21.4 C
Barcelona
Dimarts 26 octubre, 2021

Carta oberta a Inés Arrimadas

Relacionats

Carta oberta a Carlos Carrizosa (Cs)

He escoltat el seu discurs en el debat d'investidura i, com no podia ser d'una altra forma, no m'ha defraudat gens ni...

La desfeta política de Ciutadans

Tothom el dóna ja per acabat o vaticina la seva desaparició en poc temps. Què ha fallat? No era un producte de...

L’adéu de de Rivera i l’enfonsament de Ciutadans

S'ha acabat la carrera política d'Albert Rivera i qui sap si també la continuïtat de Ciutadans com partit polític després dels resultats obtinguts el...

Què pot esperar Catalunya després del 10-N?

Aquest matí, en comprar el diari com faig cada dia, m'ha sobtat molt llegir els titulars de tota la premsa on s'anunciava l'inici de...

Senyora Arrimadas, és la primera vegada que m’adreço a vostè a diferència del seu cap a qui ja m’he dirigit altres cops, ell no ha canviat gaire, o potser sí que ho ha fet, però a pitjor, segons el meu punt de vista. Va ser veí meu a La Garriga quan va iniciar el seu periple polític i sortia fotografiat com la seva mare va dur-lo al món però, això sí, cobrint-se amb les mans el seu paquet català, no el que va signar amb el PP.

Entre ell i vostè no hi ha color, jo la prefereixo sense cap mena de dubte. La seva cara no sol canviar gaire, tant si està contenta com si està com enfadada, manté una expressió de joveneta que no ha trencat mai un plat, ara bé, diu les coses que diu sense cap mena de complexos i de forma clara. El que no entenc és per què s’entesta a parlar castellà al parlament. Jo li asseguro que tothom entén el català.

Més o menys sol dir el que diu l’Albert, el discurs és el mateix però amb matisos, ja que vostè es dirigeix a Catalunya mentre que ell ho fa a Espanya. L’ha col·locat al parlament com a lloctinent del partit i, per casualitat, mèrits o feina ben feta, s’ha convertit en la cap de l’oposició a desgrat de tothom, especialment d’Iceta i, sobretot, de Garcia Albiol.

Està d’acord amb el pacte signat amb el PP? Li sembla bé el trilingüisme? Creu que el fet de no haver-hi govern a Espanya sigui per culpa de Catalunya? Entén la discriminació que patim els catalans? Creu que fer un referèndum és antidemocràtic? Té por a les urnes? Li faig totes aquestes preguntes com andalusa que és nouvinguda a casa nostra. Coneix bé la història de Catalunya, la llengua, la cultura, la tradició, etc.? No creu que són signes més que suficients per a definir-la com a nació? Per què li nega aquest dret?

S’ha produït la manifestació de la Diada i reclama una festa per a tots els catalans, critica la participació del president i membres del govern; repeteix, una i altra vegada, que no és legal el que el poble (enganyat i manipulat) demana, pacíficament i democràticament, que no és altra cosa que poder exercir el seu dret a decidir. Vostè va organitzar una trobada al Maresme “per a tots”. I tots eren 500 que van anar a menjar arròs, no s’enganyi.

A més de remenar la paella -amb molt poca gràcia, per cert- va aprofitar per dir barbaritats impròpies d’una persona intel·ligent. Que el govern català s’havia oblidat dels assumptes que, de debò, interessen als catalans, entre altres, els dèficits d’infraestructures, i l’aposta pel corredor mediterrani. Ignorava que el govern en funcions hagués traspassat aquestes competències (i els diners necessaris per dur-les a terme) a la Generalitat. Com és del tot fals, vostè, de forma voluntària o no, ha mentit al respecte en un acte públic.

Ja per acabar, ha dit que no acceptarà el resultat d’unes eleccions si són per declarar la independència. “S’ha de complir amb els programes electorals, sempre que siguin legals” ha dit finalment. Si ho he entès bé, el que votin els electors a les urnes a vostè l’importa un rave! D’això jo en dic autentica democràcia a l’espanyola.

M’ha decebut senyora Arrimadas, darrere d’una cara bufona s’amaga un Albert Rivera en versió femenina. Ocultar la realitat, criticar, mentir, amenaçar, tergiversar, desqualificar, etc. són les seves credencials i les del seu partit, tot si val contra Catalunya. El que puguin dir o pensar els seus habitants no importa, especialment, si no voten el que vostès volen.

Més articles

4 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Pot haver-hi un govern PP-VOX a Espanya?

És possible naturalment. Si els ciutadans els atorguen els vots suficients que, sumats amb el que resta de Cs, els dóna una majoria parlamentària que...

De què es desentenen ERC i la CUP?

Publicat: "Esquerra i la CUP es desentenen del projecte 'Consell per la República'". Què és el Consell? Viquipèdia: “Organització privada que busca...

La gran enganyifa dels pressupostos de l’Estat

Tornem a estar en època de negociació dels pressupostos generals de l'Estat. Per aprovar-los el govern central necessitarà el suport d'altres formacions...

Per què a Espanya s’odia tant a Catalunya?

Aquesta és una pregunta que em plantejo moltes vegades perquè em fa l'efecte que hi ha una part de cert i una...

És coherent la monarquia? I l’espanyola?

La monarquia castellana, espanyola, és present des de fa segles en la història de Catalunya. No fa falta recordar les seves actuacions....