20.9 C
Barcelona
Diumenge 20 setembre, 2020

Carta oberta a Enric Millo, expert en paciència

Relacionats

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (X/XI)

Per passar de ser nació sense estat a estat lliure i pròsper! Motius comentats, per…

L’actualitat dels ferrocarrils a l’Estat espanyol (II)

Amb l'anterior article sobre el tema ja vaig deixar clara la situació en què es troba el ferrocarril a Espanya per l'aposta en favor...

És la primera vegada que m’adreço a vostè i desitjaria que fos l’última, bé sigui perquè ja som un país independent o per haver estat destituït d’un càrrec que en res beneficia al conjunt de catalans, tot i estar molt ben considerat a Madrid, especialment, per la seva admirada Soraya, artífex de l’operació diàleg.

Repassant la seva biografia observo que vostè és un ésser camaleònic (Que canvia segons les circumstàncies, els interessos, les expectatives…), va militar a Unió Democràtica de Catalunya (tercera via). Ho va intentar a ERC (independència) fet que vostè nega i moltes persones asseguren i, per fi, al Partit Popular (unionista) on sembla que s’hi troba bé.

El càrrec de representant del govern central a Catalunya, per molta parafernàlia que se li vulgui donar, no serveix pràcticament per a res. Això sí, vostè, a diferència de la seva predecessora, s’expressa en català, participa en algun debat i es presta a ser entrevistat en algun programa de televisió. Critica el govern català i quasi beatifica el de Madrid.

Què ha fet en defensa dels habitants de Catalunya? No l’ha escoltat criticant el dèficit fiscal que pateix el Principat; no ha dit una sola paraula sobre la plataforma Castor; tampoc de les autopistes radials de Madrid ni del túnel transpirinenc de l’AVE. No sé exactament quines són les seves competències ni a qui afavoreixen, però no sembla que sigui a Catalunya.

Ara tenim un cas on la seva intervenció i comentaris ens donen fe de la importància del seu càrrec. S’han produït cues de fins a tres hores en el control de passaports a l’aeroport del Prat. El govern central (vostè en forma part) es dóna un mes per solucionar-ho. Un mes? Es donaria el govern central el termini d’un mes per un cas igual a l’aeroport de Madrid?

No l’importa que algunes persones hagin perdut un vol? Que altres no poguessin iniciar un creuer? Qui les recompensa a elles o a les companyies de viatges? Necessiten un mes per solucionar-ho? No l’importa el descrèdit que, a escala internacional, representa per la ciutat de Barcelona i Catalunya? Començo a creure que tant li fa.

A sobre, la seva lliçó magistral: La gent ha de tenir paciència, vivim amb molta presa i seria bo per la salut prendre’s les coses amb més calma. Quins collons que té! Aquesta és la solució al problema? És clar que si el seu cap màxim, un altre cervell privilegiat, pregunta què fan els Mossos d’Esquadra davant la vaga de metro, és per llogar-hi cadires. Què té a veure una vaga amb la mala organització del Ministeri corresponent i Aena?

Per cert, vol explicar-me perquè Aena no dóna permís per a noves rutes des del Prat si, prèviament, aquestes no s’inicien des de Madrid? Vostè parla de paciència; la que tenim els catalans està arribant al límit. Per què creu que volem marxar d’Espanya? Tots els governs, però, especialment el seu del PP, demostren que ens consideren ciutadans de segona i no estem disposats a seguir així.

Bon vent i barca nova senyor Millo, quan vingui a visitar-nos, li asseguro que no el tindrem tres hores fent cua al nostre aeroport internacional pel control de passaports.

Més articles

2 COMENTARIS

  1. feia temps que no llegia una carte tan expresiva felicitu la persona que la escrita es la pura descripcio del sº bueno deixem lo de sº millo que no y fos

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...