22.4 C
Barcelona
Dijous 23 setembre, 2021

C’s, Ciutadans sense fronteres

Relacionats

Carta oberta a Pedro Sánchez, president en funcions

El primer que li vull dir-li és que vostè no em cau bé. Actualment està en funcions, el que no significa que funcioni sinó que ho...

El posicionament d’Albert Rivera davant VOX

Escoltar aquests dies les declaracions d'Albert Rivera em desconcerten de tal manera que no acabo d'entendre'l. Rivera és un personatge que no em cau...

Quina nota posaria Harvard a l’Estat espanyol i a Catalunya?

Com a consultor he intervingut en diferents conflictes, he assessorat negociacions i a professionals. Convido al lector que analitzi aquest crònic i estructural problema,...

Diàleg, negociació i pacte amb el PP?

Abans d'iniciar d'aquest article m'he pres la molèstia d'anar a consultar el diccionari i veure, exactament, el que signifiquen aquestes paraules, a les que...

Crec que aquest seria el nom més adient per la vostra formació, un partit que d’entrada confon al personal que visita la vostra pàgina web. En ella us definiu com un partit de centreesquerra, la qual cosa fa riure veient el tarannà que heu demostrat fins ara. Era lògic que no adoptéssiu el nom de PAC (Partit Antinacionalista Català) que és el que sou i el que us ha obert la porta per circular sense fronteres per la resta de l’estat.

Vàreu rebre un suport mediàtic excepcional que, d’haver-ho hagut de satisfer hagués suposat la vostra suspensió de pagaments. Les hores de televisió tenen un preu molt alt i més, en horari i dies en què es preveu més audiència. Els periodistes, tots ells, us van tractar molt bé i feien les preguntes adequades per al vostre lluïment. Reconec que tu, Albert, tens una bona dicció i, a diferència d’altres polítics, parlar se’t dóna molt bé.

Però el personal, de mica en mica, ja us ha calat. De centreesquerra res de res, fixat que molta premsa (no precisament catalana) us ha definit com la marca blanca de PP. Pot resultar exagerat si tu vols però per alguna raó serà. Fa la impressió que no sabeu cap a quina direcció heu de tirar.

Per afavorir la governabilitat d’Andalusia vas pactar amb Susana Díaz (PSOE) i pel mateix motiu ho vas fer amb Cristina Cifuentes (PP). Inicialment va semblar que feies el correcte i, en el cas andalús, evitaves unes noves eleccions. No hi ha dubte que també anaves preparant el terreny per al teu desembarcament a cotes més altes, la qual cosa no critico, ara bé, un cop instal·lat m’has decebut del tot.

La sensació que tinc, errònia o no, és que apostes a cavall suposadament guanyador, ho vas fer amb Pedro Sánchez i no te’n vas sortir (culpaves a Podem per no abstenir-se). Després has pactat amb Mariano Rajoy i tampoc has estat de sort (ara critiques al PSOE per la mateixa raó). El canvi de soci segons la situació, no t’afavoreix gens. Dóna la sensació d’intentar aconseguir una cadira, cosa de la qual tu sol no te’n surts.

Aquest joc polític que practiques, de moment, t’ha costat perdre uns quants escons a les segones eleccions i, ara mateix, haver fracassat en l’intent de situar el parit a Euskadi i Galícia. No puc felicitar-te perquè faria la impressió que me n’estic fotent de tu però et puc assegurar que me n’alegro per dues raons: per anticatalanista i per mentir dient que has rebut “hòsties” per parlar castellà a Catalunya.

Aneu amb compte Albert, tu i el partit; en cas de terceres eleccions, possiblement acabeu sent un partit residual. La gent desconfia de vosaltres; l’amor que pregoneu per la “vostra” Espanya està perdent credibilitat i, frases com: què puc fer jo pel país? És grandiloqüent però no va més enllà. No ho dic jo sol, és una opinió generalitzada.

Per acabar voldria demanar-te una mica de respecte pel català. Sé que la culpa era de Inés Arrimadas o algun dels col·laboradors, però sàpigues que Raspall, és el cognom d’un famós arquitecte modernista i que dóna nom a la casa on va viure a La Garriga. En aquest indret, és on va reunir-se la teva sotstinent amb membres locals del partit, a Can Raspall i no a Can Cepillo, com vàreu publicar en versió castellana. El cognom no es pot traduir, a no ser que, en cas de llibertat per fer-ho, jo l’anomeni Inés Arrambadas.

Confio que em prendràs bona nota.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...