25.1 C
Barcelona
Dissabte 10 juny, 2023

Preguntes oportunes

Espanya 10 – Catalunya 0, per gols en pròpia porta?

Publicat: “Mas Cullell: La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría va comentar al diputat Jordi Xuclà que el govern espanyol guanyarà… per 10 a 0 el conflicte que culmina l’1-O”.

En quin campionat estem?

Es va iniciar fa més de 300 anys. Podia haver acabat amb un “guanyo/guanyes” a partir de la transició, però l’estat té un altre projecte: “castellanització total”. Prova: Estatuts pactats però incomplits, recentralizació progressiva. La història és molt coneguda i amb demostrats perjudicis per a ”tota” la societat catalana. Mas Colell: “Recentralitzar i, de facto, liquidar l’estat de les autonomies. Domesticar Catalunya per encabir-la en el model unitari”. Fins i tot en El País es reconeix: “Espanya no ha sabut i no ha volgut gestionar el que ja és una crisi política de primer ordre: Catalunya”. S’aproxima l’1-O que molts qualifiquen de xoc de trens. La vicepresidenta del govern, després del seu evident fracàs a Catalunya, diu que guanyaran per 10 a 0 a l’independentisme. És el mateix que dir que guanyaran per 10 a 0 a la democràcia autèntica, al benestar de “tots” els contribuents catalans i les seves famílies, a la identitat d’una nació amb història pròpia anterior a la castellana, entre altres valors. L’1-O es converteix en data clau en aquest “campionat” que l’estat espanyol vol “derrotar” sense pal·liatius a Catalunya, a la seva llibertat, dignitat. Catalunya vol “jugar” un partit net amb un referèndum. L’estat espanyol vol impedir-ho… A qui donaran suport els seus votants? A l’equip que representa els valors democràtics i clars beneficis per a tots… O a qui actua com a colonitzador des de la pseudodemocràcia amb perjudicis per a tots?

Qui són els jugadors?

Per Catalunya, PDeCAT, ERC, la CUP, Demòcrates, partits menors, ANC, Òmnium, l’AMI, patronals com Cecot… Els seus líders i, sobretot, el 80% de la població que vol votar! Per l’estat espanyol, PSOE, PP, C’s, CSQP, Foment, CCOO, UGT, diverses agrupacions sospitosament finançades, La Vanguardia, El Periódico… En aquest  partit juguen figures de Catalunya però que… fan els gols contra Catalunya com Iceta, Arrimadas, Albert Rivera, García Albiol, Colau, Coscubiela, Domènech, Rabell, directors de diaris, comentaristes que són i representen a Catalunya però que “molt curiosament”, xuten contra la porteria catalana. És lògic a qualsevol país democràticament normal que hi hagi qui defensi els qui perjudiquen als seus propis votants, a tots? Com es qualifica als qui des de dins actuen perquè guanyin els que són de fora i colonitzar, imposar, guanyar per golejada?

Què representa cada autogol?

Progressiva pèrdua d’autonomia per a ser una sotsregió espanyola; de capacitat per decidir i dirigir la pròpia vida política, social, econòmica, cultural; menys recursos per viure amb el benestar que es mereixen tots els catalans perquè se segueixen cedint milers de milions d’euros cada any; menys inversions en infraestructures, menys recursos per a sanitat, educació, serveis socials. Hi ha molts més. Davant l’1-O, l’Estat espanyol no ofereix una alternativa que millori els beneficis de la Independència. Vol guanyar per 10 a 0. I els gols no els aconseguiran ells. Seran autogols de partits, polítics, votants a i de Catalunya!

Des de la dignitat democràtica, és coherent fer-se gols en pròpia porta? I que hi hagi un sol votant que hi doni suport?

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat