18.7 C
Barcelona
Dimarts 26 octubre, 2021

Carta d’ànims per a Albert Rivera

Relacionats

Carta oberta a Carlos Carrizosa (Cs)

He escoltat el seu discurs en el debat d'investidura i, com no podia ser d'una altra forma, no m'ha defraudat gens ni...

La desfeta política de Ciutadans

Tothom el dóna ja per acabat o vaticina la seva desaparició en poc temps. Què ha fallat? No era un producte de...

L’adéu de de Rivera i l’enfonsament de Ciutadans

S'ha acabat la carrera política d'Albert Rivera i qui sap si també la continuïtat de Ciutadans com partit polític després dels resultats obtinguts el...

Què pot esperar Catalunya després del 10-N?

Aquest matí, en comprar el diari com faig cada dia, m'ha sobtat molt llegir els titulars de tota la premsa on s'anunciava l'inici de...

Benvolgut Albert,

No saps el disgust que tinc en veure que no te n’has sortit en el tema de la investidura del teu amic, col·lega, soci o el nom que li vulguis donar. No ha estat culpa teva, tu has fet el que creies era el millor per a Espanya, ningú podrà posar en dubte el teu patriotisme i els esforços que has fet perquè el país pogués formar un govern, de cara a la recuperació econòmica, que tanta falta ens fa.

Hauries de tenir cura amb alguns dels teus col·laboradors, en la vostra Web us definiu com un partit d’esquerres i, veient el teu pacte a Andalusia, amb Susana Díaz, semblava coherent. Més tard, però, vas pactar amb la Cifuentes a Madrid; confesso que aquest pacte no el vaig entendre a no ser que el consideressis del tot imprescindible.

Després vas pactar amb el PSOE i això em va tranquil·litzar. La llàstima és que tampoc vas tenir sort amb la investidura de Sánchez, quina decepció, tants esforços per no res i vàrem haver de tornar a les urnes, aquestes et van castigar immerescudament, ja que alguns dels teus votants, amb traïdoria, se’n van anar al PP.

Tot i així no vas defallir, veient les dificultats per formar una majoria parlamentaria que donés pas a un govern, vas mossegar-te la llengua i canviar el teu NO rotund a Rajoy per un meravellós pacte amb el PP però exigint unes condicions encaminades a combatre la corrupció i la regeneració política. Un bon pacte, tot s’ha de dir.

Va ser lloable el teu plantejament. “Què puc fer jo per Espanya?”, vas dir i, en contra del que pregones com a partit d’esquerra, vas fer un gest que no tothom ha sabut reconèixer. Imagino que t’has endut una forta decepció. Ara alguns dels teus enemics (recorda que tot bon polític te sempre enemics) pregonen que C’s, no sols és un partit de dretes sinó que tenen la barra de dir que sou la marca blanca del PP.

Com a bon català que estima la seva terra, volies instaurar un nou model educatiu a casa nostra, el que s’anomena trilingüisme; volies que els catalanets fossin els primers nens de l’estat que parlessin tres llengües per a l’enveja de la resta del país. Qui t’ho ha agraït? Segur que ningú i, a sobre, has estat criticat injustament.

Un bon amic amb qui comparteixo moltes tertúlies deia fa pocs dies: l’Albert fa temps que no fa mítings ni xerrades a Catalunya; jo li vaig dir que en època de campanya havies de viatjar per tot l’estat però que mantenies Catalunya dins del cor. Aleshores va succeir un fet imprevist: un home assegut en una taula propera de la cafeteria on estàvem va dir: No recordeu les “hòsties” que ha rebut quan ha volgut parlar en castellà? No recordava la teva cita sobre el cas però reconec que ha de ser molt dur.

Procura, això sí, evitar tant com puguis unes terceres eleccions, pensa en els traïdors que poden deixar-te penjat votant al PP. I que tots els esforços que has fet per evitar un nou govern de Rajoy, acabin per perjudicar a C’s. Podria ser una gran pèrdua per al teu partit que el convertiria en una mena de comparsa. Seria una llàstima a banda d’una enorme injustícia que tu, ho considero personalment, crec que no t’ho mereixes.

Ànims, sort i endavant.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Pot haver-hi un govern PP-VOX a Espanya?

És possible naturalment. Si els ciutadans els atorguen els vots suficients que, sumats amb el que resta de Cs, els dóna una majoria parlamentària que...

De què es desentenen ERC i la CUP?

Publicat: "Esquerra i la CUP es desentenen del projecte 'Consell per la República'". Què és el Consell? Viquipèdia: “Organització privada que busca...

La gran enganyifa dels pressupostos de l’Estat

Tornem a estar en època de negociació dels pressupostos generals de l'Estat. Per aprovar-los el govern central necessitarà el suport d'altres formacions...

Per què a Espanya s’odia tant a Catalunya?

Aquesta és una pregunta que em plantejo moltes vegades perquè em fa l'efecte que hi ha una part de cert i una...

És coherent la monarquia? I l’espanyola?

La monarquia castellana, espanyola, és present des de fa segles en la història de Catalunya. No fa falta recordar les seves actuacions....