19.8 C
Barcelona
Dissabte 4 febrer, 2023

Justícia “made in Spain”

Relacionats

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Pot Mariano Rajoy mentir impunement?

Pot resultar una pregunta innecessària perquè ja sabem que pot i que ho fa d'allò més bé. Cal recalcar que ho ha...

El mite de la transició espanyola: “Va ser el silenci”

La televisió alemanya ha desmuntat el mite de la transició espanyola amb un reportatge que assegura que "en lloc d'enfrontar-s'hi, va haver-hi...

La resposta del Suprem a la justícia europea

En l'últim article que vaig publicar en aquest mitjà titulat "Avís del Tribunal de Justícia de la UE a Espanya" explicava l'avís...

Cada dia entenc menys la justícia d’aquest país. Diàriament, en obrir la premsa o escoltar els mitjans de comunicació, no puc creure que passi tot allò del que m’assabento; costa molt entendre algunes coses i, cada cop més, arribo al convenciment de què la separació de poders és inexistent a l’estat espanyol.

Ha arribat a coneixement públic les pressions a la banca, fetes pel govern del PP, perquè emetessin un comunicat, just abans de les eleccions al parlament de Catalunya, en el que es parlava de l’apocalipsi i el corresponent “corralito” que podríem patir els catalans en el cas d’aconseguir la Independència.

S’ha publicat que el govern espanyol va pagar un milió i mig d’euros a un confident, el nom del qual no s’ha fet públic, per obtenir informacions que, a sobre han estat falses, sobre comptes que Xavier Trias tenia a l’estranger. El ministre d’interior, Fernàndez Diaz no ha dit res com tampoc ho va fer en els informes d’Artur Mas. El que si sabem és que va rebre al seu despatx oficial a Rodrigo Rato, imputat per les targetes Black de Cajamadrid.

Hem sabut de les converses telefòniques d’aquest gran personatge i hem sentit dir-li al seu infiltrat a la Generalitat, que presentés causes contra aquells polítics catalans que es trobessin implicats en el procés independentista, que no es preocupés, que la fiscalia ja afinaria posteriorment els detalls. Davant els requeriments per aquests fets la fiscalia general de l’estat no ha vist res punible i, en conseqüència, ha arxivat la causa.

També sabem que Jaume Matas està negociant amb la fiscalia anticorrupció “cantar” tot el que sap i evitar així el seu ingrés a la presó. Luís Bárcenas ha retirat la querella contra el PP. Ho ha fet, tot just, abans del judici per la destrucció del disc dur del seu ordinador. No seria lògic preguntar-nos: a canvi de què? L’excusa de manca de diners per als seus advocats fa riure.

S’ha publicat que Rita Barberá va fer arribar una carta a la direcció del PP valencià dient que podria “cantar” moltes coses que sap. Estic convençut que sap coses però, el sol fet d’una carta amenaçadora la perjudica, al meu mode de veure. Avui he sabut que cobrarà la no gens menyspreable xifra de 8000 euros al més o 10.000 si presideix el grup mixt on ara es troba. Cospedal i Soraya parlen meravelles d’ella i Rajoy se’n renta les mans dient que no té autoritat sobre ella per haver deixat el partit. Quin gran polític!

Avui també llegeixo que Javier De la Rosa està protegit per la fiscalia i no serà investigat, tot i que l’agència tributària creu que va cometre delicte fiscal. Recordem que el financer convicte, encara deu 100 milions d’euros pels delictes comesos. Això sí, la fiscalia el protegeix agraint-li ser la font d’informació del cas Pujol i l’operació Catalunya. No anirà a la presó i l’exconvicte quedarà blindat.

Per no declarar una treballadora de la llar o copiar un text a l’hora de presentar un treball, al Regne Unit va dimitir un ministre i a Alemanya una assessora molt amiga de Merkel. Se sap de cert que hagi dimitit algú a Espanya? Existeix de debò la separació de poders a l’estat espanyol?

Vostès, amables lectors, què en pensen?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Perquè el referèndum català per la independència no va ser il·legal (IV)

Traduït de l’alemany al català per Pere Grau i Rovira (Hamburg), publicat originalment a Blickpunkt Katalonien per Axel Schönberger.

Reaccions a la sentència de la justícia europea

Tant l’independentisme com el govern espanyol diuen que el tribunal els dóna la raó El Tribunal de Justícia...

Puigdemont pregunta si ERC sabia que volien extradir-lo amb el nou Codi Penal

L’expresident qüestiona els motius darrere la reforma del Codi Penal que ara se li aplicarà El president a...

Deixem sola la gent gran que lluita, i ha lluitat, per la independència de Catalunya?

19/01/2023, Barcelona, cimera Espanya-França Matí gèlid. Molta sensació de fred pel vent. Zona entre les fonts i plaça...

Comencen les batalles preelectorals

Collboni deixa l'Ajuntament de Barcelona i Feijóo fa una nova proposta electoral. Quan un any arrenca políticament com a...