19.4 C
Barcelona
Diumenge 26 març, 2023

Un paradís anomenat Extremadura

Relacionats

Algunes afirmacions falses sobre Catalunya

Des de fa molt de temps, mentir sobre Catalunya s'ha convertit en un esport espanyol de primera divisió. Va començar el 1714 i, durant...

Per què desitjo la independència de Catalunya

Des que publico articles d'opinió, en mitjans digitals i revistes locals, és molta la gent que em formula la pregunta del perquè vull ser independent. No...

Per què s’anomena “solidaritat” el que és imposició, espoli, permanent?

Publicat: “Extremadura necessita a Catalunya perquè té una renda més alta”. Recordem el que va dir un expresident: “Si Catalunya marxa, Extremadura no té...

Si existeix un lloc privilegiat a l’estat espanyol, aquest és Extremadura. Un territori del tot meravellós, on la gent gaudeix d’unes condicions de vida que són l’enveja de moltes altres comunitats autònomes. Si deixem a part el País Basc i Navarra, per la seva singularitat foral i, les Canàries pel seu clima benigne, no hi ha dubte que Extremadura és el paradís de l’estat espanyol.

Que desitges muntar una empresa? Cap problema. T’ajudaran amb el projecte i et podran subvencionar d’un 15% a un 60% depenent del tipus d’empresa que es tracti. Que tens fills en edat escolar? Cap problema, tindràs ajut escolar, llibres, etc. I si són ja grans? Tranquil, disposaran d’un ordinador a qualsevol institut.

Vols avantatges fiscals? Cap problema tampoc, pots estar, segons empresa i treballadors, tres anys sense pagar impostos o només el 50%. Podràs obtenir finançament a molt baix preu i, en alguns casos, amb l’aval de la Junta d’Extremadura. Si mentrestant tens un fill, et donaran diners i ajut de guarderia si la teva esposa treballa.

Entenc que el president extremeny reclamés a Catalunya el retorn de 150.000 extremenys que, anys enrere i fugint de la gana, van traslladar-se al Principat. Ara sembla que les coses han canviat i disposen dels recursos suficients per recuperar-los. A més estan molt ben organitzats, disposen d’un 27% de funcionaris per atendre la població, és a dir: de cada 100 treballadors-cotitzants, 27 són funcionaris (a Catalunya 9.5%) insisteixo, disposen de molts recursos i no depenent del Fla.

Ara mateix, com que en sobren, ofereixen a tots els ciutadans 1.000 euros “gratuïts” per la compra de mobiliari, l’única condició és la d’adquirir-los i fabricats allà. Algú s’imagina que la Generalitat disposes de recursos, en compte de deutes, i ens donés a cada català 1000 euros per comprar mobles? La pregunta és inevitable: Amb tants ajuts, subvencions i funcionaris, Què generen? D’on provenen tants recursos? D’on treuen tants diners?

La resposta la trobem en el diari de sessions de la Junta d’Extremadura del 14-05-2014. En ella diu: El “cupo” per Catalunya suposaria un “espoli fiscal per Extremadura“. La nostra comunitat perdria fins a un 12% dels actuals ingressos. Només quedaria l’opció d’assumir retallades per valor de 400 milions a l’any i retornar al govern central les competències de Sanitat i Educació, al no poder atendre els ciutadans com es mereixen.

L’últim comentari diu: si Catalunya quedés fora de l’actual sistema de finançament, això suposaria que la resta de comunitats de règim comú perdria fins a 16.000 milions d’Euros. Un cop queda clar d’on surten els calés i qui paga la festa, s’entén el deliri per la Pàtria Una, Grande, Libre i “Indivisible” que tant pregonen i estimen.

Els que reben en diuen solidaritat i, a sobre, ens diuen insolidaris per voler establir un cert equilibri, que és el que pretenia Artur Mas en proposar el Pacte Fiscal. A sobre, el cap de C’s, Albert Rivera, va declarar en una visita a Extremadura: “Como catalan os pido perdón  por la insolidaridad de los separatistas”. Vist que no hi ha entesa possible i que “l’operació diàleg” és una mentida més, Catalunya, per Dignitat i Justícia Social, ha de seguir els seus passos cap a una República Independent.

No ho creu així benvolgut lector?

Més articles

6 COMENTARIS

  1. Hola! He buscat el diari de sessions de la Junta d’Extremadura del 14-05-2014 que comentas i no l´he trobat. M´agradaria molt llegir.lo. Hi ha manera de trobar.lo? Vui estar ben segura que han dit tot això. No puc fer difusió si no n´estic totalment segura.
    Gràcies!

  2. Hola! He buscat el diari de sessions de la Junta d’Extremadura del 14-05-2014 que comentas i no l´he trobat. M´agradaria molt llegir.lo. Hi ha manera de trobar.lo? Vui estar ben segura que han dit tot això. No puc fer difusió si no n´estic totalment segura.
    Gràcies!

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Com l’estat afavoreix grans empreses com Ferrovial en detriment de les classes treballadores

Davant aquesta responsabilitat administrativa —desconeguda per la gran majoria de la gent—, un es pregunta: L'estat afavoreix a les classes treballadores en general...

Fernández Díaz i la corrupció de l’Estat (cas Kitchen)

Després de Rodrigo Rato i Jaume Matas, condemnats a presó, i Eduardo Zaplana, que va estar en preventiva, Jorge Fernández Díaz podria...

Ferrovial fuig per pagar menys impostos

Sembla impossible que això pugui estar passant. Ferrovial és una de les empreses constructores mes importants de l’estat i, li deu l’èxit...

La infermera i el “puto C1 de catalán”

Una infermera de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha criticat en un vídeo que es demani el requisit de català per fer...

Podem parlar sense embuts de la guerra?

En complir-se l'aniversari de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia i l'enfrontament que segueix sense solució, tot i la proposta de la Xina. Tots...