9.4 C
Barcelona
Divendres 27 gener, 2023

No m’agrada com actua Miquel Iceta (PSC)

Relacionats

Aquesta és una opinió personal que no té a veure amb els militants i votants socialistes. És, simplement, el meu punt de vista sobre l’actuació de qui és actualment líder del partit i cap visible del socialisme espanyol a Catalunya.

He seguit atentament l’entrevista que l’Antoni Bassas li ha fet al diari Ara i no veig que el Miquel tingui les idees massa clares. Respon que podrien tornar a votar contra Rajoy en un debat d’investidura, tot i que l’acord signat amb el PSOE deixava molt clar que seria el comitè federal qui prendria la decisió. Davant aquesta observació d’en Bassas al respecte respon que els papers no resolen res i que el PSC podrà decidir. Hem d’interpretar que, en cas de desavinences, l’acord és paper mullat?

Respon de manera idèntica davant la possibilitat de formar part d’un govern a Catalunya, Madrid ha d’estar informat i si no hi ha consens? Resposta: Decideix el PSC. El que ells volen és que no n’hàgim parlat, hem de compartir més. Insisteixo, paper mullat.

Diu que ha arribat a entendre’s amb Susana Díaz fins i tot quan en discrepa. Políticament correcte diria jo, però falç. No li agrada que el greuge territorial s’utilitzi per treure profit electoral i, és just el que fa la sultana sempre, amb contínues referències i atacs a Catalunya, alguns d’ells vergonyosos. I… S’entenen? De quina manera Miquel?

Quan se li diu que un 60% dels seus volen votar en un referèndum no pactat, la resposta n’hi ha per a sucar-hi pa: Un referèndum fora de la llei no es farà, i si es fa, no servirà de res. He d’entendre que l’importa un rave l’opinió d’aquest 60%? Ell és l’únic que decideix?

Insisteix que en aquestes primàries el PSC ha de ser neutral i abstenir-se d’intentar endur-se la gent a favor d’un candidat o l’altre. Que no es vegi el partit com una moneda de canvi de candidats. S’haurà d’entendre i treballar amb qui guanyi. La seva preferència ja la sabem: Pedroooo, deslliura’ns de Rajoy i el PP. Aquestes eren les seves peticions a l’exsecretari general en la festa de la rosa.

També diu: Encara que el PP es negui a reformar la constitució, estarien en condicions de convèncer-lo (?) i posar una disposició addicional per tenir exclusivitat de competències en llengua, cultura, finançament específic i el reconeixement de Catalunya com a nació.

Ha publicat el llibre titulat: “La tercera via. Ponts per a l’acord”. Pretén liderar el projecte fracassat de Duran i Lleida, ara que aquest s’ha retirat de la política? Sempre he volgut esbrinar els seus motius per no voler la Independència. Li saben greu les sentències pel 9-N però saltar-se la llei té aquestes conseqüències declara.

Ha fet, com gairebé tothom, una condemna per l’atac a la seu del PP, perpetrat pel jovent de la CUP. Estic d’acord amb aquesta posició però, no li he sentit dir una sola paraula pels dos casos denunciats per utilitzar el català, en un aeroport i una comissaria. Tampoc per la manifestació, amb atacs i insults inclosos, contra Artur Mas quan anava a fer un cara a cara amb Margallo a Madrid.

On és, senyor Iceta, la catalanitat del PSC i el seu dret a decidir? Com defensa vostè els ciutadans de Catalunya? Ho aconseguirà de la mà del PSOE? Aclareixi’m si us plau els motius per no voler la Independència. Li agrairé encara que no em pugui convèncer.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Comencen les batalles preelectorals

Collboni deixa l'Ajuntament de Barcelona i Feijóo fa una nova proposta electoral. Quan un any arrenca políticament com a...

Perquè el referèndum català per la independència no va ser il·legal (III)

Traduït de l’alemany al català per Pere Grau i Rovira (Hamburg), publicat originalment a Blickpunkt Katalonien per Axel Schönberger.

És normal aquest odi contra Carles Puigdemont?

Llegit aquest mateix matí: Els fiscals consideren que s'han d'esprémer al màxim les possibilitats del Codi Penal per reclamar la màxima pena...

Perquè el referèndum català per la independència no va ser il·legal (II)

Traduït de l’alemany al català per Pere Grau i Rovira (Hamburg), publicat originalment a Blickpunkt Katalonien per Axel Schönberger.

Cursa per l’extradició de Carles Puigdemont

Extradir a Carles Puigdemont s’ha convertit en una obsessió per la judicatura espanyola, representada pel jutge Llarena que, per fi albira una...