20.7 C
Barcelona
Diumenge 20 setembre, 2020

És digne i coherent posar una bandera que colonitza?

Relacionats

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (X/XI)

Per passar de ser nació sense estat a estat lliure i pròsper! Motius comentats, per…

L’actualitat dels ferrocarrils a l’Estat espanyol (II)

Amb l'anterior article sobre el tema ja vaig deixar clara la situació en què es troba el ferrocarril a Espanya per l'aposta en favor...

Publicat: “Margallo li demana als catalans que posin banderes espanyoles als balcons”.  És coherent aquesta petició, que els catalans posin als balcons banderes espanyoles? Ens imaginem a un alemany demanant als francesos que posin banderes alemanyes? O a un anglès que posin banderes franceses? O a qualsevol de les excolònies del món, avui països lliures, posant les banderes de qui els va dominar per  les lleis i les armes i que va imposar la seva llengua, cultura, valors, i va explotar econòmicament (aquesta és la definició de colonització).

Què simbolitza la bandera espanyola per als catalans?

Representa a algú que els ajuda a ser i viure millor o… el contrari? Definim catalans. Si entenem per catalans, tots els que hi viuen, treballen, tributen, a Catalunya… “Aquesta bandera espanyola” és un clar símbol de colonització. Hi ha moltes proves.

És viu a Catalunya una democràcia autèntica? No!

Prova: L’estat colonitzador espanyol no ha respectat ni la lletra ni l’esperit de la constitució que es va aprovar el 78. Es va dir que seria nacionalitat però la vol convertir en sotsregió.  Es va pactar un primer estatut que no ha complert. Encara hi ha transferències pendents. Es va elaborar un segon estatut que un Constitucional dirigit i manipulat (no hi ha separació de poders), va anul·lar en el més substancial després de ser aprovat en referèndum. Gairebé tot el que aprova el parlament català és prohibit pel Constitucional però no ho fa amb altres parlaments. La vida política a Catalunya està totalment sotmesa a la metròpoli espanyola, judicialitzada. Els líders demòcrates resulten inhabilitats. Igual que en les dictadures. La societat vol votar en referèndum. L’Estat espanyol ho prohibeix. Es pot ser demòcrata de dretes, de centre o d’esquerres però… És digne i coherent que hi hagi un veritable demòcrata català que hi doni suport o posi una bandera al balcó que simbolitza a qui no li permet expressar-se, exercir un dret tan fonamental?

1278503682_1 (1)

I si parlem de benestar, justícia social…?

Prova: La premsa internacional reconeix Catalunya com a principal motor econòmic del sud d’Europa. Són conegudes les seves aportacions capdavanteres a l’economia espanyola. El dèficit fiscal acumulat des del 78 és escandalós. Fins i tot les xifres reconegudes pel mateix Estat espanyol: 8.800 milions d’euros l’any per 38 són 335.000 milions d’euros. En plena crisi, Catalunya va finançar l’Estat espanyol, però aquest no va aportar el que era llei en l’Estatut. I no parlem dels pressupostos en inversions (Que són llei!), incomplets. Quan ha afectat negativament aquesta actuació de l’Estat espanyol a tots els catalans? També als qui volen seguir depenent! Una altra prova: Recordem les escandaloses xifres d’AENA per a l’Aeroport de Madrid i les destinades al de Barcelona? No és un altre símbol més de com es castiga a l’aeroport més rendible per beneficiar als espanyols i, principalment al de Madrid? És digne i coherent que hi hagi un sol català que desitgi el millor per a la seva família, empresa, entorn… que posi la bandera de qui l’explota?

La bandera catalana ofereix: Prosperitat, benestar, democràcia real, llibertat, justícia social, dignitat. La bandera espanyola significa: Explotació econòmica, retallades, submissió política, injustícia social, castellanització… Des de la dignitat, quina bandera ha de posar a la seva balconada un català coherent? La de la llibertat i el benestar o la de la metròpoli colonitzadora i explotadora?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...