11.9 C
Barcelona
Dilluns 28 novembre, 2022

No és això Mariano, no és això

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

En un estat democràtic com cal no passa el que passa a Espanya i tu en tens bona part de culpa. Es van obrir dues comissions d’investigació, una al Congrés i una altra al Parlament. Em pregunto: De què serveixen si els convocats que són requerits no s’hi presenten? Per què, aprofitant majories o conxorxes de partits, s’impedeix la presència de determinades persones tot i sol·licitar-ho els partits en minoria?

Moltes persones, tu i el teu secretari entre elles, heu fet cas omís al requeriment per part del Parlament en la comissió que en ell es desenvolupava. Sempre he considerat que qualsevol comissió d’investigació no serveix per a res, ja que, a diferència d’un judici, ningú està obligat a comparèixer i qui no us convé que es presenti li barreu del pas. Tampoc passa res si els que hi van menteixen, per tant, de què serveixen aquestes comissions?

Vols explicar-me perquè cap cadena de TV estatal, no ha emès el reportatge titulat Las cloacas de Interior? Les heu amenaçat, atemorit o… són col·laboradores vostres? Per norma ningú té por a la veritat a excepció, naturalment, que aquesta veritat es contradigui amb el discurs oficial i la mentida quedi al descobert. Estigues però tranquil, per les xarxes ja es pot veure mitjançant YouTube i aquí, de moment, no hi pots fer res per evitar-ho.

IMG-20170719-WA0041

La comissió del congrés ja s’ha acabat, tots els partits menys vosaltres manifesten que el govern, a través del ministeri de l’interior, ha actuat incorrectament, utilitzant fons públics (que equival a malversació) per crear informes falsos contra polítics catalans i Podem. Et pregunto: Has sol·licitat a la fiscalia que investigui l’autoria dels informes de Mas i Trias? Saps perfectament que es van fer públics poc abans d’eleccions, saps també que aquests informes van poder influir en els resultats electorals, t’has molestat en indagar-ho?

Ara esteu negant, tot i l’evidència de proves i declaracions de testimonis, el que s’anomena “Operació Catalunya” i us quedeu tan amples. Creus que la ciutadania és tan ignorant que s’empassarà, sense dubtar, tot el que vosaltres declareu? Com ja he dit abans, si un cop tancada la comissió no es remeten les valoracions a la fiscalia, de què ha servit?

La teva lluita contra Catalunya es basa, ara mateix, amb la fiscalia i el constitucional al qual li has donat prerrogatives que no estaven incloses en la Constitució. Tu te’n rentes les mans apel·lant a la justícia, ja que ets incapaç de donar una solució política al procés. Dius oferir diàleg i menteixes al personal, Puigdemont va oferir-te negociar la data i la pregunta. Podies per tant fer una proposta (com va fer Cameron a Escòcia) i tenir possibilitats que guanyés el No en el referèndum, però això ni t’ho has plantejat.

T’adreces als catalans dient-nos que no ens fallaràs, que el govern de la Generalitat hauria de prendre model del País Basc. Ignorava que volguessis instaurar un concert econòmic com el basc a Catalunya o donar-nos 1.400 milions i la rebaixa del “cupo” a canvi dels vots que sovint necessites i que compres de forma descarada.

No és això Mariano, no és això. Tens fòbia a Catalunya i no la vols perdre econòmicament, saps que és veritat tot i que tu, de cara a la galeria, parles de preservar la unitat pàtria i que no pots admetre-ho dient que els catalans som uns radicals. No és cert, el que passa és que estem tips i farts que ens prengueu el pèl, els diners i el constant menysteniment de la nostra dignitat com a poble.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

La vergonya del Corredor Mediterrani

La setmana passada, a Barcelona, es va produir un clam per corredor mediterrani. Més de 1.500 empresaris es van reunir per demanar...

Catalunya, l’última colònia de l’imperi espanyol (III)

En el meu primer capítol sobre el tema ja vaig fer menció que, la metròpoli intenta imposar a les colònies la seva...

Carta oberta a Isabel Rodríguez, portaveu del Govern d’Espanya

Com molt bé diu el periodista de l’Ara, Antoni Bassas, quan érem unes criatures ens ensenyaven a fer sevir l’expressió “aquest senyor”...

La llei de memòria democràtica

Des de la fi de les guerres civils i conflictes mundials que van assolar Europa en el segle XX, i especialment des...

El Partit Popular s’acull al xantatge

Un cop més el PP ha tornat a impedir la renovació del Consell General del Poder Judicial. Semblava que amb l’arribada del...