18.6 C
Barcelona
Dilluns 25 setembre, 2023

Preguntes oportunes

Qui fracassa, el procés o l’Estat espanyol?

Publicat: El País: “La debilitat del procés és extrema. Parlar de lideratge és un sarcasme. La seva capacitat d’aglutinar majories es troba estancada”.

Debilitat? “El País: Error estratègic colossal del disseny del temut xoc de trens sense un càlcul realista de la correlació de forces”. Fa molt temps que la desafecció ha començat. Quina és la correlació de forces? Estat espanyol: tot el poder del “seu” constitucional, “les  seves” lleis, la “seva” fiscalia. La “seva asfíxia financera” que tant perjudica “tots” els catalans. Tots els mitjans de comunicació. El suport dels dirigents autonòmics i dels espanyols que es beneficien de l’explotació de Catalunya. Els “seus” partits unionistes al Parlament català. Catalunya: Una societat que ha reaccionat per dignitat. Uns partits que han sintonitzat amb aquesta societat que vol viure com es mereix en benestar, dignitat, justícia social. Enorme desproporció de forces. Aquesta massa social sap molt bé el que té a guanyar! Si l’Estat espanyol que disposa de tants mitjans no aconsegueix rebaixar la xifra d’aspirants als beneficis de la independència, al contrari! Qui és el feble? El procés o l’Estat espanyol?

Lideratge?  El País qualifica de “sarcasme” el lideratge. Definició de “sarcasme”: “Dita irònica i cruel amb què es ridiculitza, humilia o insulta. Quin partit o dirigent polític va promoure la primera gran manifestació després de la sentència del constitucional? Cap! Qui lidera el procés? La societat civil! Van ser centenars de milers els votants que van reaccionar i es mantenen per dignitat! Ridiculitza, humilia, insulta el País a aquest lideratge social sense precedents Ho fa! Han passat anys. Ha disminuït el lideratge “malgrat” la política d’infàmies, de “por”, d’amenaces jurídiques, d’humiliacions i insults, que és l’única cosa que utilitza l’Estat espanyol? Ha aconseguit que aquests centenars de milers de líders anònims renunciïn a ser-ho de cara a la qualitat de vida que reportarà la independència? No! Qui és el feble? El procés o l’Estat espanyol?

Majories estancades? El País: “Per quatre cops (el procés) ha demostrat la seva força i les seves limitacions a enorme distància del que es necessita per saltar-se els altíssims murs de la legalitat”. Per quatre cops, l’Estat espanyol ha demostrat la seva incapacitat, la seva debilitat política, total absència d’arguments, les seves limitacions per persuadir al 48% dels votants. El No va obtenir només un 39%. Quina és la majoria? No és “seva” la minoria l’estancada? La seva única força: lleis i tribunals controlats, fiscalies dirigides, complicitat dels partits espanyols i les seves sucursals, mitjans de comunicació. Tot i així no són capaços de superar els altíssims murs de dignitat, desig de democràcia autèntica, llibertat, justícia social, benestar que defensen tants catalans. Qui és el feble? El procés o l’Estat espanyol?

Situació? Un Estat espanyol amb enormes recursos i força que intenta imposar “les seves” lleis per anul·lar un procés sense altres recursos que la dignitat de la societat que el lidera; que aspira als clars beneficis de la independència. I es manté sense retrocedir. Qui fracassa? La dignitat, la democràcia real, d’una Catalunya que dóna vida al procés o l’autoritarisme de l’Estat espanyol?

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat