31.5 C
Barcelona
Dissabte 13 agost, 2022

Preguntes oportunes

Després dels congressos, què ha de triar un votant a Catalunya?

Publicat: “Per al govern central, l’independentisme viu la seva fase agònica i la seva iniciativa quedarà asfixiada tant per l’acció de l’Estat i dels tribunals com per la seva veritable naturalesa. Tot acabarà en unes noves eleccions al Parlament”. Rajoy: “Mai permetrem un referèndum a Catalunya”. Podem (Enquesta): “La majoria de votants, fins i tot a Catalunya, no són partidaris del dret d’autodeterminació”. No és necessari reproduir les posicions del PS©0E, C’s. Davant aquest panorama, la societat catalana conscient, responsable, pot i ha de plantejar-se algunes preguntes oportunes.

Què triar de cara al benestar i qualitat de vida?

Totes les fonts objectives admeten el dèficit que obliga a retallades en àrees bàsiques: sanitat, educació, assistència social, infraestructures, etc. El mateix Rajoy qualifica de “problema descomunal” si Catalunya disminueix la seva aportació. Han acabat els congressos de C’s, PP, Podem. Alguna proposta per millorar el benestar i qualitat de vida com mereixen “tots” els contribuents catalans, les seves famílies, empresaris, treballadors, autònoms? Cap ni una! Segueixen apareixent notícies eloqüents. Mentre Rodalies segueix amb les seves incidències diàries, el PP destina recursos de l’eix mediterrani a l’AVE de Madrid. Creixen els càstigs! Els partits independentistes conviden a una clara i objectiva millora de la qualitat de vida de “tots” els contribuents catalans. Per contra els dependentistes continuen amb la seva negativa, la seva explotació creixent. Què ha de triar un votant amb dignitat davant el benestar present i futur de la seva família, de si mateix?

Què triar de cara a una democràcia real?

Publicat: “Tots els mitjans internacionals que aborden el judici pel 9-N li atorguen intencionalitat política”. Nul·la separació de poders! “Tres quartes parts de la societat catalana vol votar encara que sigui per dir “no” a la independència”. Tots els partits estatals rebutgen completament aquesta opció: No a la democràcia! El nou partit dels comunistes a Catalunya ho proposa però és una oferta electoral sense possibilitat de materialització. Els partits independentistes conviden a protagonitzar el disseny d’un nou estat que reculli el millor i més avançat d’una autèntica democràcia moderna. Els dependentistes s’hi oposen. Donen suport a la creixent deterioració del pseudodemocràtic sistema espanyol. Als seus programes no figura cap reforma però sí que expliciten la seva negativa a una consulta democràtica a Catalunya. Què ha de triar un votant que es consideri veritablement demòcrata?

Desitgen viure tots els habitants de Catalunya amb el benestar que mereixen pel que generen; en una democràcia moderna; en llibertat; amb recursos per a una justícia social avançada; veient respectada la mateixa identitat? És el lògic. Els congressos celebrats demostren que no hi ha propostes per a Catalunya. Quina alternativa triaria un votant que, a més, tingui veritable sentit de la dignitat? Independència amb els seus clars beneficis o creixent dependència negativa i els seus evidents perjudicis?

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat