22.7 C
Barcelona
Divendres 24 març, 2023

Política del PP, riure per no plorar

Relacionats

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

És Pablo Casado el líder indiscutible de la dreta?

De Pablo Casado ja he escrit altres vegades i, a la pregunta que encapçala aquest article, la meva resposta és un no rotund. No...

Pot Mariano Rajoy mentir impunement?

Pot resultar una pregunta innecessària perquè ja sabem que pot i que ho fa d'allò més bé. Cal recalcar que ho ha...

Avui dia les notícies van plenes de casos de corrupció, de la presumptament nul·la separació dels poders de l’estat, del procés català, de la revolta dels fiscals, de les reprovacions i multes a Espanya per part d’Europa, de la plataforma Castor, de les autopistes radials de Madrid, del túnel de l’AVE de Florentino…

Ens fixem en aquestes notícies i altres ens passen per alt. Els titulars que fan referència al que hem descrit anteriorment fan que, altres que no apareixen en les capçaleres dels diaris ni obren els telenotícies, siguin ignorades per la majoria de la gent i, especialment, quan afecten el Partit Popular.

De tots és sabut que Catalunya, País Valencià i les Illes, pateixen un dèficit fiscal des de fa temps (casualment les tres que, a més del castellà, tenen una llengua pròpia que no agrada gens a Madrid). Avui però, em referiré en exclusiva al país valencià arran d’una notícia que demostra la sensibilitat del partit que encapçala Rajoy.

La Generalitat Valenciana es veu obligada a satisfer una sanció de 19 milions d’euros per haver tergiversat, modificat o manipulat unes xifres corresponent al seu dèficit corresponent a l’exercici del 2012. El Tribunal Suprem, a instàncies del govern central, ha desestimat el recurs del govern valencià i haurà de satisfer l’import de la sanció Europea.

La Comissió Europea va denunciar que el govern valencià no els comuniqués l’increment de la despesa sanitària durant els mandats d’Eduardo Zaplana i Francisco Camps; les xifres reals de la despesa van suposar corregir el dèficit públic a Espanya en 1.900 milions més dels declarats. El govern valencià declara que la situació era coneguda per les autoritats de l’estat i que, aquestes, no van fer res per resoldre-ho.

La Conselleria d’Hisenda del país valencià recorda que, des dels anys 90 la Sindicatura de Comptes ha estat denunciant l’ocultació massiva de factures fetes pels governs valencians, sense que l’administració central prengués cap tipus de mesura. El govern de Rajoy tampoc ha estat d’acord a fer que la sanció fos assumida a mitges pels dos governs.

A veure si ho he entès bé. Els governs valencians del PP van manipular i mentir en donar les dades falses i la responsabilitat i el pagament recau en el govern actual que no té a veure ni té cap mena de culpa? No té cap responsabilitat el PP que aleshores governava? Als seus dirigents el partit no els demanarà comptes?

Vull recordar que en aquell temps, com s’està veient ara, el PP estava tacat de corrupció i són varies les causes que té obertes. No passa res? Ningú serà responsable? Aquest és el govern que ens dóna lliçons de transparència i rectitud? No tenen memòria els seus votants? Calen més arguments per no votar-los? No tinc la resposta però voldria saber-la.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Com l’estat afavoreix grans empreses com Ferrovial en detriment de les classes treballadores

Davant aquesta responsabilitat administrativa —desconeguda per la gran majoria de la gent—, un es pregunta: L'estat afavoreix a les classes treballadores en general...

Fernández Díaz i la corrupció de l’Estat (cas Kitchen)

Després de Rodrigo Rato i Jaume Matas, condemnats a presó, i Eduardo Zaplana, que va estar en preventiva, Jorge Fernández Díaz podria...

Ferrovial fuig per pagar menys impostos

Sembla impossible que això pugui estar passant. Ferrovial és una de les empreses constructores mes importants de l’estat i, li deu l’èxit...

La infermera i el “puto C1 de catalán”

Una infermera de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha criticat en un vídeo que es demani el requisit de català per fer...

Podem parlar sense embuts de la guerra?

En complir-se l'aniversari de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia i l'enfrontament que segueix sense solució, tot i la proposta de la Xina. Tots...