22.4 C
Barcelona
Dijous 23 setembre, 2021

Parlem de Societat Civil Catalana?

Relacionats

A qui defensen i representen CCOO i UGT a Catalunya?

Publicat: “UGT i CCOO s'enfonsen a Catalunya a causa del procés”. Causes? Quina és la raó de ser d'aquests sindicats majoritaris? Segons els seus propis estatuts...

Societat Civil Catalana (SCC) és una plataforma unionista espanyola que es defineix com «grup de catalans i catalanes que volen contribuir i facilitar la conscienciació i mobilització de les persones que a Catalunya consideren positiu el manteniment d’un vincle sòlid amb la resta d’Espanya i Europa».

El gener del 2014 diverses organitzacions i plataformes unionistes van trobar-se i decidir unir-se com a plataforma apolítica per fer front a “la depressió col·lectiva que havia generat la manca de resposta del Govern Central al procés secessionista de Mas”. Hi havia representants de “Som a temps”, de “Som Catalunya, Somos España” i de “Impulso Ciudadano”, entre d’altres.

Societat Civil Catalana es va presentar a la premsa el 15 d’abril de 2014 al Col·legi de Periodistes de Catalunya, anunciant que serien “la Catalunya incòmoda per als qui volen la ruptura amb Espanya”. Tant si són com es defineixen (incòmodes) o no, la pregunta que em bé al cap és: Quin benefici aporten al conjunt d’habitants de Catalunya?

Si el vincle amb la resta d’Espanya és mantenir les actuals infraestructures, arribar tard a la feina 5 o 6 dies cada mes utilitzant Rodalies; desplaçar-nos a Madrid per agafar un avió al qual se li impedeix sortir del Prat; disposar de molts menys recursos per habitant que altres comunitats receptores de la nostra solidaritat, aleshores el vincle se’l poden posar allà on els càpiga.

Només saben queixar-se, criticar i demonitzar el govern català. Què fan per defensar els habitants de Catalunya? Per què no denuncien el mal tracte fiscal que patim? Per què no protesten pel 0,7% de l’IRPF? Per què no alcen la veu per la discriminació de les beques als estudiants catalans, els incompliments dels pressupostos, els atacs al català, la no execució del corredor mediterrani, la judicialització de la justícia…? A més de proclames i manifestacions… què més saben fer? Quin cop volen aturar… un de democràtic potser?

Compten amb l’inestimable suport de la premsa de Madrid que els venera. Davant l’última manifestació del 19 de març, l’ABC destacava en portada una fotografia de la plaça Sant Jaume amb el títol: “La Catalunya democràtica es planta davant la Generalitat”. Unes 6.000 o 15.000 persones, segons les fonts, representen els demòcrates catalans? Dedueixo que a les manifestacions de l’11-S els seus integrants no eren demòcrates?

Quin programa, a part d’oposar-se a una futura república catalana, té aquesta “societat civil”?   Què li suggereix al govern de Madrid i al PP que faci, perquè la ciutadania catalana renunciï al referèndum? Existeix alguna possibilitat de negociació? Participen vostès en la recerca d’algun tipus de solució? Es considerin catalans, espanyols o les dues coses alhora, no són conscients dels atacs i el menyspreu a Catalunya?

Per què no protesten quan el govern del PP, recorrent al constitucional, anul·la les lleis del Parlament de protecció als més desfavorits? Lleis contra la pobresa energètica o contra desnonaments han estat rebutjades i enviades al TC. No tenen consciència “cívica”? No els importa que gent en condicions inhumanes pateixi? Què o aquí representen?

No els he sentit dir res quan el govern del PP desobeeix al constitucional. Tampoc quan s’ha descobert l’operació Catalunya contra polítics catalans, ni quan s’han filtrat notícies falses sobre comptes a l’estranger. Cap crítica al ministre de l’interior dient que la fiscalia “afinaria” els informes per inculpar-los. A què cony es dediquen vostès?

Benvolguts lectors, són aquests els seus possibles representants? És aquest el país que volem o… en preferim un de nou presidit per la Dignitat, la Justícia Social, la Igualtat i la Democràcia en estat pur? Què en pensen?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...