29.6 C
Barcelona
Dissabte 13 agost, 2022

A Espanya es menteix impunement sense problemes

Relacionats

Què se n’ha fet de la coherència d’ERC?

Ja fa dies que tinc la intenció d’escriure sobre ERC perquè considero que el seu posicionament és erràtic i força contraproduent per...

Carta oberta a l’advocat general del TJUE

Benvolgut advocat general del TJUE, Jean Richard de la Tour, veig que ha fet costat al jutge Pablo Llarena en les seves conclusions davant les...

Són bons aquells que es mantenen en silenci?

Què succeeix? Moltes coses. Molt greus des de diferents enfocaments. Creix l'espoli The Wall Street Journal:...

Estem orgullosos de la justícia espanyola? (V)

A l’inici aquest article la meva intenció era posar punt i final a la pregunta sobre si estem orgullosos de la justícia...

Aquest matí llegint la premsa he vist una notícia a la qual no donava crèdit. Tant és així que he volgut contrastar-la no fos cas que es tractés d’una exageració i/o manipulació, la qual cosa, malauradament, passa tot sovint quan es tracta de fets ocorreguts a Catalunya i qui s’expressa, parla o critica ho fa a través d’un mitjà de la capital.

En una tertúlia a l’emissora Es Ràdio de Madrid, han coincidit dos grandíssims “amics” de Catalunya. Aquests eren Eduardo Inda i Jiménez Losantos. Han descrit el linxament que va patir la fiscal en cap de Barcelona, que el col·legi de periodistes es va queixar de què la fiscal no admetés preguntes en la roda de premsa i que per aquest motiu no la podien insultar i, per acabar, que el sotsdirector de La Vanguardia va participar en l’agressió.

Critiquen la poca contundència en detallar el cas manifestant que, si els polítics catalans són escombraries, els periodistes ho són encara més. Per reafirmar-ho Losantos explica una batalleta de l’any 1981 quan Suárez era el president del govern i UCD no controlava gaire la premsa a Catalunya. Tota una lliçó magistral de qui es considera posseïdor de la veritat absoluta.

En un altre ordre de coses han criticat Montilla parlant en català i Chaves escoltant-lo amb un “pinganillo” a l’orella. A més ha criticat que es parli en les diferents llengües de l’estat al Senat però, la “guinda” ha estat dir que Montilla, que no parla bé el català i quasi ni ta sols correctament l’espanyol, donant una imatge impròpia d’una cambra legislativa.

El minut de glòria ha estat protagonitzat per Eduardo Inda. El que ha dit és impagable: El nivell de violència que actualment es viu a Catalunya és molt pitjor que el que es vivia al País Basc en l’època terrorista. Per acabar-ho d’adobar ha dit: En aquella època podien matar algun jutge o fiscal però tampoc van ser gaires. Es pot ser tant canalla?

Es pot mentir tan descaradament en un mitjà de comunicació? Ningú protestarà per totes aquestes manifestacions? Jutges i fiscals no hi tenen res a dir? Per declaracions relatives al procés, tothom es veu en cor de criticar, amenaçar o fins i tot de presentar una querella.

Una cosa si és certa. Jo que no sóc jurista trobo sovint incongruències difícils d’explicar en referència a la fiscalia. Els fiscals catalans no van trobar indicis delictius pel 9-N, en canvi la fiscalia general de l’estat va obligar a obrir diligències i ja sabem com van acabar. Ara els fiscals de Múrcia han trobat indicis de corrupció que afecten el president autonòmic del PP i, en canvi, la fiscalia general denega que s’obri la investigació.

Aquest és el país on vivim i em pregunto: és el país que desitgem o voldríem tenir-ne un de nou on aquestes coses no passessin? On la justícia no fos qüestionada, on la calumnia i la mentida no tingueren lloc, on la llibertat d’expressió no fos perseguida i on la qüestió política no es dirimís als tribunals.

Que en pensen vostès amables lectors?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Què se n’ha fet de la coherència d’ERC?

Ja fa dies que tinc la intenció d’escriure sobre ERC perquè considero que el seu posicionament és erràtic i força contraproduent per...

Carta oberta a l’advocat general del TJUE

Benvolgut advocat general del TJUE, Jean Richard de la Tour, veig que ha fet costat al jutge Pablo Llarena en les seves conclusions davant les...

Són bons aquells que es mantenen en silenci?

Què succeeix? Moltes coses. Molt greus des de diferents enfocaments. Creix l'espoli The Wall Street Journal:...

Estem orgullosos de la justícia espanyola? (V)

A l’inici aquest article la meva intenció era posar punt i final a la pregunta sobre si estem orgullosos de la justícia...

Estem orgullosos de la justícia espanyola? (IV)

Cada dia m'escandalitzo més, en assabentar-me de com funciona la justícia a Espanya. No sé en quins paràmetres es regeix per a...