18 C
Barcelona
Divendres 23 octubre, 2020

Carta oberta a Xavier García Albiol

Relacionats

La corrupció del Partit Popular

Qui aquestes línies subscriu va residir a Madrid, a la vora d'un any i mig en la dècada dels anys setanta. D'aquella...

Què diria Luther King d’aquests silencis?

No em preocupa el crit dels violents, dels corruptes, dels sense ètica. El que em preocupa és el silenci dels bons.—...

Què pensar de la justícia espanyola vista la inhabilitació de Quim Torra?

A la vista del que està succeint últimament, els dubtes i la desconfiança és el primer que ens ve al cap, després,...

Madrid és Espanya dins d’Espanya

La presidenta de Madrid veig que sap perfectament on està situada la seva comunitat, una altra cosa és si sap de debò que hi...

Hola Xavier. Ja em disculparàs que m’adreci a tu directament pel teu nom, no et pensis ni per un moment que pretenc establir cap tipus de relació i confiança, de cap manera voldria mantenir aquest vincle; de fet em nego a dir-te “senyor” perquè no et considero mereixedor de tal qualificatiu. Una vella dita catalana diu: “De porc i senyor se n’ha de venir de mena”.

Ets, segons la meva opinió, l’antítesi del que considero hauria de ser un bon polític. Des que et conec i et segueixo, m’has decebut sempre, pensava que ningú podria superar a la teva predecessora, Alícia Sánchez Camacho, però tu l’has superat amb molt bona nota en tots els sentits, incloent-hi l’alçada naturalment.

Fas moltes declaracions que les trobo fora de lloc, algunes les veig mitjançant les xarxes socials i em queda el dubte si són certes o no. La que més en va impactar va ser la teva manifestació on deies que series el pròxim president de la Generalitat. Creu-me si et dic que em va provocar un fort atac de riure, segur que no devia ser veritat.

No recordo ni una sola aportació positiva en favor dels ciutadans de Catalunya per la teva part; per contra les crítiques a qualsevol iniciativa del govern català ha estat rebutjada i criticada contínuament. No he escoltat, dels teus llavis, cap critica al govern de Madrid quan han tombat lleis del Parlament. De l’impost sobre dipòsits bancaris, d’igualtat entre homes i dones o de la pobresa energètica. Tampoc sobre el dèficit fiscal que patim.

Em pregunto a què et dediques al Parlament. Jo penso, i no són l’únic, que la teva feina és “La voz de su amo”, el representant de Rajoy i Soraya a Catalunya i ells deuen estar la mar de contents amb tu. La pregunta és: A qui representes i defenses en realitat… als teus votants en Catalunya… o als votants del PP de la resta d’Espanya?

Em diràs que és una pregunta capciosa però no em consta cap queixa per la teva part pels peatges que fa anys paguem en Catalunya, tampoc pel desgavell de rodalies, per les obres de la Sagrera que estan aturades, pel corredor mediterrani, per l’incompliment de l’estat en connectar el Port de Barcelona fins a la frontera amb l’ample ferroviari europeu… Podria seguir ja que la llista és molt llarga. Insisteixo: A qui representes i defenses?

L’última de les teves “gracietes” ha estat tirar en cara a la Generalitat com a culpable de la vaga que afecta l’aeroport del Prat. Ara exigeixes al govern català que exerceixi les seves competències. El conflicte, com ja saps (no et facis el despistat) és entre Aena, Eulen i els treballadors i tu tergiverses la realitat. L’estat s’ha negat a traspassar les competències a la Generalitat, per tant o ets un despistat o un mentider. T’aconsello que llegeixis l’article anomenat Campanya del caos a l’Aeroport del Prat en aquest mateix diari.

1501851529_396202_1501854766_noticia_normal

Digues-me sinó que vols dir quan manifestes que no es poden reivindicar de manera constant competències per a després no exercir-les, com passa en aquest cas. Que “la inacció del Govern demostra la seva incapacitat a l’hora d’afrontar els problemes reals dels catalans”. En aquest sentit, has afegit que es tracta d’un govern “que prima el fanatisme per sobre la competència dels seus membres”.

No veus clara la realitat o segueixes les instruccions de Madrid? Si la resposta és la segona, no hi tinc res a dir; si és la primera, aprofita les ofertes existents: per un euro més podràs tenir un parell de bones ulleres.

T’has preguntat perquè el PP només té una alcaldia de les més de 900 en tot Catalunya? O perquè sou una força minoritària al Parlament? Valdria la pena que fessis un bon acte de consciència i, o bé canvies d’actitud o deixes la política per a bé del “tots” els catalans.

Més articles

34 COMENTARIS

 1. Es el “capullo” mes integral i en tots els sentits de la paraula que hi vist. Et felicito per la teva descripció, crec que un cop s’assoliren el nou status, el hem de convidar a anar-se’n

 2. Bona carta. Però amb sap greu dirte que tot aixó ell ja ho sap, Són gent venuda covarda, que ve de la dreta més rància de l´èoca franquista. Per part dels Garcia. Per part dels Albiol, no s´en fàn creus de com als hi ha sortit el nen….

  Salut

 3. Bona carta. Però amb sap greu dirte que tot aixó ell ja ho sap, Són gent venuda covarda, que ve de la dreta més rància de l´èoca franquista. Per part dels Garcia. Per part dels Albiol, no s´en fàn creus de com als hi ha sortit el nen….

  Salut

 4. Estoy totalmente de acuerdo, pero no se le puede pedir peras al olmo
  Las fanfarronadas, salidas de tono y demas barbaridades creo, estoy seguro, que es a proposito para ir entreteniendo al populacho, pero los catalanes estamos al margen de tus tonterias y devaneos

 5. Estoy totalmente de acuerdo, pero no se le puede pedir peras al olmo
  Las fanfarronadas, salidas de tono y demas barbaridades creo, estoy seguro, que es a proposito para ir entreteniendo al populacho, pero los catalanes estamos al margen de tus tonterias y devaneos

 6. Excel·lent. Hi ha uns quants personatges, dins del circ de la política catalana i espanyola actuals que no són dignes d’aquesta professió. Sóc de Badalona i l’he patit en les meves carns. Va als barris on hi ha més gent desinformada, per dir-ho suau, a fer-se banys de masses fàcils d’ensarronar. Allà fa la gran collita de vots.
  Busqueu-ne’n cinc que parlin en català.
  No amaguem el problema: hi és.

 7. Excel·lent. Hi ha uns quants personatges, dins del circ de la política catalana i espanyola actuals que no són dignes d’aquesta professió. Sóc de Badalona i l’he patit en les meves carns. Va als barris on hi ha més gent desinformada, per dir-ho suau, a fer-se banys de masses fàcils d’ensarronar. Allà fa la gran collita de vots.
  Busqueu-ne’n cinc que parlin en català.
  No amaguem el problema: hi és.

 8. La veritat es que tot el que fa, ho fa per justificar el sou que li paguen el PP.
  Per mantenir aquesta feina i que duri.
  L’importa un rave el que preocupa als catalans que no son de la seva opció. I nomès pretèn satisfer la voluntat de la direcció del seu partit. Res més.
  En qualsevol altre feina, no passaria de ser un mediocre respatlla americanes.

 9. La veritat es que tot el que fa, ho fa per justificar el sou que li paguen el PP.
  Per mantenir aquesta feina i que duri.
  L’importa un rave el que preocupa als catalans que no son de la seva opció. I nomès pretèn satisfer la voluntat de la direcció del seu partit. Res més.
  En qualsevol altre feina, no passaria de ser un mediocre respatlla americanes.

 10. Manel….. no fotis, llegeixo els teus articles i a vegades els espero amb delit, però avui la meva decepció a sigut enorme.
  COM COLLONS PERDS EL TEMPS FENT UN ESCRIT A UN GAMARÚS, per favor Manel.

 11. Manel….. no fotis, llegeixo els teus articles i a vegades els espero amb delit, però avui la meva decepció a sigut enorme.
  COM COLLONS PERDS EL TEMPS FENT UN ESCRIT A UN GAMARÚS, per favor Manel.

 12. Aquest i l’Arrimadas bon parell, semble que volen el pitjor pel seu poble. Són tan cínics… es veu de tan lluny que actuen.
  Actituds infantils que no colen en una poble gran com Catalunya… potser es creuen que els escoltem jajaja Com bé deia el Carles dalt, i en altres paraules: sort tenen dels incults !

 13. Aquest i l’Arrimadas bon parell, semble que volen el pitjor pel seu poble. Són tan cínics… es veu de tan lluny que actuen.
  Actituds infantils que no colen en una poble gran com Catalunya… potser es creuen que els escoltem jajaja Com bé deia el Carles dalt, i en altres paraules: sort tenen dels incults !

 14. Tens tota la raó. En aquest moment de la història penso que no cal gastar gaires esfprços a replicar-li les incongruències. Avant i fora! que un nou demà ja està arribant i els Garcia-Albioi companyia ja s’ho faran

 15. Leo muchas criticas para el señor Albiol , pero no leo ninguna contra el Goverd Totalitari que hay hoy instalado en la Generalitat , parece que estemos en Venezuela , un Gover que cambia las leyes a su antojo saltándose la Constitucion y se quedan tan panchos igual que hace Maduro y se jaztan de ser democratas

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

La corrupció del Partit Popular

Qui aquestes línies subscriu va residir a Madrid, a la vora d'un any i mig en la dècada dels anys setanta. D'aquella...

Què és Pablo Casado, un bocamoll o un patriota?

Aquesta és una pregunta trampa, només es donen dues opcions per respondre-la i en el cas del personatge que ens ocupa manquen...

L’estat de la sanitat a la comunitat de Madrid

Dies enrere vaig publicar un article sobre la situació en què es troba Madrid a causa dels efectes de la pandèmia titulat "Estat d'alarma...

Carta oberta al bisbe Josep Omella

Senyor Omella, no sé de quina forma he de dirigir-me a vostè. Ignoro si pel seu càrrec té un tracte especial que...

Estat d’alarma a Madrid a causa de la Covid-19

Després de dues setmanes discutint, missatges creuats, trucades, d'ordres i contraordres, d'embolic jurídic, ja s'ha produït el que era més lògic. El...