18.9 C
Barcelona
Dimecres 22 setembre, 2021

Mariano Rajoy interlocutor de Donald Trump?

Relacionats

Les portes giratòries de l’electricitat

Aquest estiu, el preu de la llum és l'estrella i en aquest jardí s'hi ha ficat només el PSOE, que intenta de...

El Tribunal de Comptes d’Espanya

El Tribunal de Comptes és un òrgan de control extern reconegut en la Constitució que es configura com el suprem òrgan fiscalitzador...

Donald Trump és un perill per la humanitat

L'espectacle que ens està oferint el president nord-americà, no sols és esperpèntic sinó que ratlla el més absurd i indescriptible que pot...

Continua oberta l’operació Catalunya?

Després de les detencions d'aquesta setmana, fetes per la guàrdia civil, m'he preguntat de nou si encara durava l'operació Catalunya, tot i batejada com Operació Volhov,...

Si amics lectors si, el gran Mariano s’ha ofert al gegant americà, aquesta passada nit, per ser “l’interlocutor de Donald Trump a Europa, Amèrica Llatina, Nord d’Àfrica i Orient Mitjà”, segons s’ha informat des de La Moncloa. Rajoy li ha transmès, a més, la seva convicció que, malgrat el Brexit britànic, “en els pròxims mesos s’enfortirà el procés d’integració europea”, un objectiu pel qual treballarà el Govern espanyol.

La conversa entre tots dos ha durat 15 minuts, cinc menys del previst, amb la mediació de traductors, i s’ha inscrit en la ronda de trucades que el nou inquilí de la Casa Blanca està fent als mandataris dels principals països aliats. Després de parlar amb Rajoy, Trump va conversar amb el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan.

Segons la nota de la Moncloa, Rajoy ha mostrat la seva total disposició “a desenvolupar una bona relació amb la nova Administració nord-americana” i ha explicat a Trump que Espanya, “amb un Govern estable (?) i una economia que creix més del 3%, està en les millors condicions per ser un interlocutor dels Estats Units”. La nota no especifica si el cap del Govern espanyol hagi traslladat a Trump cap crítica per la seva decisió de construir un mur amb Mèxic o vetar l’entrada als EUA de ciutadans originaris de països musulmans.

Anem a veure, estem parlant del mateix subjecte que, durant cinc anys, ha estat incapaç d’oferir una solució negociada i pactada per Catalunya? El mateix que incompleix les lleis pressupostàries any rere any? El que obvia les resolucions del tribunal Constitucional si aquestes li són desfavorables? Parlem del gran líder de la dreta espanyola capaç de transformar una “costellada” en el judici de l’any?

Trump i Rajoy tenen coses en comú, no volen admetre musulmans i, en el cas espanyol, ni tan sols acollir els refugiats a què es va comprometre. Tampoc estan d’acord a què se’ls porti la contrària, el que diuen va a missa i, si no és així, s’enfaden. Són prepotents, i si cal, faran servir la justícia a favor seu, canviaran jutges, modificaran les lleis, etc. Tot amb la majoria parlamentària de què puguin disposar.

Rajoy s’ha ofert i jo em pregunto: Per a fer què? Davant de qui? Té problemes a Espanya, no pinta res dins d’Europa. No parla cap idioma estranger. Fins ara ha fet el que Merkel li ha demanat. Si la líder alemanya s’enfronta a Trump… a favor de qui es posicionarà el cap del govern espanyol? Coneix el president nord-americà la nul·la capacitat negociadora de qui se li ofereix com a interlocutor?

Trump és ràpid prenent decisions, bones o dolentes però ràpid. Rajoy en canvi, és dels que confia que el pas del temps solucioni el que no és capaç de solucionar per ell mateix. Què espera l’americà de l’espanyol? Què li pot confiar? No sé què pensa Rajoy ni perquè a pres aquesta decisió però, d’entrada crec que davant Trump serà submís com un xai.

No ha estat capaç de dir-li res que el pogués molestar, no parlo ja del mur amb la frontera de Mèxic, parlo de no queixar-se per haver anul·lat la Casa Blanca la Web en espanyol. Just ell, que va denunciar la Generalitat reclamant que la seva Web no incloïa l’espanyol. Aquest és el gran interlocutor de Trump per a mig món? Un detall, després de parlar amb Rajoy, la següent trucada de Trump era per Erdogan. És pura casualitat o l’americà considera igualitàries aquestes dues democràcies?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...

Renuncien els joves catalans a un millor futur?

L'Enquesta a la Joventut de Barcelona revela una caiguda en el suport dels joves a la independència de Catalunya. En concret, suposa...