22.1 C
Barcelona
Dilluns 29 maig, 2023

Què li manca al PP, memòria o intel·ligència?

Relacionats

Pot Mariano Rajoy mentir impunement?

Pot resultar una pregunta innecessària perquè ja sabem que pot i que ho fa d'allò més bé. Cal recalcar que ho ha...

El mite de la transició espanyola: “Va ser el silenci”

La televisió alemanya ha desmuntat el mite de la transició espanyola amb un reportatge que assegura que "en lloc d'enfrontar-s'hi, va haver-hi...

Quina credibilitat tenen Casado i el PP?

Aquests dies passats s’ha celebrat la convenció del Partit Popular, segons els col·laboradors de Casado, ha estat un gran èxit i que...

Les portes giratòries de l’electricitat

Aquest estiu, el preu de la llum és l'estrella i en aquest jardí s'hi ha ficat només el PSOE, que intenta de...

Jo d’entrada diria que les dues coses a més d’educació. Els comentaris proferits pels seus dirigents, arran la conferència de Puigdemont a Madrid, denoten una greu mancança de bones maneres, pròpies de qui es creu posseïdor de la veritat absoluta i que no accepta cap tipus de discrepància.

Catalunya no vol desfer cap unitat pàtria. La que existeix actualment és fruit d’imposició i conquesta des de 1714, quan Castella es va alinear amb els Borbons francesos a fi de mantenir la cort i els seus privilegis. Per cert, Espanya realment no existeix, és un invent de Castella. A l’autor d’aquesta frase, José Ortega y Gasset, no se li podrà penjar l’etiqueta de separatista català, oi que no?

Si parlem de memòria, el PP no recorda o, més ben dit, ignora el “colongate” i la negació de què Colom era català; que se li va negar a Catalunya el comerç amb Amèrica durant tres segles. Castella es va apropiar del descobriment relegant Catalunya al seu comerç al mediterrani, tergiversant la història amb falsos documents fins al dia d’avui.

Tampoc recorden que van entrar a Barcelona sense respectar el tractat de rendició, que van imposar el Decret de Nova Planta, derogar les lleis i constitucions catalanes, la seva moneda, imposant el castellà a tots els efectes i prohibint l’ús de la llengua catalana, entre moltes altres barbaries que per manca d’espai m’estalviaré detallar.

Si parlem d’intel·ligència, és del tot absurd qualificar de “cop d’estat” el procés que es viu a Catalunya, aquest només desitja recuperar la llibertat que li fou arrabassada i que té tot el dret a recuperar, cosa que fa amb educació, civisme i de forma pacífica i transversal com mai no ho ha fet ningú. Recorden si alguna colònia americana va actuar així?

I perquè ho sàpiguen senyors del PP, cop d’estat és el que va fer el seu admirat ”caudillo Franco” en aixecar-se en armes contra un govern democràtic escollit pel poble. La guerra civil va causar la mort de centenars de milers de persones i obrir una ferida que encara no s’ha tancat del tot gràcies a vostès que no l’han condemnat. No es tracta de treure Franco del Valle de los caídos, es tracta de treure el franquisme de la vida política espanyola.

És manca de memòria, o potser d’intel·ligència, dir que en 24 hores Catalunya vol negociar un referèndum per trencar la sobirania nacional. Recordin que de no haver-se carregat l’estatut (legal, aprovat pel parlament, les corts generals i referendat pel poble) la situació actual seria molt diferent. Cop d’estat va ser la sentència del TC (catedràtic Pérez Royo).

Tot i així es va intentar negociar un pacte fiscal (que reconeixia la solidaritat) i la resposta va ser negativa. No són 24 hores senyors del PP, són els cinc últims anys, sense tenir presents els tres segles que a Catalunya se l’ha maltractat en tots els sentits. No tenen les dades al dia? Els falla la memòria? O l’afany d’imperialisme els fa afeblir la intel·ligència?

El meu avi deia: “Digues de que presumeixes i et diré les teves mancances”. La frase és adient a vostès, presumeixen de democràcia, d’estat de dret i de respectar la llei, llei que interpreten a la seva conveniència i que modifiquen quan els convé, Vostès van negar la Constitució, la mateixa que ara consideren la bíblia que no es pot modificar a excepció, naturalment, que els convingui i ho facin sense tenir gens en compte els propietaris de la sobirania popular (paraules seves).

Tard o d’hora la veritat s’imposarà i la democràcia en sortirà guanyadora. No ho dubtin.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

El racisme i el cas de Vinícius Júnior

La lluita contra el racisme no admet excepcions. Ni la mala educació ni el comportament provocador d'algú són eximents, ni tampoc atenuants....

La independència, un punt de vista diferent

Des que vaig accedir a la jubilació, un dels meus entreteniments ha estat la lectura i sobretot escriure, cosa que sempre m'ha agradat. La...

Fomentar l’ús del català és de nazis i supremacistes?

Compara Plataforma per la Llengua amb la Gestapo i l'acusa d'espiar els nens als patis de les escoles, es tracta de Rosa...

Tercera carta oberta al president Pere Aragonès

Bon dia president, estava convençut que no tornaria a dirigir-me a vostè, però les notícies i circumstàncies diria que m'han convidat a...

L’actitud d’Isabel Díaz Ayuso, calculada al mil·límetre

L‘enfrontament entre el PSOE i el PP va pujant de decibels a mesura que s'estreny el calendari electoral. Encara cueja el xoc...