13.5 C
Barcelona
Dijous 30 novembre, 2023

Carta oberta a Xavier García Albiol

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Hola Xavier. Ja em disculparàs que m’adreci a tu directament pel teu nom, no et pensis ni per un moment que pretenc establir cap tipus de relació i confiança, de cap manera voldria mantenir aquest vincle; de fet em nego a dir-te “senyor” perquè no et considero mereixedor de tal qualificatiu. Una vella dita catalana diu: “De porc i senyor se n’ha de venir de mena”.

Ets, segons la meva opinió, l’antítesi del que considero hauria de ser un bon polític. Des que et conec i et segueixo, m’has decebut sempre, pensava que ningú podria superar a la teva predecessora, Alícia Sánchez Camacho, però tu l’has superat amb molt bona nota en tots els sentits, incloent-hi l’alçada naturalment.

Fas moltes declaracions que les trobo fora de lloc, algunes les veig mitjançant les xarxes socials i em queda el dubte si són certes o no. La que més en va impactar va ser la teva manifestació on deies que series el pròxim president de la Generalitat. Creu-me si et dic que em va provocar un fort atac de riure, segur que no devia ser veritat.

No recordo ni una sola aportació positiva en favor dels ciutadans de Catalunya per la teva part; per contra les crítiques a qualsevol iniciativa del govern català ha estat rebutjada i criticada contínuament. No he escoltat, dels teus llavis, cap critica al govern de Madrid quan han tombat lleis del Parlament. De l’impost sobre dipòsits bancaris, d’igualtat entre homes i dones o de la pobresa energètica. Tampoc sobre el dèficit fiscal que patim.

Em pregunto a què et dediques al Parlament. Jo penso, i no són l’únic, que la teva feina és “La voz de su amo”, el representant de Rajoy i Soraya a Catalunya i ells deuen estar la mar de contents amb tu. La pregunta és: A qui representes i defenses en realitat… als teus votants en Catalunya… o als votants del PP de la resta d’Espanya?

Em diràs que és una pregunta capciosa però no em consta cap queixa per la teva part pels peatges que fa anys paguem en Catalunya, tampoc pel desgavell de rodalies, per les obres de la Sagrera que estan aturades, pel corredor mediterrani, per l’incompliment de l’estat en connectar el Port de Barcelona fins a la frontera amb l’ample ferroviari europeu… Podria seguir ja que la llista és molt llarga. Insisteixo: A qui representes i defenses?

L’última de les teves “gracietes” ha estat tirar en cara a la Generalitat com a culpable de la vaga que afecta l’aeroport del Prat. Ara exigeixes al govern català que exerceixi les seves competències. El conflicte, com ja saps (no et facis el despistat) és entre Aena, Eulen i els treballadors i tu tergiverses la realitat. L’estat s’ha negat a traspassar les competències a la Generalitat, per tant o ets un despistat o un mentider. T’aconsello que llegeixis l’article anomenat Campanya del caos a l’Aeroport del Prat en aquest mateix diari.

1501851529_396202_1501854766_noticia_normal

Digues-me sinó que vols dir quan manifestes que no es poden reivindicar de manera constant competències per a després no exercir-les, com passa en aquest cas. Que “la inacció del Govern demostra la seva incapacitat a l’hora d’afrontar els problemes reals dels catalans”. En aquest sentit, has afegit que es tracta d’un govern “que prima el fanatisme per sobre la competència dels seus membres”.

No veus clara la realitat o segueixes les instruccions de Madrid? Si la resposta és la segona, no hi tinc res a dir; si és la primera, aprofita les ofertes existents: per un euro més podràs tenir un parell de bones ulleres.

T’has preguntat perquè el PP només té una alcaldia de les més de 900 en tot Catalunya? O perquè sou una força minoritària al Parlament? Valdria la pena que fessis un bon acte de consciència i, o bé canvies d’actitud o deixes la política per a bé del “tots” els catalans.

Més articles

34 COMENTARIS

 1. Es el “capullo” mes integral i en tots els sentits de la paraula que hi vist. Et felicito per la teva descripció, crec que un cop s’assoliren el nou status, el hem de convidar a anar-se’n

 2. Bona carta. Però amb sap greu dirte que tot aixó ell ja ho sap, Són gent venuda covarda, que ve de la dreta més rància de l´èoca franquista. Per part dels Garcia. Per part dels Albiol, no s´en fàn creus de com als hi ha sortit el nen….

  Salut

 3. Bona carta. Però amb sap greu dirte que tot aixó ell ja ho sap, Són gent venuda covarda, que ve de la dreta més rància de l´èoca franquista. Per part dels Garcia. Per part dels Albiol, no s´en fàn creus de com als hi ha sortit el nen….

  Salut

 4. Estoy totalmente de acuerdo, pero no se le puede pedir peras al olmo
  Las fanfarronadas, salidas de tono y demas barbaridades creo, estoy seguro, que es a proposito para ir entreteniendo al populacho, pero los catalanes estamos al margen de tus tonterias y devaneos

 5. Estoy totalmente de acuerdo, pero no se le puede pedir peras al olmo
  Las fanfarronadas, salidas de tono y demas barbaridades creo, estoy seguro, que es a proposito para ir entreteniendo al populacho, pero los catalanes estamos al margen de tus tonterias y devaneos

 6. Excel·lent. Hi ha uns quants personatges, dins del circ de la política catalana i espanyola actuals que no són dignes d’aquesta professió. Sóc de Badalona i l’he patit en les meves carns. Va als barris on hi ha més gent desinformada, per dir-ho suau, a fer-se banys de masses fàcils d’ensarronar. Allà fa la gran collita de vots.
  Busqueu-ne’n cinc que parlin en català.
  No amaguem el problema: hi és.

 7. Excel·lent. Hi ha uns quants personatges, dins del circ de la política catalana i espanyola actuals que no són dignes d’aquesta professió. Sóc de Badalona i l’he patit en les meves carns. Va als barris on hi ha més gent desinformada, per dir-ho suau, a fer-se banys de masses fàcils d’ensarronar. Allà fa la gran collita de vots.
  Busqueu-ne’n cinc que parlin en català.
  No amaguem el problema: hi és.

 8. La veritat es que tot el que fa, ho fa per justificar el sou que li paguen el PP.
  Per mantenir aquesta feina i que duri.
  L’importa un rave el que preocupa als catalans que no son de la seva opció. I nomès pretèn satisfer la voluntat de la direcció del seu partit. Res més.
  En qualsevol altre feina, no passaria de ser un mediocre respatlla americanes.

 9. La veritat es que tot el que fa, ho fa per justificar el sou que li paguen el PP.
  Per mantenir aquesta feina i que duri.
  L’importa un rave el que preocupa als catalans que no son de la seva opció. I nomès pretèn satisfer la voluntat de la direcció del seu partit. Res més.
  En qualsevol altre feina, no passaria de ser un mediocre respatlla americanes.

 10. Manel….. no fotis, llegeixo els teus articles i a vegades els espero amb delit, però avui la meva decepció a sigut enorme.
  COM COLLONS PERDS EL TEMPS FENT UN ESCRIT A UN GAMARÚS, per favor Manel.

 11. Manel….. no fotis, llegeixo els teus articles i a vegades els espero amb delit, però avui la meva decepció a sigut enorme.
  COM COLLONS PERDS EL TEMPS FENT UN ESCRIT A UN GAMARÚS, per favor Manel.

 12. Aquest i l’Arrimadas bon parell, semble que volen el pitjor pel seu poble. Són tan cínics… es veu de tan lluny que actuen.
  Actituds infantils que no colen en una poble gran com Catalunya… potser es creuen que els escoltem jajaja Com bé deia el Carles dalt, i en altres paraules: sort tenen dels incults !

 13. Aquest i l’Arrimadas bon parell, semble que volen el pitjor pel seu poble. Són tan cínics… es veu de tan lluny que actuen.
  Actituds infantils que no colen en una poble gran com Catalunya… potser es creuen que els escoltem jajaja Com bé deia el Carles dalt, i en altres paraules: sort tenen dels incults !

 14. Tens tota la raó. En aquest moment de la història penso que no cal gastar gaires esfprços a replicar-li les incongruències. Avant i fora! que un nou demà ja està arribant i els Garcia-Albioi companyia ja s’ho faran

 15. Leo muchas criticas para el señor Albiol , pero no leo ninguna contra el Goverd Totalitari que hay hoy instalado en la Generalitat , parece que estemos en Venezuela , un Gover que cambia las leyes a su antojo saltándose la Constitucion y se quedan tan panchos igual que hace Maduro y se jaztan de ser democratas

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Els bisbes espanyols s’oposen a l’amnistia

Es tracta d'un clar exemple de com la dreta intensifica la seva estratègia d'oposició al govern a través de l'amnistia i per...

Què és el patriotisme i a qui representa?

Abans d'iniciar aquest article he volgut conèixer el seu significat segons la RAE i diu així: "Amor a la pàtria i el...

La llei d’amnistia encaixa perfectament en la Constitució

Davant la quantitat d'exabruptes que hem sentit en la primera sessió d'investidura de Pedro Sánchez, avui en comptes d'un article de qui...

L’acord mal anomenat “pacte de l’amnistia”

Els exabruptes que han proferit els líders de la dreta i l'extrema dreta espanyola, deixa ben a les clares la poca visió...

L’acord entre Junts per Catalunya i el PSOE

Abans d'escriure aquest article, he visionat de nou el discurs de Puigdemont a Brussel·les i he llegit dos cops el pacte que...