20.8 C
Barcelona
Dissabte 10 juny, 2023

Carta oberta a Màrius Carol (La Vanguardia)

Relacionats

Com està la democràcia espanyola, sana o malalta?

Carles Puigdemont va dir que estava emmalaltida. El judici del 9-N i el proper que es farà el 27 d'aquest mes a Francesc Homs li...

Senyor, vaig veure’l a TV3 compartint taula amb els seus col·legues del Periódico, l’Ara i El Punt Avui. Els quatre diaris editats a Barcelona i segurament els més llegits a Catalunya sense menysprear la bona premsa existent al principat. Teòricament, l’Ara i El Punt Avui els catalogaria de catalans, El Periódico d’espanyol i La Vanguardia, que vostè dirigeix, d’espanyolista encara que estic segur que no hi estarà d’acord.

El programa versava sobre el desafortunat judici del 9-N que tenia de convidats els tres encausats a qui van poder fer-los preguntes relatives al cas. Els posicionaments van quedar prou clars de bon principi. L’Ara i El Punt són, segons la meva opinió, catalanistes, El Periódico no gaire favorable al procés, però vostè i el mitjà que representa, totalment contrari a la possible independència de Catalunya.

Fins aquí no hi tinc res a dir, són totes elles opinions respectables, tant si estic d’acord o no. Ara bé, davant algunes preguntes i la manera de formular-les, es veu clarament la posició de cadascú i la línia editorial del mitjà a qui representen i, és aquí on les seves intervencions el van delatar. La Vanguardia -i tot el grup Godó- es contraria al procés que es viu a Catalunya.

Vostè va insistir en l’existència d’unes converses encaminades a un possible pacte amb el govern de Madrid dient que es tractava d’un acord de no-agressió entre els dos governs pel 9-N. Artur Mas li va dir que no, que es tractava d’encetar converses de cara a constituir una mesa de negociació i que aquesta va fracassar.

Però el que més em va cridar l’atenció va ser quan vostè manifestava no estar d’acord amb les paraules de Carles Puigdemont quant a la malaltia democràtica d’Espanya. Deu tractar-se de les poques persones, a Catalunya, que confia en la bona salut política i democràtica de l’estat. No creu que el mateix judici del 9-N confirma el contrari?

En menys de 24 hores hem sabut que l’estat, fent ús de 1.000 milions d’euros provinents d’Europa i destinats el corredor mediterrani, els ha destinat a inversions ferroviàries de la comunitat de Madrid. També ens hem assabentat que la fiscalia ha arxivat la denúncia de Francesc Homs a Rajoy per desobediència al Constitucional. Mariano Rajoy i el PP tenen dret a desobeir? Són més de 30 les sentències en contra que ha ignorat el govern de l’estat. És legal? No es pot ni protestar? D’això se’n diu separació de poders?

Els incompliments dels pressupostos (que són llei) d’inversions a Catalunya, les beques als estudiants catalans, el 0,7% de l’IRPF a ONGs catalanes no són, al seu entendre, un mal endèmic de l’administració de l’estat? Les avaries constants a Rodalies. Les obres de l’estació de la Sagrera, aturades fa dos anys. El retard del tren a l’aeroport del Prat. La comunicació ferroviària del Port de Barcelona… no és un castic per Catalunya?

Els escàndols de Gürtel, Bárcenas, Yak-42, El rei emèrit, Bankia, Palma Arena, Púnica, Nóos. Comptabilitat extracomptable del PP i un llarg etcètera no demostren la greu malaltia que pateix Espanya, senyor Carol? L’expresident Mas va acabar dient que potser més  que malalta no es troba gaire sana.

Per acabar li he de dir que té tot el dret de voler que Catalunya es mantingui a Espanya però, com a professional de la informació, hauria de reconèixer i denunciar les males pràctiques i la guerra bruta del govern espanyol, així com adonar-se’n de les mancances democràtiques de la seva estimada Espanya.

Més articles

6 COMENTARIS

  1. 99,9 % d’ acord. El pitjor de tot és que el Sr. Carol va d’ espanyolista però vol donar una imatge tolerant amb els partidaris de fer un referendum. N ‘ estem ben tips que a sobre ens tinguin de “tolerar”.

  2. no se de que es vol amagar aquest, senyor ? la gent no son tontos i…home… voste es espanyolista…doncs no li fasi vergonya de presumir.ne, jo sóc catalanista i estic fins els ……… de bones paraules, de consensos, de dialegs, de fraternitat….. deixeu.nos tranquils, no patiu per nosaltres, ja ens en sortirem, a Catalunya som gent treballadora i ja colaborarem amb la resta d´Espanya com ho hem fet sempre, pero volem anar sols, a veure si ho enten d´una puta vegada senyor Carol, val més anar sols que mal acompanyats i voste com a home assenyat i se suposa entenimentat ho hauria de tenir clar i deixar que la gent decideixi per si mateixa, ja som grandets tots plegats, no ens calen consells, jo almenys ho tinc molt clar, lo que em sap greu que ja s´em acaba la corda i potser no hi sere a temps.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Ciutadans hibernació i Arrimadas dimissió

En menys de 48 hores, les dues notícies van ser capçalera en moltíssims mitjans de comunicació i, evidentment vaig escriure dos articles...

Inés Arrimadas (Cs) abandona la política

Inés Arrimadas García és una advocada i expolítica espanyola. Va ser presidenta de Ciudadanos de 2020 a 2023, i diputada en el Congrés dels Diputats per Barcelona des...

Es prega una oració per l’ànima de Ciudadanos

Si donem un cop d'ull a la història de Ciudadanos, en poc més de quatre anys, observarem que de ser tercera força del Congrés de diputats...

El racisme i el cas de Vinícius Júnior

La lluita contra el racisme no admet excepcions. Ni la mala educació ni el comportament provocador d'algú són eximents, ni tampoc atenuants....

La independència, un punt de vista diferent

Des que vaig accedir a la jubilació, un dels meus entreteniments ha estat la lectura i sobretot escriure, cosa que sempre m'ha agradat. La...