16.3 C
Barcelona
Dilluns 26 octubre, 2020

Mariano Rajoy interlocutor de Donald Trump?

Relacionats

La justícia, el cas Kitchen i la policia patriòtica

Els òrgans superiors de l'Administració General de l'Estat van crear un operatiu parapolicial. Que va actuar, al marge de la llei, entre...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...

Rajoy o Sánchez, quin dels dos és pitjor?

Amb Rajoy es va iniciar tot, amb Sánchez continua i empitjora cada cop més. Els presos polítics tornen a...

Si amics lectors si, el gran Mariano s’ha ofert al gegant americà, aquesta passada nit, per ser “l’interlocutor de Donald Trump a Europa, Amèrica Llatina, Nord d’Àfrica i Orient Mitjà”, segons s’ha informat des de La Moncloa. Rajoy li ha transmès, a més, la seva convicció que, malgrat el Brexit britànic, “en els pròxims mesos s’enfortirà el procés d’integració europea”, un objectiu pel qual treballarà el Govern espanyol.

La conversa entre tots dos ha durat 15 minuts, cinc menys del previst, amb la mediació de traductors, i s’ha inscrit en la ronda de trucades que el nou inquilí de la Casa Blanca està fent als mandataris dels principals països aliats. Després de parlar amb Rajoy, Trump va conversar amb el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan.

Segons la nota de la Moncloa, Rajoy ha mostrat la seva total disposició “a desenvolupar una bona relació amb la nova Administració nord-americana” i ha explicat a Trump que Espanya, “amb un Govern estable (?) i una economia que creix més del 3%, està en les millors condicions per ser un interlocutor dels Estats Units”. La nota no especifica si el cap del Govern espanyol hagi traslladat a Trump cap crítica per la seva decisió de construir un mur amb Mèxic o vetar l’entrada als EUA de ciutadans originaris de països musulmans.

Anem a veure, estem parlant del mateix subjecte que, durant cinc anys, ha estat incapaç d’oferir una solució negociada i pactada per Catalunya? El mateix que incompleix les lleis pressupostàries any rere any? El que obvia les resolucions del tribunal Constitucional si aquestes li són desfavorables? Parlem del gran líder de la dreta espanyola capaç de transformar una “costellada” en el judici de l’any?

Trump i Rajoy tenen coses en comú, no volen admetre musulmans i, en el cas espanyol, ni tan sols acollir els refugiats a què es va comprometre. Tampoc estan d’acord a què se’ls porti la contrària, el que diuen va a missa i, si no és així, s’enfaden. Són prepotents, i si cal, faran servir la justícia a favor seu, canviaran jutges, modificaran les lleis, etc. Tot amb la majoria parlamentària de què puguin disposar.

Rajoy s’ha ofert i jo em pregunto: Per a fer què? Davant de qui? Té problemes a Espanya, no pinta res dins d’Europa. No parla cap idioma estranger. Fins ara ha fet el que Merkel li ha demanat. Si la líder alemanya s’enfronta a Trump… a favor de qui es posicionarà el cap del govern espanyol? Coneix el president nord-americà la nul·la capacitat negociadora de qui se li ofereix com a interlocutor?

Trump és ràpid prenent decisions, bones o dolentes però ràpid. Rajoy en canvi, és dels que confia que el pas del temps solucioni el que no és capaç de solucionar per ell mateix. Què espera l’americà de l’espanyol? Què li pot confiar? No sé què pensa Rajoy ni perquè a pres aquesta decisió però, d’entrada crec que davant Trump serà submís com un xai.

No ha estat capaç de dir-li res que el pogués molestar, no parlo ja del mur amb la frontera de Mèxic, parlo de no queixar-se per haver anul·lat la Casa Blanca la Web en espanyol. Just ell, que va denunciar la Generalitat reclamant que la seva Web no incloïa l’espanyol. Aquest és el gran interlocutor de Trump per a mig món? Un detall, després de parlar amb Rajoy, la següent trucada de Trump era per Erdogan. És pura casualitat o l’americà considera igualitàries aquestes dues democràcies?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Avui, més que mai, desconfio de la justícia

Em refereixo, òbviament, a la justícia espanyola. El judici al major Trapero i la cúpula dels mossos d'esquadra i, especialment la seva sentència, ha...

La corrupció del Partit Popular

Qui aquestes línies subscriu va residir a Madrid, a la vora d'un any i mig en la dècada dels anys setanta. D'aquella...

Què és Pablo Casado, un bocamoll o un patriota?

Aquesta és una pregunta trampa, només es donen dues opcions per respondre-la i en el cas del personatge que ens ocupa manquen...

L’estat de la sanitat a la comunitat de Madrid

Dies enrere vaig publicar un article sobre la situació en què es troba Madrid a causa dels efectes de la pandèmia titulat "Estat d'alarma...

Carta oberta al bisbe Josep Omella

Senyor Omella, no sé de quina forma he de dirigir-me a vostè. Ignoro si pel seu càrrec té un tracte especial que...