19.7 C
Barcelona
Divendres 24 març, 2023

Carta a Soraya Sáenz de Santamaría

Relacionats

Els candidats a presidir el Partit Popular

Aquest proper cap de setmana sabrem quin dels dos candidats a presidir el Partit Popular surt elegit, sigui quin sigui el guanyador cap dels...

La vergonya de Soraya Sáenz de Santamaría

La sotspresidenta del govern espanyol, la inestimable Soraya, ha manifestat que mai havia passat tanta vergonya com ara, en veure els plens del Parlament de...

Què entens per vergonya sotspresidenta Soraya?

Has manifestat que mai havies sentit tanta vergonya democràtica fins que vas veure el que va succeir al Parlament de Catalunya, en la sessió...

Quin demà estem decidint avui els votants de Catalunya?

“Avui és el demà d’ahir”. Ara gaudim i patim el que es va fer i no es va fer, pels nostres avantpassats. “Avui és...

Malaurada sotspresidenta del govern espanyol. Vostè és llicenciada en dret i forma part de la nòmina d’advocats de l’estat, un col·lectiu molt gran que de vegades em planteja el dubte de si són necessaris tants lletrats dedicats a la política. En veure que aquesta s’ha polititzat començo a entendre la situació.

El que queda molt clar és que no és el mateix llicenciar-se en dret que en història. I aquí és on demostra un cert desconeixement de la mateixa o… que disposa d’assessors que, per manca de coneixements o deliberadament, col·laboren a tergiversar la historia o a interpretar-la a conveniència del PP.

Per desqualificar, un cop més, el govern català i atacar-lo per voler fer un referèndum ha caigut en el parany de la reinterpretació històrica. En complir-se el cinquè centenari de la mort de Ferran d’Aragó -anomenat el catòlic- vostè ha manifestat que aquell rei “havia somiat” Espanya i va fundar una nació, una i indivisible?

Vostè sap o hauria de saber que això és del tot fals. Diu també que el pacte entre les dues corones que, segons la seva versió, van fundar la nació espanyola, va ser “un pacte entre iguals, que va mantenir el caràcter propi i diferenciat entre els dos regnes” Això que diu del caràcter propi i diferenciat, fa temps que es va acabar, primer amb Felip IV i de forma definitiva amb Felip V i la guerra de successió l’any 1714.

I si haguéssim de creure la seva inversemblant versió jo, amb tots els respectes li diria que la ben errat. Si com diu va ser un pacte entre iguals vostè, que és llicenciada en dret, ha de saber que un pacte es pot revocar, modificar o anul·lar. Els pactes entre iguals són reversibles. Segons diu, reconeix l’existència de dos subjectes polítics i jo no els veig per enlloc.

Si dues persones, voluntàriament i lliurement, decideixen casar-se no hi tinc res a dir, ara bé, només cal una d’elles per sol·licitar el divorci encara que l’altra no hi estigui d’acord. Segons la seva versió, Catalunya, que formava part de la corona Catalana-Aragonesa, té tot el dret a demanar el divorci de l’antic regne de Castella -ara Espanya- I si no és així, faci el favor de no modificar la història a conveniència i sempre contra Catalunya.

I Soraya, una última cosa, la pantomima de “l’operació diàleg” no se la creu ningú, ni vostè ni el PP tenen intenció d’arribar a acords amb Catalunya. És una operació de màrqueting de cara la galeria per poder dir que és la Generalitat la que es nega a negociar. D’aquesta manera allarguen la mà dreta fent veure una cosa mentre l’esquerra va tirant endavant querelles per la via judicial.

Aquí sí que es justifica la seva tasca com a llicenciada en dret, però en les qüestions d’història val més que ho deixi córrer. És un consell.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Com l’estat afavoreix grans empreses com Ferrovial en detriment de les classes treballadores

Davant aquesta responsabilitat administrativa —desconeguda per la gran majoria de la gent—, un es pregunta: L'estat afavoreix a les classes treballadores en general...

Fernández Díaz i la corrupció de l’Estat (cas Kitchen)

Després de Rodrigo Rato i Jaume Matas, condemnats a presó, i Eduardo Zaplana, que va estar en preventiva, Jorge Fernández Díaz podria...

Ferrovial fuig per pagar menys impostos

Sembla impossible que això pugui estar passant. Ferrovial és una de les empreses constructores mes importants de l’estat i, li deu l’èxit...

La infermera i el “puto C1 de catalán”

Una infermera de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha criticat en un vídeo que es demani el requisit de català per fer...

Podem parlar sense embuts de la guerra?

En complir-se l'aniversari de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia i l'enfrontament que segueix sense solució, tot i la proposta de la Xina. Tots...