24.2 C
Barcelona
Dimarts 4 agost, 2020

Mariano Rajoy interlocutor de Donald Trump?

Relacionats

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...

Rajoy o Sánchez, quin dels dos és pitjor?

Amb Rajoy es va iniciar tot, amb Sánchez continua i empitjora cada cop més. Els presos polítics tornen a...

L’adéu de Mariano Rajoy en el congrés del PP

El PP ja té nou president en la persona de Pablo Casado, avui però, voldria referir-me a la figura de qui ha estat president del partit...

Una mica menys pitjor amb el PSOE que amb el PP?

Publicat: Anècdota en un país centreamericà. Un govern popular i revolucionari succeïa a una dictadura de dreta. Després d'uns mesos en el poder, es...

Si amics lectors si, el gran Mariano s’ha ofert al gegant americà, aquesta passada nit, per ser “l’interlocutor de Donald Trump a Europa, Amèrica Llatina, Nord d’Àfrica i Orient Mitjà”, segons s’ha informat des de La Moncloa. Rajoy li ha transmès, a més, la seva convicció que, malgrat el Brexit britànic, “en els pròxims mesos s’enfortirà el procés d’integració europea”, un objectiu pel qual treballarà el Govern espanyol.

La conversa entre tots dos ha durat 15 minuts, cinc menys del previst, amb la mediació de traductors, i s’ha inscrit en la ronda de trucades que el nou inquilí de la Casa Blanca està fent als mandataris dels principals països aliats. Després de parlar amb Rajoy, Trump va conversar amb el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan.

Segons la nota de la Moncloa, Rajoy ha mostrat la seva total disposició “a desenvolupar una bona relació amb la nova Administració nord-americana” i ha explicat a Trump que Espanya, “amb un Govern estable (?) i una economia que creix més del 3%, està en les millors condicions per ser un interlocutor dels Estats Units”. La nota no especifica si el cap del Govern espanyol hagi traslladat a Trump cap crítica per la seva decisió de construir un mur amb Mèxic o vetar l’entrada als EUA de ciutadans originaris de països musulmans.

Anem a veure, estem parlant del mateix subjecte que, durant cinc anys, ha estat incapaç d’oferir una solució negociada i pactada per Catalunya? El mateix que incompleix les lleis pressupostàries any rere any? El que obvia les resolucions del tribunal Constitucional si aquestes li són desfavorables? Parlem del gran líder de la dreta espanyola capaç de transformar una “costellada” en el judici de l’any?

Trump i Rajoy tenen coses en comú, no volen admetre musulmans i, en el cas espanyol, ni tan sols acollir els refugiats a què es va comprometre. Tampoc estan d’acord a què se’ls porti la contrària, el que diuen va a missa i, si no és així, s’enfaden. Són prepotents, i si cal, faran servir la justícia a favor seu, canviaran jutges, modificaran les lleis, etc. Tot amb la majoria parlamentària de què puguin disposar.

Rajoy s’ha ofert i jo em pregunto: Per a fer què? Davant de qui? Té problemes a Espanya, no pinta res dins d’Europa. No parla cap idioma estranger. Fins ara ha fet el que Merkel li ha demanat. Si la líder alemanya s’enfronta a Trump… a favor de qui es posicionarà el cap del govern espanyol? Coneix el president nord-americà la nul·la capacitat negociadora de qui se li ofereix com a interlocutor?

Trump és ràpid prenent decisions, bones o dolentes però ràpid. Rajoy en canvi, és dels que confia que el pas del temps solucioni el que no és capaç de solucionar per ell mateix. Què espera l’americà de l’espanyol? Què li pot confiar? No sé què pensa Rajoy ni perquè a pres aquesta decisió però, d’entrada crec que davant Trump serà submís com un xai.

No ha estat capaç de dir-li res que el pogués molestar, no parlo ja del mur amb la frontera de Mèxic, parlo de no queixar-se per haver anul·lat la Casa Blanca la Web en espanyol. Just ell, que va denunciar la Generalitat reclamant que la seva Web no incloïa l’espanyol. Aquest és el gran interlocutor de Trump per a mig món? Un detall, després de parlar amb Rajoy, la següent trucada de Trump era per Erdogan. És pura casualitat o l’americà considera igualitàries aquestes dues democràcies?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...

Legalitat? Dictadura? Democràcia?

Segons el diccionari, legalitat és el principi que regula els actes jurídics de l'Estat sotmesos a l’ordenament jurídic vigent i que aquests...

Rajoy o Sánchez, quin dels dos és pitjor?

Amb Rajoy es va iniciar tot, amb Sánchez continua i empitjora cada cop més. Els presos polítics tornen a...

Per què vol ser independent Catalunya? (V/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució... Per a viure en veritable democràcia. A...