19.3 C
Barcelona
Dimarts 22 setembre, 2020

A qui representen i defensen el PPC, C’s i el PSC a Catalunya?

Relacionats

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...

Davant les noves eleccions, què opina el lector amb dignitat?

Noves eleccions catalanes. “L’opinió pública" depèn de la "publicada". El resultat "determinarà" poderosament la "vida" de "tots" els habitants. Fem algunes "preguntes oportunes" a...

Isabel Díaz Ayuso, presidenta de Madrid (PP)

El gener de 2019 el president del PP, Pablo Casado, va designar-la cap de llista del PP de cara a les eleccions a l'Assemblea de Madrid...

Molts cops em pregunto quin projecte tenen aquests partits i els seus líders per Catalunya? En el cas del PPC i C’s l’únic que observo és la seva picabaralla contra el procés i poca cosa més. Tampoc veig que protestin per l’incompliment, any rere any, dels pressupostos d’infraestructures per Catalunya; el desdoblament de l’N-II i l’N-340, tot i la quantitat de víctimes mortals en aquestes vies; cap solució pel desgavell de rodalies i sense parlar del corredor mediterrani.

Aleshores, amb quins programes electorals enreden als possibles votants perquè els hi atorguin la seva confiança? Els proposen, potser, una reforma constitucional? Un estat federal? Un nou sistema de finançament? Algunes accions per solucionar els problemes detallats en el paràgraf anterior? Algun projecte per millorar la qualitat de vida dels 7,5 milions d’habitants de Catalunya?

En el cas del PSC, estic tip i fart d’escoltar a Miquel Iceta donar la recepta miraculosa del diàleg, negociació i pacte. Aquest partit, a qui se li hauria de retirar la “C” de català, no és a hores d’ara altra cosa que una sucursal del PSOE i aquest, com sap tothom, té tants problemes interns, que afegir el “problema català” li ve massa gran. Tampoc té suficients escons per ser una alternativa de govern i, cal no oblidar que amb la seva abstenció va fer president Mariano Rajoy.

La meva pregunta és molt simple: Escolten la veu del poble? Els hi diu alguna cosa que més de 2.340.000 persones votessin el 9-N? Que les enquestes (vàries i fetes per diferents mitjans) assegurin que el 80% de la població vol votar? Que escoltar la veu del poble no pot ser mai un delicte? Quan eren a la Universitat, van faltar a classe el dia que explicaven el sentit de la paraula democràcia i el que significa votar?

Quan eren joves les classes d’història -règim franquista en el cas d’Iceta i Albiol- parlaven més aviat poc de l’11 de setembre de 1714. Però ara saben perfectament el que va passar i perquè Catalunya forma part d’Espanya. I aquesta, ha maltractat la població catalana, li ha prohibit molts cops l’ús de la seva llengua, l’ha penalitzat amb impostos molt per sobre de la mitjana espanyola. Encara avui, de tant en tant, protesten per la immersió lingüística a les escoles. Es van carregar l’estatut, l’enèsim intent per l’encaix de Catalunya a Espanya, i a vostès els estranya el clam popular per la independència?

Saben d’alguna colònia que s’independitzés amb el vistiplau de la metròpoli? Totes elles, per fer-ho, van saltar-se les disposicions i lleis del moment. Espanya no permet realitzar un referèndum i farà tot el possible per evitar trencar “la sagrada unitat de la pàtria” Que pot fer Catalunya per accedir a la independència? Si ho vol aconseguir, ha de fer-ho saltant-se les lleis espanyoles, ja que l’estat es nega a negociar una consulta pactada.

Resulta demolidor escoltar, en especial a Iceta, que s’ha de complir la llei, que ningú se la pot saltar i per tant, estar-hi d’acord amb la judicialització de la política. Pitjor encara veure que els tres màxims representants d’aquests partits es presenten davant el constitucional fent-se la foto i entregant un recurs contra qualsevol decisió del Parlament que, de forma democràtica hagi pres en votació i que ha estat elegit pel poble democràticament.

Representen i defensen aquests partits el poble de Catalunya? Lluiten per la millora de la seva qualitat de vida? Protesten a Madrid pel maltractament que pateix? Val la pena seguir formant part d’Espanya o… Per dignitat, democràcia i llibertat val la pena aconseguir una república catalana? Què en pensen vostès, benvolguts lectors?

Més articles

2 COMENTARIS

  1. Hi ha una vella dita que diu: “Dime de que presumes y te diré lo que te falta”. Cada cop que aquest trio obre la boca i fan menció de la democràcia, de l’estat de dret, de la independència judicial, … no es res mes que voler defensar el que no practiquen, a veure de sin tan repetir-ho ens ho acabarem creient.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...