13.3 C
Barcelona
Divendres 31 març, 2023

Preguntes oportunes

Són coherents els polítics, militants i votants “dependentistes”?

Situació de partida

Catalunya: Llarga història com “ens, subjecte” polític. La guerra de successió: Guanya Felip V “de Castella”. Jura respectar les constitucions catalanes com “comte de Barcelona”.  Allà apareix: “La nació catalana”. Incompleix el seu jurament i ve el Tractat de Nova Planta que castiga severament els catalans en tots els àmbits i tracta d’assimilar a Catalunya per “castellanitzar-la” en llengua, cultura, valors, lleis… Passen 300 anys i esdeveniments que mantenen però viva la consciència nacional catalana.

Transició espanyola. Nova constitució. Catalunya “ja no és nació” per decisió dels polítics i militars de torn. S’interpreta i aplica de manera clarament restrictiva per a Catalunya. Els successius governs, amb la complicitat de les seves sucursals a Catalunya, incompleixen promeses, lleis, compromisos, inversions. Segon estatut elaborat constitucionalment i retallat, raspallat, pel parlament espanyol i, després de ser votat en referèndum, encara més per un Constitucional “aconstitucional”. Gran part de la societat catalana reacciona ara fa 7 anys. Manifestacions multitudinàries són ignorades per l’Estat espanyol.

S’inicia un procés escrupolosament democràtic però, en nom de la democràcia, no només s’anul·la sinó que es castiga, inhabilita, multa, a qui ho promou. Una majoria del Parlament elabora un procés perquè la societat decideixi. El govern i els partits polítics no ho permeten. En lloc d’una oferta atractiva que animi a continuar a i amb Espanya, només amenaces, lleis, sentències, fiscalies, falses notícies, maniobres brutes. A mesura que s’apropa l’1-O, creixen les pressions.

Per què només autoritarisme, legalisme, imposició, no a la democràcia; absència total de política eficaç? Aquesta reacció de la societat catalana, és acció o “reacció” a l’incompliment, a l’explotació creixent, al tracte negatiu que l’Estat espanyol dóna als habitants de Catalunya?

És coherent?

  • Amb les pràctiques d’un veritable estat europeu, democràtic, modern, avançat o… amb pseudodemocràcies, dictadures…?
  • Que tota la societat catalana vulgui viure d’acord amb el nivell de vida que mereix pel que genera però que hi hagi polítics, militants i votants, a Catalunya, que optin per seguir depenent, sent castigats, per qui ho impedeixen: PP, PSOE, C’s i CSQP? D’aquí les obligades retallades en sanitat, educació, assistència social, beques, infraestructures!
  • Que “tots” es declarin demòcrates inqüestionables i recolzin als qui impedeixen la més elemental democràcia: Votar!?
  • Que “tots” defensin una avançada justícia social però hi hagi a Catalunya qui recolzi a qui ho impedeix i que no respecta ni les sentències del “seu” constitucional que anul·la lleis bàsiques com la de pobresa energètica?
  • Que hi hagi “catalans” que se sentin com a tals però recolzin als qui volen anul·lar la seva cultura, llengua, valors, identitat, per diluir-se a Espanya?
  • Que hi hagi “nous” líders i partits: Podem i CSQP, que facin explícites declaracions de suport a la democràcia, al referèndum, a la justícia social, al benestar de tots i es desdiguin sense cap rubor per posar-se de part dels qui la bloquegen?

Referèndum: Uns partits ofereixen benestar, justícia social, democràcia real, dignitat. Uns altres, capdavanters, militants i votants, “dependentistes” a Catalunya ho estan impedint.

Des de la dignitat democràtica, què és coherent?

alicia sanchez camacho la camarga votar no es democracia 14 oct 2014

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat