20.7 C
Barcelona
Diumenge 20 setembre, 2020

La Fundació Francisco Franco

Relacionats

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Legalitat? Dictadura? Democràcia?

Segons el diccionari, legalitat és el principi que regula els actes jurídics de l'Estat sotmesos a l’ordenament jurídic vigent i que aquests...

Què guanyem votant als Comuns a Catalunya?

Publicat: "Els comuns es defineixen, 'nous, sobiranistes, progressistes'; fan 'nova política al servei i al costat de la gent'; busquen 'un poble unit i...

És el franquisme més viu que mai?

Acabem de ser testimonis de l'exhumació de Franco que, del Valle de los Caídos, ha estat traslladat al cementiri del Pardo on reposen les restes de la...

La Fundació Nacional Francisco Franco és una institució privada espanyola, sense ànim de lucre, els seus objectius són difondre el coneixement de la figura del dictador Franco i lloar-la en la seva dimensió personal, política i militar; així com fomentar la investigació sobre l’Espanya del règim. El seu principal actiu és l’arxiu personal de Franco que conté uns 30.000 documents de caràcter divers, informes, correspondència, còpies d’escrits originals i esborranys de lleis i reglaments.

És l’única fundació d’un dictador existent en tot el món democràtic occidental. Ni Itàlia ni Alemanya, on va haver-hi règims feixistes, existeixen fundacions en favor de Mussolini o Hitler. Aquest fet demostra que l’estat espanyol encara està influenciat pels quaranta anys de franquisme. Cal no oblidar que l’endemà del 6 de desembre de 1978, l’administració de l’estat, jutges, notaris, militars, governadors, alcaldes… eren els mateixos abans de la Constitució i cap govern espanyol ha condemnat, a hores d’ara, la dictadura.

Sembla, fins i tot, que continuen al capdavant de l’administració. Sabien amables lectors que el govern subvenciona la fundació franquista? Saben que en una entrevista a la SER, se li va preguntar a Rajoy el perquè dels 150.000 Euros entregats? Saben que Rajoy va declarar no saber-ne res?

Amb motiu de la mostra organitzada per l’ajuntament de Barcelona, anomenada “Franco, Victòria, República, Impunitat i espai urbà”, i l’exhibició d’una estàtua del dictador sense cap, la Fundació franquista ha protestat per aquest fet i amenaça recórrer a la via penal si és necessari per aclarir qui va decapitar l’estàtua de Franco. També ha fet un manifest on critiquen el comportament del públic quant a les pintades, llançament d’ous, penjar-hi una estelada o una nina inflable.

Declaren: “Es tracta d’una mostra evident d’un poble desagraït després de tot el que Franco havia fet per ells”. La mostra no protegeix la figura d’un militar únic en la nostra història, que ens va salvar de la devastació comunista i va crear l’Espanya moderna de la qual ara en gaudim. No satisfets amb les explicacions del perquè de la mostra, van seguir lloant la figura del dictador manifestant que es tractava del millor governant que hagi tingut mai Espanya des de l’època dels Reis Catòlics.

Nacions Unides i Amnistia Internacional han condemnat, en diverses ocasions, el govern espanyol per la llei d’amnistia, que impedeix jutjar responsables dels crims franquistes durant la guerra i la dictadura. Més de cent mil cadàvers hi són encara en les foses existents al llarg de la geografia hispana. D’aquests temes la Web de la fundació no en parla ni per equivocació. Ara bé, filmets, NO-DO i reportatges diversos n’hi ha a dojo, en un d’ells encara intenten fer-nos creure que Franco li va parar els peus a Hitler evitant així l’entrada d’Espanya a la segona guerra mundial.

El Parlament de Catalunya tramita una llei per anul·lar els judicis sumaríssims i sense garantia processal que es van fer a tot l’estat. Només a Catalunya van haver-hi 81.000 persones processades i 78.000 imputades en consells de guerra. 3358 foren afusellades i 648 moriren a la presó. A més s’han de tenir en compte les depuracions, els exilis, els camps de concentració i els desapareguts. Entre els morts hi ha l’afusellament de Lluís Companys, president de Catalunya escollit a les urnes i assassinat pel franquisme.

De tot el que deixo escrit (molt, però que molt resumit) vaig tenir el testimoni del meu pare integrant de la lleva del biberó que, després de la guerra, caure presoner a la batalla de l’Ebre i estar detingut en camps de concentració, el van obligar, por rojo, a fer quatre anys de mili com a servei a la Pàtria.

Ara voldria que la llei que aprovi el Parlament sigui rebutjada pel govern central i ordeni al Constitucional anul·lar-la. Si no ho fa, serà un cop molt fort per al PP però… si l’anul·la, quedarà demostrada la inexistència de separació de poders i moltes persones sabran, per fi, en quina mena de país viuen. La majoria dels catalans ja ho sabem.

Aquest és el país que vol la majoria d’espanyols?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...