25 C
Barcelona
Dissabte 10 juny, 2023

Carta oberta a Ada Colau

Relacionats

Esquerra, el PP, Ciutadans i la Colau

Míriam Nogueras convida a "defensar la independència sense anar al costat dels quals humilien a tots els que viuen a Catalunya". Parla "des...

Es podrà construir el museu Ermitage a Barcelona?

Els promotors del museu Ermitage Barcelona han afirmat aquest dimecres que mantenen el seu compromís d'instal·lar-se a la ciutat, i han desitjat que "les portes tornin a...

Ada Colau a favor o en contra de Barcelona?

Abans d'entrar en matèria vull aclarir que l'alcaldessa de Barcelona no em cau bé. Afegiria també que no és de fiar segons el meu...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Senyora alcaldessa,

Sóc nat a Barcelona i he viscut vint-i-sis anys en aquesta meravellosa ciutat fins que, per motius professionals, vaig haver de canviar la meva residència. Fa uns anys que visc a La Garriga i em considero un garriguenc més. Aquesta proximitat de la ciutat comtal em permet anar-hi tot sovint, ja sigui pel futbol, el teatre o un concert. Tampoc em cal un motiu especial per gaudir del Cap i Casal de Catalunya.

Vostè és la màxima autoritat civil de la ciutat, va ser escollida mitjançant les urnes però, si he de ser-li sincer, jo no l’hauria votat. Reconec que inicialment em va semblar un canvi en positiu, aire fresc, gent compromesa, etc. Amb el temps, però, he canviat d’opinió fins al punt de considerar totalment nefasta la seva administració.

Li reconec la seva lluita i el poder de convocatòria en contra dels desnonaments, però el fet de governar una ciutat com Barcelona requereix alguna cosa més i, aquí, és on ha fallat estrepitosament. Vostè ha pactat poc i ha tirat pel dret en moltes ocasions sense pensar si feia el correcte o no, sense tenir en compte altres opinions o si podia perjudicar algú.

La premsa mai havia dedicat tantes portades a fets ocorreguts a la ciutat abans que vostè presidis el consistori. Va ser sonada la vaga de metro, just quan se celebrava el més important congrés mundial del mòbil. El tenim assegurat, de moment, però la imatge de Barcelona va ser molt dolenta. Després vindrien noves vagues de metro i autobusos i no va ser capaç de negociar i posar-hi remei.

Va aturar la construcció de nous hotels, reduir les terrasses de bars i restaurants (amb la consegüent pèrdua d’alguns llocs de treball). La seva capacitat de convocatòria no li va servir de res en els aldarulls ocorreguts a Gràcia i… per acabar no sap què fer amb el tema dels manters, notícia diària a tots els informatius.

Ara vol impulsar la creació d’un nou partit polític d’esquerres (d’això anem escassos) i és molt, però que molt necessari que ho faci; EUIA, ICV, PODEM, BCOMÜ, CSQP, són moltes sigles i els votants no saben ben bé que signifiquen ni tampoc el què i aquí representen. Pretén aglutinar en un sol partit totes aquestes formacions? Tindrem un Colau&Cia en les pròximes eleccions? Quines aspiracions polítiques té?

Va votar Sí-Sí el 9N i ara troba més motius per anar a la manifestació que abstenir-se. Està a favor de la Independència potser? Per què l’ajuntament que presideix no forma part de l’AMI? Ha comprovat que alguns socis del futur partit que encapçala volen mantenir la seva independència i estructura? Ha vist les opinions dividides quant a la manifestació? Si com vostè diu, no aspira a presidir la Generalitat, a què ve l’interès per crear un nou partit?

Per acabar vull dir-li dues coses que m’han fet emprenyar. Una és l’exposició d’estàtues de referència franquista al Born amb l’excusa d’analitzar la història, li asseguro que no fan falta aquests trossos de pedra per fer cap tipus d’anàlisi. L’altra és la retirada de la subvenció, per part de l’Ajuntament, per import de 5.500 € a la Universitat Catalana d’Estiu, el motiu que al·lega és la destinació dels diners a altres “prioritats”. M’agradaria saber quines.

Senyora Colau, com ja li he dit abans, no sóc veí de Barcelona però m’hi adhereixo als signants que demanen la seva dimissió a través de les xarxes socials. Barcelona és una gran ciutat i per governar-la, en la meva humil opinió, vostè no dóna la talla.

Més articles

2 COMENTARIS

  1. La carta ho diu tot prou be, el que m’amoïna és la passivitat el responsable i culpable de que mani aquesta dona i que no és un altre més que ERC representada pel Sr. Alfred Bosch, que ja m’explicareu que està fent apart de cobrar i figurar

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Ciutadans hibernació i Arrimadas dimissió

En menys de 48 hores, les dues notícies van ser capçalera en moltíssims mitjans de comunicació i, evidentment vaig escriure dos articles...

Inés Arrimadas (Cs) abandona la política

Inés Arrimadas García és una advocada i expolítica espanyola. Va ser presidenta de Ciudadanos de 2020 a 2023, i diputada en el Congrés dels Diputats per Barcelona des...

Es prega una oració per l’ànima de Ciudadanos

Si donem un cop d'ull a la història de Ciudadanos, en poc més de quatre anys, observarem que de ser tercera força del Congrés de diputats...

El racisme i el cas de Vinícius Júnior

La lluita contra el racisme no admet excepcions. Ni la mala educació ni el comportament provocador d'algú són eximents, ni tampoc atenuants....

La independència, un punt de vista diferent

Des que vaig accedir a la jubilació, un dels meus entreteniments ha estat la lectura i sobretot escriure, cosa que sempre m'ha agradat. La...