26.3 C
Barcelona
Dimarts 14 juliol, 2020

Què votaria un lleó en unes eleccions?

Relacionats

Què diu Espanya després de la sentència

El que diuen i pensen la majoria d'espanyols és, exactament, el que vol que digin i pensin el que diuen els responsables de campanyes...

Els 1.000 dies de presó per als joves d’Alsasu

Doncs sí, tres joves d'Alsasu (Navarra) ja han sobrepassat els 1.000 dies d'estada a la presó. Com ja sap tothom uns joves navarresos han estat...

Davant la monarquia espanyola, súbdits o lliures?

Pisarello, en Público, escriu sobre “els comuners de Castella i el debat plurinacional d'avui”. Qüestiona l'anunciat federalisme (?) de Sánchez. Rememora la decapitació de...

El judici “farsa” contra el procés s’ha acabat

Després de quatre insuportables mesos el judici ha quedat vist per a sentència. Sóc dels que pensa que totes aquestes sessions no han servit...

Quin és l’estat natural d’un lleó? La sabana africana i la llibertat o a l’interior d’un zoo? A la sabana ha de lluitar diàriament per mantenir i defensar la seva camada, la recerca de menjar, el territori, créixer… però gaudeix d’una total llibertat. En el zoo té assegurat el menjar, les medecines, el seu hàbitat, ningú l’atacarà, però s’hi troba presoner.

Aplicant això a Catalunya, quan un ciutadà té consciència de la seva pròpia identitat, de la seva pròpia essència, quina opció prefereix? Ser lliure, lluitar pel seu propi present i futur, auto abastar-se i fer créixer la seva pròpia economia, o bé ser dependent, esperar que l’alimentin, el protegeixin i el cuidin però sense cap capacitat de decisió.

L’opció sembla clara, però hi ha més: Què ha de fer el lleó quan està en un “zoo” que no només, no el cuida, sinó que, a més, l’explota, l’atenen molt pitjor que a altres bestioles i els responsables són els que, faci el que faci el lleó, decideixen el manteniment de la gàbia, la neteja, el tracte i la quantitat de menjar i beure que li destinen?

Sé que alguns trobaran exagerada aquesta comparació, especialment els votants del PP i de C’s, però també els que voten al PCS en clau PSOE, en clau espanyolista i que, tot i viure a Catalunya, per a ells “España es lo que importa“. Qui d’ells deixant les raons d’identitat a un costat, poden defensar, i en quins termes, l’espoliació que pateixen “tots” els catalans, independentment de si se senten espanyols o catalans?

Qui vol, malgrat ser català i sentir-se espanyol, que cada any ens prenguin 16.000 milions d’euros   (8% del PIB), sent així la regió del món que pateix més dèficit per part del seu propi govern? Realment sentir-se espanyol a Catalunya pot compensar tot això? Qui pot tolerar que, sent el 15% de la població de l’estat i obtenir el 20% del PIB, els estudiants de Catalunya rebin només el 5% de totes les beques de l’estat?

Sens dubte, la sentència del Constitucional va fer créixer l’independentisme al nostre país, però l’incompliment de l’estatut per part del govern central, la no inversió de l’estat en infraestructures (sí en canvi en el AVE), la negativa a fer el corredor mediterrani, els constants atacs a la llengua i cultura catalanes i la negativa a negociar el pacte fiscal ja han sobrepassat la paciència del poble català.

Amb la dependència de Catalunya pel que fa a Espanya els catalans, independentment de si ens sentim catalans, espanyols, o les dues coses, estem perdent l’oportunitat de viure millor, l’oportunitat de donar un futur millor als nostres fills i néts. Espanya és un mal negoci en l’àmbit cultural però, sobretot, econòmicament, i ho és perquè tractar a Catalunya com una colònia forma part del seu leitmotiv nacional?

Què votaria un lleó, la sabana africana o el Zoo?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El discurs que Juan Carlos no va pronunciar

Catalans, sóc conscient que la història no ha estat justa amb vosaltres, en molts moments heu estat castigats injustament per les vostres...

Per què vol ser independent Catalunya? (I)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució… Conflicte Espanya-Catalunya: Un dels grans problemes de...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (III)

A la vista d'algunes crítiques sobre els meus articles, on poso en dubte si Juan Carlos I té o no dret a...

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (II)

Són molts els motius a exposar per creure que no té aquest dret, per molt que ho digui la llei, la constitució o els lletrats...