11.9 C
Barcelona
Dilluns 28 novembre, 2022

Esperanza Aguirre en el Circulo Ecuestre

Relacionats

Esperanza Aguirre i Gil de Biedma, comtessa consort de Bornos (amb grandesa d’Espanya) és una aristòcrata i política espanyola prou coneguda que ha ocupat diversos càrrecs de l’administració, Ministra de Cultura, Presidenta del Senat, Presidenta de la Comunitat de Madrid, Presidenta del PP a Madrid, etc. Actualment lidera l’oposició popular a l’ajuntament de la capital. Ha estat una dona rebel dins i fora del PP.

Sempre ha estat rodejada de polèmica, va presidir la Comunitat de Madrid perquè dos trànsfugues socialistes van passar-se al grup mix. Va remetre contra metges acusant-los  de practicar l’Eutanàsia quan es tractava de cures pal·liatives. La seva família va tenir influència per traslladar, a 8 km de Guadalajara, l’estació de l’AVE a Valdeluz. Es va enfrontar a Gallardón i, entre altres qüestions destaquen Telemadrid, Espionatge, Gürtel, finançament il·legal, declaracions controvertides, etc.

La seva estimació envers Catalunya ja ens l’ha demostrat en diverses ocasions i quan ha tingut ocasió ho ha confirmat. Sabia molt bé el que deia quan es lamentava de què l’elèctrica Endesa pogués anar a parar a l’estranger referint-se a Catalunya. Després va al·legar que es tractava d’un error. Cap error, sabia perfectament perquè ho va dir.

Ara, per segon cop en poc temps, ha estat rebuda al Circulo Ecuestre on ha presentat el seu llibre, Yo no me callo, cosa que ha fet sempre. Cadascú és lliure de tenir i defensar la seva ideologia i explicar, des del seu punt de vista, anècdotes i situacions viscudes en la seva llarga vida política. Fins aquí ningú pot retreure-l’hi res a la senyora quan actua fent ús de la llibertat d’expressió.

El que no li admeto són les seves manifestacions a preguntes de l’auditori. Qui és ella per dir que l’estat hauria de fer-se’n càrrec de tots els pagaments de la Generalitat? Ignora potser la causa del dèficit català? Després, per si de cas quedar bé, va dir que voldria que empresaris catalans formessin part del govern espanyol (?).

Entre altres coses que es van dir, destaca el que trobessin a faltar Aleix Vidal-Quadras. Esperanza va anar responent a les preguntes que li feien i, veient que s’havia fet amb el control de l’auditori, va donar la solució al problema català. “Que vingui la Guàrdia Civil, que els fiqui a tots a la presó i s’acaba el problema”.

El que em preocupa molt va ser la reacció del públic, segons la premsa, la seva solució del problema català va ser una de les frases més aplaudides i, a ella, li va semblar el més normal del món. Qui forma part del Circulo? Que és més aviat un lloc d’empresaris i de tendència conservadora ja ho sabíem d’antuvi, però aplaudir l’empresonament de tots els dirigents, representants del poble català, em sembla decebedor i molt poc democràtic per part d’alguns dels seus socis.

Situacions i comentaris com els descrits són els que donen motiu per desitjar, com més aviat millor, la Independència de Catalunya. No ho creu així estimat lector?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

La vergonya del Corredor Mediterrani

La setmana passada, a Barcelona, es va produir un clam per corredor mediterrani. Més de 1.500 empresaris es van reunir per demanar...

Catalunya, l’última colònia de l’imperi espanyol (III)

En el meu primer capítol sobre el tema ja vaig fer menció que, la metròpoli intenta imposar a les colònies la seva...

Carta oberta a Isabel Rodríguez, portaveu del Govern d’Espanya

Com molt bé diu el periodista de l’Ara, Antoni Bassas, quan érem unes criatures ens ensenyaven a fer sevir l’expressió “aquest senyor”...

La llei de memòria democràtica

Des de la fi de les guerres civils i conflictes mundials que van assolar Europa en el segle XX, i especialment des...

El Partit Popular s’acull al xantatge

Un cop més el PP ha tornat a impedir la renovació del Consell General del Poder Judicial. Semblava que amb l’arribada del...