23.7 C
Barcelona
Dimarts 7 juliol, 2020

És digne i coherent posar una bandera que colonitza?

Relacionats

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...

Publicat: “Margallo li demana als catalans que posin banderes espanyoles als balcons”.  És coherent aquesta petició, que els catalans posin als balcons banderes espanyoles? Ens imaginem a un alemany demanant als francesos que posin banderes alemanyes? O a un anglès que posin banderes franceses? O a qualsevol de les excolònies del món, avui països lliures, posant les banderes de qui els va dominar per  les lleis i les armes i que va imposar la seva llengua, cultura, valors, i va explotar econòmicament (aquesta és la definició de colonització).

Què simbolitza la bandera espanyola per als catalans?

Representa a algú que els ajuda a ser i viure millor o… el contrari? Definim catalans. Si entenem per catalans, tots els que hi viuen, treballen, tributen, a Catalunya… “Aquesta bandera espanyola” és un clar símbol de colonització. Hi ha moltes proves.

És viu a Catalunya una democràcia autèntica? No!

Prova: L’estat colonitzador espanyol no ha respectat ni la lletra ni l’esperit de la constitució que es va aprovar el 78. Es va dir que seria nacionalitat però la vol convertir en sotsregió.  Es va pactar un primer estatut que no ha complert. Encara hi ha transferències pendents. Es va elaborar un segon estatut que un Constitucional dirigit i manipulat (no hi ha separació de poders), va anul·lar en el més substancial després de ser aprovat en referèndum. Gairebé tot el que aprova el parlament català és prohibit pel Constitucional però no ho fa amb altres parlaments. La vida política a Catalunya està totalment sotmesa a la metròpoli espanyola, judicialitzada. Els líders demòcrates resulten inhabilitats. Igual que en les dictadures. La societat vol votar en referèndum. L’Estat espanyol ho prohibeix. Es pot ser demòcrata de dretes, de centre o d’esquerres però… És digne i coherent que hi hagi un veritable demòcrata català que hi doni suport o posi una bandera al balcó que simbolitza a qui no li permet expressar-se, exercir un dret tan fonamental?

1278503682_1 (1)

I si parlem de benestar, justícia social…?

Prova: La premsa internacional reconeix Catalunya com a principal motor econòmic del sud d’Europa. Són conegudes les seves aportacions capdavanteres a l’economia espanyola. El dèficit fiscal acumulat des del 78 és escandalós. Fins i tot les xifres reconegudes pel mateix Estat espanyol: 8.800 milions d’euros l’any per 38 són 335.000 milions d’euros. En plena crisi, Catalunya va finançar l’Estat espanyol, però aquest no va aportar el que era llei en l’Estatut. I no parlem dels pressupostos en inversions (Que són llei!), incomplets. Quan ha afectat negativament aquesta actuació de l’Estat espanyol a tots els catalans? També als qui volen seguir depenent! Una altra prova: Recordem les escandaloses xifres d’AENA per a l’Aeroport de Madrid i les destinades al de Barcelona? No és un altre símbol més de com es castiga a l’aeroport més rendible per beneficiar als espanyols i, principalment al de Madrid? És digne i coherent que hi hagi un sol català que desitgi el millor per a la seva família, empresa, entorn… que posi la bandera de qui l’explota?

La bandera catalana ofereix: Prosperitat, benestar, democràcia real, llibertat, justícia social, dignitat. La bandera espanyola significa: Explotació econòmica, retallades, submissió política, injustícia social, castellanització… Des de la dignitat, quina bandera ha de posar a la seva balconada un català coherent? La de la llibertat i el benestar o la de la metròpoli colonitzadora i explotadora?

- Anunci -

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (II)

Són molts els motius a exposar per creure que no té aquest dret, per molt que ho digui la llei, la constitució o els lletrats...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...