28.2 C
Barcelona
Dijous 13 agost, 2020

Qui representa a qui i amb quins efectes pels catalans?

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Per què vol ser independent Catalunya? (V/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució... Per a viure en veritable democràcia. A...

Per què vol ser independent Catalunya? (IV/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució… Per a aplicar una justícia social necessària...

Per què vol ser independent Catalunya? (III/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució… Per a viure en autèntica llibertat avui...

Publicat: “S’ha celebrat un acte en el qual la majoria d’ajuntaments s’han compromès a col·laborar en la celebració d’un referèndum l’1-0”. “El govern espanyol, amb un sol alcalde del PP en tota Catalunya, considera un fracàs el suport municipal al referèndum”. “C’s, diu que els ajuntaments presents només signifiquen el 43% dels votants”. “El PSOE amenaça als alcaldes que col·laborin. Els líders socialistes catalans no assistiran a la presentació del projecte de referèndum”. “CSQP diu que el referèndum previst no és el que necessita Catalunya. L’alcaldessa de Barcelona no va assistir a l’acte de suport al referèndum”.

Plantejament de base

Desitja tota la població de Catalunya optimitzar el seu nivell de vida, oportunitats de treball, desenvolupament, inversions en infraestructures, millorar àrees com a sanitat, educació, serveis socials…? Aspiren tots els votants a gaudir de la màxima llibertat d’expressió, viure en una autèntica i avançada democràcia? Lluiten les persones amb sensibilitat social per poder eradicar els molts problemes de pobresa, atur, que existeixen a Catalunya pel tracte discriminatori de l’estat espanyol? És molt difícil que hi hagi un sol líder polític, un partit, un votant que respongui que no.

El que la societat desitja és exactament “això” i per aquest motiu va reaccionar davant l’antidemocràtica retallada de l’estatut per part del constitucional. Per “això” s’ha manifestat de manera multitudinària, pacífica i democràtica durant anys. Per “això” el govern català, ha instat l’espanyol que “compleixi”… amb els seus compromisos en matèria d’infraestructures, inversions, respecte a l’autonomia, recursos per a justícia social… i que permeti expressar-se a la societat catalana. La resposta és coneguda: No a tot. Només lleis, amenaces, inhabilitacions. Por. Ni una sola proposta política! Potser perquè no la tenen?

Davant aquesta “realitat” què seria el lògic en els partits que “diuen” defensar els interessos dels seus votants, de tota la població catalana? Sembla que un posicionament ferm i una exigència al govern espanyol perquè doni resposta a aquestes justes demandes seria el més lògic. Doncs, no! Tampoc! Des d’una perspectiva democràtica, de justícia social, de dignitat, és coherent que hi hagi representants que no representin, no defensin, als seus propis votants?

Els líders del PSC no acudiran el dia 4 a la informació d’un acte de gran transcendència democràtica. No només això: amenacen als seus alcaldes i regidors si col·laboren.

Els líders del PPC són una constant font d’amenaces “purament legals” que fa que semblin més una dictadura que a una veritable democràcia.

Els líders de C’s s’oposen al fet que els “ciutadans” s’expressin. Quantes acusacions “en contra” de la democràcia, el benestar, la dignitat de Catalunya porten al Parlament català? Moltes! Quantes “a favor” dels catalans al Parlament espanyol? Cap! A qui representen i defensen realment?

Els líders de CSQP s’ajusten a unes lleis que en la seva història mai van respectar quan demandaven canvis, defensaven les seves propostes. Es diuen d’esquerres però se situen totalment de part de la dreta més dura. Diuen que aquest no és el referèndum que precisa Catalunya. És possible un acordat? A qui o per què enganyen i perjudiquen al seu propi electorat, a tots els treballadors a Catalunya?

Milers de votants d’aquests partits “dependentistes”queden impedits d’expressar-se pels seus representants! I, pitjor encara: perjudicats pel que significa “la dependència” que defensen els seus representants! És lògic?

Qui representa de veritat a les famílies, treballadors, professionals, empresaris… a Catalunya? Qui lluita i aspira a oferir el millor per a ells? Els qui defensen els seus valors, la democràcia, el benestar, la justícia social, la dignitat, la llibertat o aquells que la volen “impedir”? Qui representa a qui i amb quins efectes? Des de la dignitat democràcia, què és lògic?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...