24.4 C
Barcelona
Divendres 10 juliol, 2020

Carta oberta a la diputada de la CUP, Eulàlia Reguant

Relacionats

És digna la inhabilitació del president de Catalunya?

Que la JEC inhabiliti el president de Catalunya sense tenir facultats per a això segons es publica reiteradament? Que un Suprem espanyol tan polititzat,...

El judici contra els responsables del 9-N

Publicat (Diari Ara, 12/11/2018): El Tribunal de Comptes va culminar aquest dilluns el procés inèdit obert contra els dirigents polítics responsables del 9-N, Artur...

Carta oberta als diputats de la CUP

Senyors de la CUP. He vist tot el debat d'investidura i, òbviament, he seguit els parlaments de tots els que han participat. No m'ha sorprès pràcticament...

Algunes reflexions interessants després del 21-D

No és la meva intenció fer una anàlisi exhaustiva del resultats electorals del 21-D. Tota la premsa i els mitjans de comunicació, tant de...

Senyora diputada. Cada cop que l’escolto em posa de mal humor, no és simpàtica, fa cara d’amargada o emprenyada. Tampoc no l’ajuda la seva vestimenta, tan poc ortodoxa pel càrrec que ocupa, però allà vostè, aquest no és el meu problema.

La CUP, en unes votacions d’acord amb la seva forma d’entendre la política, ha decidit donar suport als pressupostos. Observo però, que ho fan posant condicions, dit d’una altra manera, el procés s’ha de fer com i quan decideixin i, si per circumstàncies no previstes aquest s’allarga i supera els 18 mesos, donaran per tancada la legislatura.

Vostès tenen molta pressa, quan van fer la primera declaració d’intencions i formulat el full de ruta, conjuntament amb Junts pel Sí, ja es parlava de 18 mesos. Posar data de caducitat a un procés com si es tractés d’un iogurt no ho considero adient; poden sorgir entrebancs que ho dificultin i no complir amb la data no significa que no s’hagi treballat de ferm.

Parlant de la pressa, vull recordar-li que per culpa seva es va trigar a constituir govern pel seu rebuig a Artur Mas com a president. Només per la decisió de l’ara expresident, es van evitar noves eleccions. Van donar suport a Puigdemont sense tenir coneixement de la seva vàlua pel càrrec. Antoni Baños, que si estava d’acord amb Artur Mas, va deixar el grup.

Però seguim amb la seva pressa. Van signar un compromís que després no van complir. Es van carregar uns pressupostos i van aturar la legislatura, es va haver de prorrogar els de l’any anterior, restant capacitat de maniobra al govern i regalant-li a Montoro uns diners que eren necessaris per a temes socials que tant reclamen i diuen defensar.

Puigdemont, que ha sorprès tothom favorablement, va entomar la situació i va programar una qüestió de confiança. Va ser molt clar, si no la superava, liquidaria la legislatura i convocaria noves eleccions. Com recordarà, la va superar, però algunes veus de la seva formació van considerar que era una mena de xantatge ni que fos amb la boca petita.

Al meu entendre, s’han perdut entre dos i quatre mesos, gràcies a la CUP. Vostè, que és llicenciada en matemàtiques, ja em rectificarà si estima que m’he equivocat, però posar ara data –sense especificar– per tancar la legislatura si no es compleix el full de ruta o no es fa el referèndum quan estava previst, també ho considero un xantatge.

Vostès són conscients que el govern necessita els seus vots per configurar la majoria, però sàpiga que en el cas de noves eleccions, tindran una davallada de vots segons es desprèn de les enquestes. La coalició de Junts pel Sí va provocar que votants d’esquerra o de l’antiga convergència, no satisfets amb aquella proposta, acabessin votant-los a vostès.

Una altra raó de l’èxit de llavors, va ser pel comportament i bones maneres de fer, tant per part de David Fernández com de Quim Arrufat, actualment portaveu del secretariat del partit. Per tant no critiqui el govern, del qual mai no ha volgut participar, i treballin plegats pel que els uneix. Les picabaralles i les eleccions guardi-les per més endavant un cop obtingut l’anhel de molts ciutadans per aconseguir la República Catalana Independent.

Més articles

4 COMENTARIS

  1. A mi, tota aquesta gent de la cup, me cauen fatal. Estic molt d’acord amb la carta que s’ha escrit.
    Nomes voldria afagir, que tan sols s’els parli de noves eleccions, aquets antisistema es fan caca a sobre. Si ez tornen a posar xulos, doncs aixo…anem a eleccions i punt. Ja els posarà el poble al se lloc.

  2. A mi, tota aquesta gent de la cup, me cauen fatal. Estic molt d’acord amb la carta que s’ha escrit.
    Nomes voldria afagir, que tan sols s’els parli de noves eleccions, aquets antisistema es fan caca a sobre. Si ez tornen a posar xulos, doncs aixo…anem a eleccions i punt. Ja els posarà el poble al se lloc.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (III)

A la vista d'algunes crítiques sobre els meus articles, on poso en dubte si Juan Carlos I té o no dret a...

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (II)

Són molts els motius a exposar per creure que no té aquest dret, per molt que ho digui la llei, la constitució o els lletrats...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...