24.8 C
Barcelona
Divendres 14 agost, 2020

Què li manca al PP, memòria o intel·ligència?

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...

Legalitat? Dictadura? Democràcia?

Segons el diccionari, legalitat és el principi que regula els actes jurídics de l'Estat sotmesos a l’ordenament jurídic vigent i que aquests...

Jo d’entrada diria que les dues coses a més d’educació. Els comentaris proferits pels seus dirigents, arran la conferència de Puigdemont a Madrid, denoten una greu mancança de bones maneres, pròpies de qui es creu posseïdor de la veritat absoluta i que no accepta cap tipus de discrepància.

Catalunya no vol desfer cap unitat pàtria. La que existeix actualment és fruit d’imposició i conquesta des de 1714, quan Castella es va alinear amb els Borbons francesos a fi de mantenir la cort i els seus privilegis. Per cert, Espanya realment no existeix, és un invent de Castella. A l’autor d’aquesta frase, José Ortega y Gasset, no se li podrà penjar l’etiqueta de separatista català, oi que no?

Si parlem de memòria, el PP no recorda o, més ben dit, ignora el “colongate” i la negació de què Colom era català; que se li va negar a Catalunya el comerç amb Amèrica durant tres segles. Castella es va apropiar del descobriment relegant Catalunya al seu comerç al mediterrani, tergiversant la història amb falsos documents fins al dia d’avui.

Tampoc recorden que van entrar a Barcelona sense respectar el tractat de rendició, que van imposar el Decret de Nova Planta, derogar les lleis i constitucions catalanes, la seva moneda, imposant el castellà a tots els efectes i prohibint l’ús de la llengua catalana, entre moltes altres barbaries que per manca d’espai m’estalviaré detallar.

Si parlem d’intel·ligència, és del tot absurd qualificar de “cop d’estat” el procés que es viu a Catalunya, aquest només desitja recuperar la llibertat que li fou arrabassada i que té tot el dret a recuperar, cosa que fa amb educació, civisme i de forma pacífica i transversal com mai no ho ha fet ningú. Recorden si alguna colònia americana va actuar així?

I perquè ho sàpiguen senyors del PP, cop d’estat és el que va fer el seu admirat ”caudillo Franco” en aixecar-se en armes contra un govern democràtic escollit pel poble. La guerra civil va causar la mort de centenars de milers de persones i obrir una ferida que encara no s’ha tancat del tot gràcies a vostès que no l’han condemnat. No es tracta de treure Franco del Valle de los caídos, es tracta de treure el franquisme de la vida política espanyola.

És manca de memòria, o potser d’intel·ligència, dir que en 24 hores Catalunya vol negociar un referèndum per trencar la sobirania nacional. Recordin que de no haver-se carregat l’estatut (legal, aprovat pel parlament, les corts generals i referendat pel poble) la situació actual seria molt diferent. Cop d’estat va ser la sentència del TC (catedràtic Pérez Royo).

Tot i així es va intentar negociar un pacte fiscal (que reconeixia la solidaritat) i la resposta va ser negativa. No són 24 hores senyors del PP, són els cinc últims anys, sense tenir presents els tres segles que a Catalunya se l’ha maltractat en tots els sentits. No tenen les dades al dia? Els falla la memòria? O l’afany d’imperialisme els fa afeblir la intel·ligència?

El meu avi deia: “Digues de que presumeixes i et diré les teves mancances”. La frase és adient a vostès, presumeixen de democràcia, d’estat de dret i de respectar la llei, llei que interpreten a la seva conveniència i que modifiquen quan els convé, Vostès van negar la Constitució, la mateixa que ara consideren la bíblia que no es pot modificar a excepció, naturalment, que els convingui i ho facin sense tenir gens en compte els propietaris de la sobirania popular (paraules seves).

Tard o d’hora la veritat s’imposarà i la democràcia en sortirà guanyadora. No ho dubtin.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...