meva església / religió.

   • Innecessari, el que hauria de passar és la desaparicio de totes les religions que són els motius essencials de guerres i assassinats injustícies.Si la Humanitat no hagués inventat la religió hauria sigut molt més feliç.

  • PER MI AQUET TIO SIGUI LO QUE SIGUI ES UN POCAVERGONYA I UN MISERABLE, ESTA VIVIN DE CATALUNYA I NO OBSTAN ESTA DEFENEN ELS DE FORA..NO ET FA VERGONYA ? SAPS FALATA DE RESPECTE QUE TENIN UN PRESIDENT QUE VAL MES QUE 40 MISERABLES COM TU ? I tu no re recordes del sols del gover de españa qui te paga per viere com un senyor sense sero..SOU DE MALA RASA VESTEN DE CATALUNYA

 6. Te cara de bona persona, i me’n vaig alegrar quan va venir a Barcelona; però vist lo vist, la meva avia diria que vosté és un enganya forasters. Demanar perdó a aquells que vosté ha ofes amb les seves paraules o els seus silencis no fora cap pecat. No creu?

 7. El señor bisbe va nàixer a Queretes un poble del Matarranya (a la Franja)i allí es parla el català, malgrat que ells són aragonesos i no volen saber res dels catalans

 8. Es un error molt gros!! aquest senyor no pot representar els catòlics del nostre Pais…ha faltat el respecte al nostre President i a l’Alcaldessa de Barcelona i altres Autoritats!!.jo com a catòlica no vull un Cardenal que ens menyprea!!Ancha es Castilla sr.Cardenal,o com diem a casa nostre BON VENT I BARCA NOVA!!

 9. Completament d’acord. També Església Plural i jo mateixa tavés de RADIOCATALUNYA.CA he mostrat el meu desacord amb el delegat espanyol del catolicisme a Barcelona. Potser seria bo que tota aquesta gent que heu escrit aquí l’envièssiu un correu com a protesta. Hem de ser activistes práctics.
  RAMON SERRA,
  editor de radiocatalunya.cat

   • La Iglesia siempre ha tenido interessés terrenales y naturalmente se adapta a las realidades de cada país para sobrevivir i medrar. Acaso no tolero hi hizo ver que no veia las barbaridades en la alemania nazi, acaso tolero y defendio la política fascista de franco, acaso no hace autènticas obras de humanismo en el africà subsahariana.
    Conclusion, de universal nada, se adapta a cada país segons sus intereses.

    No me vendas bou per animal gros. Es un dicho muy catalan.

 10. Completament d’acord. També Església Plural i jo mateixa tavés de RADIOCATALUNYA.CA he mostrat el meu desacord amb el delegat espanyol del catolicisme a Barcelona. Potser seria bo que tota aquesta gent que heu escrit aquí l’envièssiu un correu com a protesta. Hem de ser activistes práctics.
  RAMON SERRA,
  editor de radiocatalunya.cat

 11. Lamentable la sevs manca de identificació amb, si més no, una gran majoria del poble català. Com han pogut nomenar una persona així com a Arquebisbe de Bsrcelona ? Quina poca sensibilitat per part de la Santa Seu !!! Com si no hi haguèssin capellans del país per obtar a aquesta responsabilitat.

 12. Crec que si ell i la iglesia catòlica, tenen un bri de caritat i comprensió envers al seu ramat (això ho diuen ells), dimitiria, però no només de Catalunya si no d’arreu

 13. Totalment d’acord amb l’anàlisi i comentaris que fas en aquesta tan oportuna i necessària carta.

  Qui el va portar a BCNA? Ell va anar fernt mèrits apropant-se al Papa, demostanr un “olor a ovetlla” que en absolut té.

  Ell, bon atagonés, mai entendrà Catalunya.

  Ell està totalment pres dins la xarxa de l’Opus aragonés i de les forces obscures d’un determinat sector “compromés cristia” de les clavegueres de BCNA. Ell, l’Omella ha fet pinya amb aquestes forces i va molt segur, se sent amb les espatlles cobertes, les hi té perl’Opus d’aqui i d’allà. I té una obsessió que en ell és cabdal i fita primera: emportar-se les obres d’art, ho va assegurar en les primeres paraules que va dir tot just arribar a BCNA. “Perquè és la veritat i s’ha de fer justicia” va dir, amb ell va arribar la inquisició a Catalunya.

  • La carrera de Omella es totalmente alejada del Opus, de hecho , su ordenacion como Cardenal es por su cercania a la doctrina social del actual pontificie.

   Veo con pesar que el ultranacionalismo esta separando al pueblo de la iglesia.

 14. Totalment d’acord amb l’anàlisi i comentaris que fas en aquesta tan oportuna i necessària carta.

  Qui el va portar a BCNA? Ell va anar fernt mèrits apropant-se al Papa, demostanr un “olor a ovetlla” que en absolut té.

  Ell, bon atagonés, mai entendrà Catalunya.

  Ell està totalment pres dins la xarxa de l’Opus aragonés i de les forces obscures d’un determinat sector “compromés cristia” de les clavegueres de BCNA. Ell, l’Omella ha fet pinya amb aquestes forces i va molt segur, se sent amb les espatlles cobertes, les hi té perl’Opus d’aqui i d’allà. I té una obsessió que en ell és cabdal i fita primera: emportar-se les obres d’art, ho va assegurar en les primeres paraules que va dir tot just arribar a BCNA. “Perquè és la veritat i s’ha de fer justicia” va dir, amb ell va arribar la inquisició a Catalunya.

  • La carrera de Omella es totalmente alejada del Opus, de hecho , su ordenacion como Cardenal es por su cercania a la doctrina social del actual pontificie.

   Veo con pesar que el ultranacionalismo esta separando al pueblo de la iglesia.

 15. Res ha dir la carta oberta es prou clara, crec que l,Arquebisbe tindria que rectificar públicament, la seva feina es donar consol a les famílies que han petit l,atentat i predicar la paraule de Deu, la resta es politica i a vostè no li correspond

  • Tu de cristiana si que no tienes nada. Politizais hasta la Iglesia, diciendo quien debe de ser hasta cardenal y obispo dais vergüenza. Es que la Iglesia de Catalunya debe de ser distinta tb del resto. Lee el Evangelio y verás que Jesús nada más fundo una.

 16. Menys mal q veig aquets comentaris. Mentres escoltaba al bisbe, pensaba.. Ens tracte com si li debésim nosaltres un fv. No és al contrari? A la nostre terra i a la nostre basilica, quin gran honor p.ell, devant de totes les esglésias, quin mèrit tindrà devant del Papa.. però no, no va estar educat, ni respetuós amb els representants de Catalunya.. Tenia jo raó, deplorable soberbi

 17. Els responsables dels mèrits de la seva escalada al arquebisbat i posteriorment al cardenalat es deu a la “conferencia episcopal espanyola” que situa i nomena el seu “virrey” a Catalunya per a pasturar el ramat a gust del la oligarquia castellana, i de no posar en perill el xollo del concordat amb l’estat i la santa seu. No endebades, com es podria interpretar, si més no, les descarades i fastigoses llepades de culs als “monarcas i gobierno” que no tenien res a veure amb l’acte en memòria de les víctimes?
  Sembla que “la conferencia” s’enyora del “nacional catolicismo” de 1936.

 18. Els responsables dels mèrits de la seva escalada al arquebisbat i posteriorment al cardenalat es deu a la “conferencia episcopal espanyola” que situa i nomena el seu “virrey” a Catalunya per a pasturar el ramat a gust del la oligarquia castellana, i de no posar en perill el xollo del concordat amb l’estat i la santa seu. No endebades, com es podria interpretar, si més no, les descarades i fastigoses llepades de culs als “monarcas i gobierno” que no tenien res a veure amb l’acte en memòria de les víctimes?
  Sembla que “la conferencia” s’enyora del “nacional catolicismo” de 1936.

 19. Ni Barcelona ni Catalunya hauriem de “suportar” les paraules d’aquest bisbe-cardenal. Ha utilitzat un llenguatge propi de les èpoques més fatxendes del franquisme, quan els catalans haviem de demanar perdó per utilitzar el nostre propi idioma. Amb les seves paraules ha demostrat que està al costat dels inquisidors contraris a la autodeterminació dels catalans. Estic absolutament convençut que els catòlics catalans practicants del catolicisme, en una gran majoria, estan en desacord amb aquest arquebisbe. Resultat? Així els hi va: cada dia que passa les esglésies estan més buides…

 20. Aquest sr era el bisbe de la diòcesi Escrivà de Balaguer, alguns en diuen Barbastro-Mo zona,quan es va iniciar el procés per la devolució de l’Art i va estar d’acord amb totes les iniciatives dels ultres aragonesos
  Tots molt anticatalans
  Em semblaria molt bona,una campanya,com la que es va fer contra Modrego,”VOLEM BISBES CATALANS”,car per desgràcia Omella no està sol.Hi ha més bisbes en aquesta línia.

 21. Aquest sr era el bisbe de la diòcesi Escrivà de Balaguer, alguns en diuen Barbastro-Mo zona,quan es va iniciar el procés per la devolució de l’Art i va estar d’acord amb totes les iniciatives dels ultres aragonesos
  Tots molt anticatalans
  Em semblaria molt bona,una campanya,com la que es va fer contra Modrego,”VOLEM BISBES CATALANS”,car per desgràcia Omella no està sol.Hi ha més bisbes en aquesta línia.

 22. En Omella no sols va fer res, ni farà res per Catalunya en el litigi de la franja. Però si va ser ell qui ho va engegar!!!

  Mireu l’hemeroteca. Com deia la premsa de Madrid quant el van anomenar bisbe de Barcelona: CON OMELLA SE HA TERMINADO LA ETAPA DE LOS OBISPOS CATALANES EN BARCELONA.

  Només obeeix ordres de Torreciudad, després de que l’Opus inventés el nou bisbat de Barbastro – Monzón, del que va ser el primer bisbe. El mateix Opus que aixopluga al ex ministre Jorge Fernández Díaz. I el mateix Omella que encobreix la xarxa d’espoliadors d’art de la Franja.

  Pregunteu-li per el cas de Belver de Cinca, de Foz, o molts altres, una xarxa plena d’alcaldes, membres del govern aragonès, autoritats i jutges, com el titular del Jutjat numero 1 llavors d’Osca i que ara ocupa plaça a Manresa.

 23. En Omella no sols va fer res, ni farà res per Catalunya en el litigi de la franja. Però si va ser ell qui ho va engegar!!!

  Mireu l’hemeroteca. Com deia la premsa de Madrid quant el van anomenar bisbe de Barcelona: CON OMELLA SE HA TERMINADO LA ETAPA DE LOS OBISPOS CATALANES EN BARCELONA.

  Només obeeix ordres de Torreciudad, després de que l’Opus inventés el nou bisbat de Barbastro – Monzón, del que va ser el primer bisbe. El mateix Opus que aixopluga al ex ministre Jorge Fernández Díaz. I el mateix Omella que encobreix la xarxa d’espoliadors d’art de la Franja.

  Pregunteu-li per el cas de Belver de Cinca, de Foz, o molts altres, una xarxa plena d’alcaldes, membres del govern aragonès, autoritats i jutges, com el titular del Jutjat numero 1 llavors d’Osca i que ara ocupa plaça a Manresa.

 24. Totalment d’acord amb la carta.
  Estic tip de personatges tan fatxendes que tenim al nostre entorn i que volen predicar honestedat.
  Ja ni ha prou.
  Com pot ser que hi hagi persones al seu costat que li riuen aquests comentaris?. És indignant.

 25. Totalment d’acord amb la carta.
  Estic tip de personatges tan fatxendes que tenim al nostre entorn i que volen predicar honestedat.
  Ja ni ha prou.
  Com pot ser que hi hagi persones al seu costat que li riuen aquests comentaris?. És indignant.

 26. En Catalunya deberíamos dejarnos de tonteria y rechazar la iglesia católica espanyola. Tenemos Montserrat para los creyentes. Yo no lo soy pero sí tengo mucha simpatía por los monjes y la Moreneta.

 27. Fins quan els bisbes per ser nomenats nseguiran el protocol de la terna presentada pel nunci que fa anys Roma hauria d ‘haver cessat? Els hi explotaràn a sobre, probablement amb més intensitat encara, si no rectifiquen i tornen als orígens. Els fidels han de ser escoltats. Catalunya no és Espanya i l’ església catalana tampoc és l’espanyola malgrat la tossuderia de la Conferència Episcopal i la impotència de la Tarraconense. Decisió ja. Anem amb retard escandalós.

 28. Pràcticament vaig pensar el mateix mentre escoltava (i veia) en directe l’acte. Vaig sentir vergonya aliena en escoltar aquell discurs del que hauria de ser el “nostre” Bisbe. En això crec que no va estar encertat el Papa Francesc en el moment d’escollir-lo. Llàstima

 29. Molt bé, d’acord, però què feu els catòlics per capgirar aquesta situació ???, quan teníeu per bisbe Ricard Maria Carles també us queixàveu. Mobilitzeu-vos, manifesteu-vos, protesteu, deixeu d’anar a les esglésies (els pocs que encara hi van), però feu alguna cosa a banda de queixar-vos. Jo sóc cristià proper al luteranisme, però no catòlic, per tant aquest senyor a mi no em representa, però els que sou catòlics de debò, comenceu a plantejar-vos què cal fer.

 30. Aquest senyor (la denominació no s’escau gaire) que representa l’església espanyola, l’haurem de fotre fora i donar suport a un de català que senti la terra. Els aragonesos de la Franja hi ha de tot, uns senten el català i n’hi ha que no, el problema són els que ens odien profundament. Si no estic errat, la divisió que els va separar de.Catalunya es va fer artificialment, i penso que els habitants van ser perjudicats totalment, ells ho haurien de dir esclar. BISBE AIXI, ho rectifiqueu com cal o FORA JA!!!

 31. Durante nueve años de mi vida en pareja, tanto mi esposa como yo estuvimos muy vinculados a la Iglesia, dimos numerosas charlas a matrimonios para que mejorara su comunicación, entablamos amistad con varios sacerdotes, (santos varones), dejamos nuestra actividad asqueados por las interferencias de personas que se creían que hacían el bien construyendo un gueto excluyendo a aquellos que tenían dudas, hoy yo estoy lleno de dudas la primera duda es acerca del actual Papa, como se atreve a nombrar en el nombre de Dios a un cardenal que esta demostrando ser mas burro que el peor de los mortales, Sr. Omella por darle algún calificativo no el que se merece, lo primero que tiene que hacer es amar al pueblo que le da de comer y respetar sus valores. QUIERO UN OBISPO CATALAN.

  • Pere has sustituido a Dios por una ideologia.

   No te atrevas a meter la politica en el cuerpo de la iglesia y menos decirle al Santo Padre que obispos ordenar, que es de su exclusiva prerrogativa y no del poder politico.

   • Estoy de acuerdo contigo. Estos catalanes la minoría independentistas, se creen que pueden mandar tb dentro de la iglesia. Se creen que son más que nadie, de cristianos nada y pretenden que los demás tengamos su pensamiento único y antidemocrático, que falta de caridad tienen van a misa solo aparentar. Marcharos de la iglesia porque no se merece que estéis dentro para hablar mal fuera. Sois unos sepulcros blanqueados.

 32. El nacional catolicismo no ha desaparegut d’espanya.
  Els catalans nomes comptem a l’hora de pagar i prou.
  El discurs si l’hagues llegit la saez de santamaria, rajoy o cualsevol dels als dirigents del pp, Cs, inclus molts del psoe, hagues sonat igual

 33. El nacional catolicismo no ha desaparegut d’espanya.
  Els catalans nomes comptem a l’hora de pagar i prou.
  El discurs si l’hagues llegit la saez de santamaria, rajoy o cualsevol dels als dirigents del pp, Cs, inclus molts del psoe, hagues sonat igual

 34. A mi el que em sembla pitjor és que després d’una tragèdia com aquesta, hi hagi tanta gent que segueixi amb les mateixes tonteries del català i la independència. Doncs sí! És moment d’estar més units que mai!

 35. No ser com no els cau la cara de vergonya, falta de respecte a les autoritats i cossos de seguretat catalans.
  Impresentable es poc, l haurien de propossar com persona non grata a Catalunya!!!

 36. No ser com no els cau la cara de vergonya, falta de respecte a les autoritats i cossos de seguretat catalans.
  Impresentable es poc, l haurien de propossar com persona non grata a Catalunya!!!

 37. Que un senyor com el cardenal arquebisbe de Barcelona que presideix una pregària de suport i solidaritat per les víctimes d’un atac terrorista i ho faci en castellar és una manca de respecte i prepotència inqualificable. Potse li em de recordar com a catòlics i com a catalans volem BISBES CATALANS.
  Em sembla fora de lloc fer tota la cerimònia en castellà. Els catalans que hi eren presents preguen en català, les autoritats que presidien la cerimònia era el Govern Català acompanyat del Govern Espanyol. Algunes víctimes són catalanes i moltes altres parles i preguen en les seves llengues.
  Der tota la cerimònia en castellà només és un acte de soperbia d’aquells que es pensen que a Espanya encara no es pon el sol. Fa molts anys que això ha passat de moda.

 38. Que un senyor com el cardenal arquebisbe de Barcelona que presideix una pregària de suport i solidaritat per les víctimes d’un atac terrorista i ho faci en castellar és una manca de respecte i prepotència inqualificable. Potse li em de recordar com a catòlics i com a catalans volem BISBES CATALANS.
  Em sembla fora de lloc fer tota la cerimònia en castellà. Els catalans que hi eren presents preguen en català, les autoritats que presidien la cerimònia era el Govern Català acompanyat del Govern Espanyol. Algunes víctimes són catalanes i moltes altres parles i preguen en les seves llengues.
  Der tota la cerimònia en castellà només és un acte de soperbia d’aquells que es pensen que a Espanya encara no es pon el sol. Fa molts anys que això ha passat de moda.

 39. Us adoneu?? Com deuen estar patint les víctimes i els familiars??!! I aquí donant voltes a si la homilía era en català o castellà… Que més dóna?? Sincerament, tal i com està el panorama em sembla una pèrdua de temps molt grossa i una falta de respecte cap a totes les víctimes. Hi ha moments per tot i ara crec que no toca això. Problemes més greus tenim…

 40. No vaig veure tot l’acte però vaig tenir-ne suficient amb el que vaig veure i sentir. Em vaig sentir transportada als anys del franquisme. La memòria no oblida!!

 41. No patiu, dintre de quatre dies, si es vol quedar a Catalunya, haurà de ser com a escolanet d’un bisbe català.
  Feia temps que no sentia l’eco del Dr. Modrego Casaus.

 42. No patiu, dintre de quatre dies, si es vol quedar a Catalunya, haurà de ser com a escolanet d’un bisbe català.
  Feia temps que no sentia l’eco del Dr. Modrego Casaus.

 43. Per part meva,destriria tots aquets valors pictòrics,estatues etc. i els hi tornaría dins d’ una bossa de brossa .Ja que ho

  volen que ho tinguin tal com estava abans de què la Generalitat se’ n fés càrrec.

  Joan

 44. Per part meva,destriria tots aquets valors pictòrics,estatues etc. i els hi tornaría dins d’ una bossa de brossa .Ja que ho

  volen que ho tinguin tal com estava abans de què la Generalitat se’ n fés càrrec.

  Joan

 45. Que pena de comentarios.

  Y a los que se denominan catolicos les diria que Iglesia Catolica significa universal. Que Cataluña ha dado sacerdotes y obispos a otras partes del orbe catolico y por lo tanto no esta fuera de lugar que un no-catalan sea cardenal de Barcelona.

  Que pena, de verdad, que pena que el nacionalismo se este introduciendo en el cuerpo del pueblo de la iglesia en Cataluña.

 46. Que pena de comentarios.

  Y a los que se denominan catolicos les diria que Iglesia Catolica significa universal. Que Cataluña ha dado sacerdotes y obispos a otras partes del orbe catolico y por lo tanto no esta fuera de lugar que un no-catalan sea cardenal de Barcelona.

  Que pena, de verdad, que pena que el nacionalismo se este introduciendo en el cuerpo del pueblo de la iglesia en Cataluña.

 47. La carta molt encertada!!!! S’ha de fer alguna cosa perquè realment l,esglèsia catòlica i els seus representants facin el paper que necessita la societat actual a cada lloc del mon on actuen!!!!
  Però també crec que en aquest moment tràgic la política s’ha de deixar de banda, també hi havia alyres nacionalitats que no van sentir cap paraula de suport amb les seves llengues , els seus compatriotes també van patir les conseqüèncis del terrorisme!!!!

 48. La carta molt encertada!!!! S’ha de fer alguna cosa perquè realment l,esglèsia catòlica i els seus representants facin el paper que necessita la societat actual a cada lloc del mon on actuen!!!!
  Però també crec que en aquest moment tràgic la política s’ha de deixar de banda, també hi havia alyres nacionalitats que no van sentir cap paraula de suport amb les seves llengues , els seus compatriotes també van patir les conseqüèncis del terrorisme!!!!

 49. Bisbe Omella no el volem a Catalunya. Fa més mal que bé. El que no sé és com l’altre dia no li va caure la cara de vergonya amb el seu discurs a l’homilia pels atemptats. Desconec per quina regla de tres ha anat a parar a Barcelona però després de l’actuació de l’altre dia i de la manca de respecte per les autoritats catalanes, per la nostra llengua i pels nostres cossos de seguretat, es fàcil adivinar-ho. Pastor??.

 50. Quin perill!!! Aquest “senyor” és un més del pal del govern de Madrid posat aquí estratègicament. És un polític més.
  FORA!!! No podem consentir això.
  Deu ni dó l’església… Cada cop desencísa més.

 51. Quin perill!!! Aquest “senyor” és un més del pal del govern de Madrid posat aquí estratègicament. És un polític més.
  FORA!!! No podem consentir això.
  Deu ni dó l’església… Cada cop desencísa més.

 52. “MES UNITS QUE MAI” Sabeu que vol dir això? Dons al seu entendre estar unidos és estar asimilats. Pensar com ells, parlar castellà com ells, renunciar a la nostra cultura, als nostres valors, a la nostra identitat. Això és el que per ells és “ESTAR UNIDOS”

 53. Com sempre al costat dels poderosos! A l’Aragó hi estarà molt bé! Aquí no el volem. No sé com encara algú gosa participar d’aquest montatge de l’església…amb raó cada dia estan més buides amb aquesta colla…

 54. Més que una notícia això és pura propagande indepe, interessada i manipuladora… només una dada, recordar-vos que els Mossos d’Esquadra formen part dels cossos de seguretat de l’Estat, i això és així us agradi o no.

  • Olvidate de la independencia, porque Catalunya nunca lo fue ni lo será. La mayoría de los catalanes no queremos que nos gobierne, ninguna dictadura, antidemocrata, como la de pensamiento único, actualmente

 55. Sort que ens queda Montserrat amb els benedictins, per que aquet Omella, ens a surtit malament, ell be que sap lo que va pasar a Xixena, que els ultims temps, sols i avia monjes joves italianes, vivin en rulots, ja que el monestir estaba inabitable, la Generalitat las va comprar per poc, pero s’en va fer carrec de protegirlas i salvarlas del anticuaris, que ja volaban com a falcons per fersa amb ellas, i mai mes sa hagues sapigut res del seu parader.

 56. Quina vergonya de Cardenal, no és digne de tenir aquest càrrec i aquesta responsabilitat en el nostre país, volem gent que estigui a la nostra alçada i no en el seguiment de l’estat espanyol.
  Un escrit fantàstic, estic totalment d’acord.
  Moltes gràcies

 57. Quina vergonya de Cardenal, no és digne de tenir aquest càrrec i aquesta responsabilitat en el nostre país, volem gent que estigui a la nostra alçada i no en el seguiment de l’estat espanyol.
  Un escrit fantàstic, estic totalment d’acord.
  Moltes gràcies

 58. Estic d’acord amb el Sr.Mas, i Com a cristià Catòlic, estic molest tot i no se el meu arquebibe ja que el meu si es del Opus i encara esta al lloc que el varen posar fa 10 anys i si ESPEREM BISBES CATALANS, com l’epoca del Dr. Jubany, Bisbe Deig, Guix i altres Capallans com Mn. Ballarirn i………

 59. Soy Aragones del Matarraña y aprecio y no poco a los Catalanes, pero esto qie algunos estais an clados al siglo pasado y tan poco tolerantes la verdad proporciona mucha tristeza ( Estamos en una democracia)

 60. Parece mentira que CATALANES CRISTIANOS(de pacotilla) con un buen lavado de cerebro, se dirijan a un cardenal que es una buenísima persona con estas palabras, el excmo sr. Omella, puede hablar en castellano, porque es una de las lenguas que tiene Catalunya que más se habla en el mundo, y que precisamente entendieron la mayoría de personas que estaban aquel día en la sgda familia. El ridículo que hizo el SrTrapero hablando para una minoría en catalán a todos los medios se ha comentado en todos los periódicos del mundo. Y quedó como un maleducado. Desde el primer día. Tuvieron que coger el mando las fuerzas del Estado por la ineptitud de los mossos, eso lo sabemos todos (explosión de gas) y gracias a todos digo a todos, porque el juez mando que cooperasen, se llegó a la captación de la célula yihadista. No nos pongamos medallas, donde no las hay. Ayudemos a las víctimas, que son las más olvidadas y trabajemos todos unidos por esta lacra. que nos invade, porque no preguntáis de quien es la responsabilidad de no haber colocado los bolardos…..ahora calláis todos. Un catalán libre del todo.

 61. Me avergüenzo de estos cristianos, que de cristianos no tienen nada el Sr Omella es una persona buenísima, no se merece por parte de estos cerrados de mente, absolutistas, dictatoriales y antidemocratas que le hablen de ese modo. Espero que nunca podamos estar dominados por esta dictadura, que se piensan que todos pensamos igual como los borregos y los hemos de seguir a pie juntillas. Yo soy ciudadana del mundo, donde Dios me ha colocado y no tengo apego a ningún trozo de tierra, porque se, que, todos los hombres somos iguales ante sus ojos. Donde está el amor que nos tendría que caracterizar a todos los cristianos, en Catalunya, no lo veo por ningún sitio. Nada más sembrais odio, entre los que no piensan como vosotros.

 62. Al meu poble dirien que ets un ” tros de quoniam”. L afers dels bens pertany al bisbe de Lleida i no al de Barcelona… Fer l homilia en castella no es cap pecat… mes quan es fa per tot l estat espanyol, perque mal que et pesi aixo es Espanya, i si no estás content fot el camp; ja n estic fins als collons d aquests que mai no van a missa i ni mai fan fet punyetero cas al Papa i volen que parli en catala… doncs te fots… i esta vist que els Mossos no ho van fer tan be com ens volen a donar entendre…

 63. El Mamella ja va començar que va presentar-se un Sant Esteve sense tenir en compte la significació de la data per als catalans.

  Només li va faltar dir “todos los catalanes son una mierda”.

 64. El Mamella ja va començar que va presentar-se un Sant Esteve sense tenir en compte la significació de la data per als catalans.

  Només li va faltar dir “todos los catalanes son una mierda”.

 65. Els catalans ja li vam contestar al sr. cardenal, a ell i a tots els seus, aragonesos i espanyols amb la manifestació d’ahir. Per cert, es “dignarà” i anirà a la propera manifestació, la del l’onze de setembre?

 66. Jaume Terribas
  Tots els comentaristes han de saber que sense un Estat català el problema no te soluciò ! No cal perdre temps en debats estèrils. Anem per feina i Via fora 1-O !!!

 67. Jaume Terribas
  Tots els comentaristes han de saber que sense un Estat català el problema no te soluciò ! No cal perdre temps en debats estèrils. Anem per feina i Via fora 1-O !!!

 68. Els que doneu la rao en el conflicte de Sijena a la Generalitat sou uns ignorants, tots sense cap excepció. El primer, la persona que suscriu l’article, pasant per tota la colla de palmeros pseudperiodistes tant de TV3, CatRadio i RAC1.

  Les obres de Sijena es van vendre de manera il·legal, per una monja que no ho podia fer, sense el permís corresponent (totes les obres considerades patrimoni necessiten un permís per vendreles), i a un preu absurdament inferior del que tocava.

  Per favor, llegiu abans de dir tantes bestieses, que doneu pena.

 69. Els que doneu la rao en el conflicte de Sijena a la Generalitat sou uns ignorants, tots sense cap excepció. El primer, la persona que suscriu l’article, pasant per tota la colla de palmeros pseudperiodistes tant de TV3, CatRadio i RAC1.

  Les obres de Sijena es van vendre de manera il·legal, per una monja que no ho podia fer, sense el permís corresponent (totes les obres considerades patrimoni necessiten un permís per vendreles), i a un preu absurdament inferior del que tocava.

  Per favor, llegiu abans de dir tantes bestieses, que doneu pena.

  • Tu si que fots pena… si no haguessin esta els calers de la Generalitat que varen pagar a les monges, aquestes obres ara estarien fora de l´Estat Espanyol !!! Colla de lladres que heu vingut a punta de pistola a robar aquestes obres del Bisbat de Lleida !!!

   LLadregots de mer da. De la gran mer da del Opus Dei teniu que ser !!!

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

El jutge García Castellón segueix en els seus tretze

Malgrat que la Fiscalia està en contra de la seva decisió, el jutge ha elevat al Tribunal Suprem el cas contra Carles...

El PP i VOX no aconsegueixen regirar la Unió Europea contra l’amnistia

El debat a l'Eurocambra, que estava marcat a l'agenda del PP, ha quedat deslluït amb la presència de menys d'una setena part...

Els bisbes espanyols s’oposen a l’amnistia

Es tracta d'un clar exemple de com la dreta intensifica la seva estratègia d'oposició al govern a través de l'amnistia i per...

Què és el patriotisme i a qui representa?

Abans d'iniciar aquest article he volgut conèixer el seu significat segons la RAE i diu així: "Amor a la pàtria i el...

La llei d’amnistia encaixa perfectament en la Constitució

Davant la quantitat d'exabruptes que hem sentit en la primera sessió d'investidura de Pedro Sánchez, avui en comptes d'un article de qui...