25.1 C
Barcelona
Dissabte 10 juny, 2023

Parlem de Societat Civil Catalana?

Relacionats

A qui defensen i representen CCOO i UGT a Catalunya?

Publicat: “UGT i CCOO s'enfonsen a Catalunya a causa del procés”. Causes? Quina és la raó de ser d'aquests sindicats majoritaris? Segons els seus propis estatuts...

Societat Civil Catalana (SCC) és una plataforma unionista espanyola que es defineix com «grup de catalans i catalanes que volen contribuir i facilitar la conscienciació i mobilització de les persones que a Catalunya consideren positiu el manteniment d’un vincle sòlid amb la resta d’Espanya i Europa».

El gener del 2014 diverses organitzacions i plataformes unionistes van trobar-se i decidir unir-se com a plataforma apolítica per fer front a “la depressió col·lectiva que havia generat la manca de resposta del Govern Central al procés secessionista de Mas”. Hi havia representants de “Som a temps”, de “Som Catalunya, Somos España” i de “Impulso Ciudadano”, entre d’altres.

Societat Civil Catalana es va presentar a la premsa el 15 d’abril de 2014 al Col·legi de Periodistes de Catalunya, anunciant que serien “la Catalunya incòmoda per als qui volen la ruptura amb Espanya”. Tant si són com es defineixen (incòmodes) o no, la pregunta que em bé al cap és: Quin benefici aporten al conjunt d’habitants de Catalunya?

Si el vincle amb la resta d’Espanya és mantenir les actuals infraestructures, arribar tard a la feina 5 o 6 dies cada mes utilitzant Rodalies; desplaçar-nos a Madrid per agafar un avió al qual se li impedeix sortir del Prat; disposar de molts menys recursos per habitant que altres comunitats receptores de la nostra solidaritat, aleshores el vincle se’l poden posar allà on els càpiga.

Només saben queixar-se, criticar i demonitzar el govern català. Què fan per defensar els habitants de Catalunya? Per què no denuncien el mal tracte fiscal que patim? Per què no protesten pel 0,7% de l’IRPF? Per què no alcen la veu per la discriminació de les beques als estudiants catalans, els incompliments dels pressupostos, els atacs al català, la no execució del corredor mediterrani, la judicialització de la justícia…? A més de proclames i manifestacions… què més saben fer? Quin cop volen aturar… un de democràtic potser?

Compten amb l’inestimable suport de la premsa de Madrid que els venera. Davant l’última manifestació del 19 de març, l’ABC destacava en portada una fotografia de la plaça Sant Jaume amb el títol: “La Catalunya democràtica es planta davant la Generalitat”. Unes 6.000 o 15.000 persones, segons les fonts, representen els demòcrates catalans? Dedueixo que a les manifestacions de l’11-S els seus integrants no eren demòcrates?

Quin programa, a part d’oposar-se a una futura república catalana, té aquesta “societat civil”?   Què li suggereix al govern de Madrid i al PP que faci, perquè la ciutadania catalana renunciï al referèndum? Existeix alguna possibilitat de negociació? Participen vostès en la recerca d’algun tipus de solució? Es considerin catalans, espanyols o les dues coses alhora, no són conscients dels atacs i el menyspreu a Catalunya?

Per què no protesten quan el govern del PP, recorrent al constitucional, anul·la les lleis del Parlament de protecció als més desfavorits? Lleis contra la pobresa energètica o contra desnonaments han estat rebutjades i enviades al TC. No tenen consciència “cívica”? No els importa que gent en condicions inhumanes pateixi? Què o aquí representen?

No els he sentit dir res quan el govern del PP desobeeix al constitucional. Tampoc quan s’ha descobert l’operació Catalunya contra polítics catalans, ni quan s’han filtrat notícies falses sobre comptes a l’estranger. Cap crítica al ministre de l’interior dient que la fiscalia “afinaria” els informes per inculpar-los. A què cony es dediquen vostès?

Benvolguts lectors, són aquests els seus possibles representants? És aquest el país que volem o… en preferim un de nou presidit per la Dignitat, la Justícia Social, la Igualtat i la Democràcia en estat pur? Què en pensen?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Ciutadans hibernació i Arrimadas dimissió

En menys de 48 hores, les dues notícies van ser capçalera en moltíssims mitjans de comunicació i, evidentment vaig escriure dos articles...

Inés Arrimadas (Cs) abandona la política

Inés Arrimadas García és una advocada i expolítica espanyola. Va ser presidenta de Ciudadanos de 2020 a 2023, i diputada en el Congrés dels Diputats per Barcelona des...

Es prega una oració per l’ànima de Ciudadanos

Si donem un cop d'ull a la història de Ciudadanos, en poc més de quatre anys, observarem que de ser tercera força del Congrés de diputats...

El racisme i el cas de Vinícius Júnior

La lluita contra el racisme no admet excepcions. Ni la mala educació ni el comportament provocador d'algú són eximents, ni tampoc atenuants....

La independència, un punt de vista diferent

Des que vaig accedir a la jubilació, un dels meus entreteniments ha estat la lectura i sobretot escriure, cosa que sempre m'ha agradat. La...