22.7 C
Barcelona
Dissabte 19 setembre, 2020

Soraya, moltes gràcies per la teva “gran oferta”

Relacionats

Model Harvard, posicions contràries o benefici comú? (V)

Macro manifestacions amb el lema “Catalunya és una nació; nosaltres decidim”. Unes altres amb “Catalunya és Espanya”. Són posicions. Recordem. Com a consultor utilitzo el...

Segons Harvard, qui i com incideixen en el conflicte Catalunya-Espanya? (lll)

Ortega y Gasset: ”Españoles y catalanes sólo pueden conllevarse”. Azaña: “Si establecemos bien los límites de nuestro afán es posible que no estemos tan distantes como...

Segons Harvard, poden negociar amb èxit Catalunya i Espanya? (I)

Negociació: “Procés pel qual es pretén arribar a un acord entre parts amb interessos i objectius oposats i, alhora comuns”. La primera exigència: “Predisposició...

És normal l’actual posicionament d’ERC?

En el moment actual i davant la manca d'unitat de l'independentisme, en especial per part d'ERC, voldria, a tal efecte, exposar les següents reflexions. ...

Hola vicepresidenta, no saps l’alegria que vas donar-me ahir en sentir-te dir, a la roda de premsa dels divendres, que convidaves a Carles Puigdemont a exposar el seu full de ruta en un ple al Congrés de Diputats. Una prova de que l’operació “diàleg” funciona.

Estava del tot convençut que tu no em fallaries, intuïa que la teva visió del que s’anomena el “problema català” seria més àmplia que la del teu cap de files Mariano Rajoy. Des que et van donar l’exclusivitat de la carpeta Catalunya, he observat que cada dos per tres vens a visitar-nos i t’estàs enamorant de la nostra terra.

El que passa és que la decisió no és teva sinó del consell de ministres al complet, tu el que has fet ha estat només fer-ho públic. De ser cosa teva estic convençut que no haguéssiu fet la demostració en contra, davant una bandera espanyola, i criticant Manuela Carmena per cedir el local on Puigdemont, Junqueras i Romeva faran una conferència el dilluns vinent.

Després, amb més calma, he anat pensant en les contradiccions que tal decisió comporta i que voldria que m’aclarissis: És normal que es pugui debatre el referèndum al Congrés i que, al mateix temps, es prohibeixi fer-ho al Parlament? Confio que no serà perquè fent-ho en castellà ho entendríeu millor.

Si es pot fer -la invitació és del govern de l’estat- és perquè considereu la possibilitat d’una negociació i un debat sobre el tema. Tant si s’estableixen o no uns acords, parlar, debatre i negociar són sinònims de bona actitud democràtica. Trobo que heu necessitat cinc anys per entendre-ho. Llàstima Soraya que no et donessin abans aquesta responsabilitat.

Seguin analitzant les contradiccions, observo que no tots els ministres pensen igual que tu, per exemple el de Justícia, tu saps quantes imputacions s’han fet a polítics catalans pel sol fet de parlamentar? Coneixes també que quatre d’ells han estat condemnats i inhabilitats pels tribunals? Creus que és democràtic? Ho van fer per complir una promesa electoral. El teu partit n’ha incomplert moltes. No penses que hauria d’estar penalitzat?

No creus que reprovar un ministre i dos fiscals reflecteix que una gran majoria no està d’acord en la seva actitud i les decisions preses? No intueixes que la separació de poders està sota sospita. Ara es parla de retirar les restes de Franco del Valle de los Caídos. No creus que primer s’hauria de retirar de la vida -publica i política- les restes del franquisme?   El teu partit, a hores d’ara, encara no ha condemnat la dictadura.

Confio que sabràs estar a l’altura i no permetràs que feixistes, falangistes i manifestants sense control sabotegin, a més de manifestar-se, la conferència que el govern català farà aquest dilluns a Madrid. Si presumeixes de demòcrata, aquest dia tindràs una immillorable ocasió per demostrar-ho, de tu i el teu govern en depèn.

Sé que anar al Congrés no servirà de res; encara recordo al pobre Ibarretxe intentant una cosa similar i us en vau fotre d’ell. Per aquesta raó Puigdemont no farà acte de presència si abans no s’ha produït un acord previ entre els dos governs. Tot i així, agraeixo la teva invitació, no servirà de res però és un detall -l’únic- que ha tingut el teu partit des que es va iniciar el procés i que jo crec que és gràcies a tu, benvolguda vicepresidenta.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (XI/XI)

El primer bé de les nacions resideix en la seva independència i en la seva existència política. Per als...