20.7 C
Barcelona
Diumenge 20 setembre, 2020

Carta oberta a Ada Colau

Relacionats

Com afecta el coronavirus a la política espanyola?

En aquests moments de greu crisi sanitària, provocada pel Covid-19, no sols afecta la política sinó que la condiciona totalment fins al punt de...

Què guanyem votant als Comuns a Catalunya?

Publicat: "Els comuns es defineixen, 'nous, sobiranistes, progressistes'; fan 'nova política al servei i al costat de la gent'; busquen 'un poble unit i...

La gent em pregunta perquè vull marxar d’Espanya

Des de la publicació de l'article "Per què molts catalans volem marxar d'Espanya", en aquest mateix mitjà, independentment dels comentaris que va originar i...

El que no sabem dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Ja s'han complert dos anys dels atemptats a Barcelona i Cambrils i encara no disposem de tota la informació al respecte. Què ens estan amagant?...

Senyora alcaldessa,

Sóc nat a Barcelona i he viscut vint-i-sis anys en aquesta meravellosa ciutat fins que, per motius professionals, vaig haver de canviar la meva residència. Fa uns anys que visc a La Garriga i em considero un garriguenc més. Aquesta proximitat de la ciutat comtal em permet anar-hi tot sovint, ja sigui pel futbol, el teatre o un concert. Tampoc em cal un motiu especial per gaudir del Cap i Casal de Catalunya.

Vostè és la màxima autoritat civil de la ciutat, va ser escollida mitjançant les urnes però, si he de ser-li sincer, jo no l’hauria votat. Reconec que inicialment em va semblar un canvi en positiu, aire fresc, gent compromesa, etc. Amb el temps, però, he canviat d’opinió fins al punt de considerar totalment nefasta la seva administració.

Li reconec la seva lluita i el poder de convocatòria en contra dels desnonaments, però el fet de governar una ciutat com Barcelona requereix alguna cosa més i, aquí, és on ha fallat estrepitosament. Vostè ha pactat poc i ha tirat pel dret en moltes ocasions sense pensar si feia el correcte o no, sense tenir en compte altres opinions o si podia perjudicar algú.

La premsa mai havia dedicat tantes portades a fets ocorreguts a la ciutat abans que vostè presidis el consistori. Va ser sonada la vaga de metro, just quan se celebrava el més important congrés mundial del mòbil. El tenim assegurat, de moment, però la imatge de Barcelona va ser molt dolenta. Després vindrien noves vagues de metro i autobusos i no va ser capaç de negociar i posar-hi remei.

Va aturar la construcció de nous hotels, reduir les terrasses de bars i restaurants (amb la consegüent pèrdua d’alguns llocs de treball). La seva capacitat de convocatòria no li va servir de res en els aldarulls ocorreguts a Gràcia i… per acabar no sap què fer amb el tema dels manters, notícia diària a tots els informatius.

Ara vol impulsar la creació d’un nou partit polític d’esquerres (d’això anem escassos) i és molt, però que molt necessari que ho faci; EUIA, ICV, PODEM, BCOMÜ, CSQP, són moltes sigles i els votants no saben ben bé que signifiquen ni tampoc el què i aquí representen. Pretén aglutinar en un sol partit totes aquestes formacions? Tindrem un Colau&Cia en les pròximes eleccions? Quines aspiracions polítiques té?

Va votar Sí-Sí el 9N i ara troba més motius per anar a la manifestació que abstenir-se. Està a favor de la Independència potser? Per què l’ajuntament que presideix no forma part de l’AMI? Ha comprovat que alguns socis del futur partit que encapçala volen mantenir la seva independència i estructura? Ha vist les opinions dividides quant a la manifestació? Si com vostè diu, no aspira a presidir la Generalitat, a què ve l’interès per crear un nou partit?

Per acabar vull dir-li dues coses que m’han fet emprenyar. Una és l’exposició d’estàtues de referència franquista al Born amb l’excusa d’analitzar la història, li asseguro que no fan falta aquests trossos de pedra per fer cap tipus d’anàlisi. L’altra és la retirada de la subvenció, per part de l’Ajuntament, per import de 5.500 € a la Universitat Catalana d’Estiu, el motiu que al·lega és la destinació dels diners a altres “prioritats”. M’agradaria saber quines.

Senyora Colau, com ja li he dit abans, no sóc veí de Barcelona però m’hi adhereixo als signants que demanen la seva dimissió a través de les xarxes socials. Barcelona és una gran ciutat i per governar-la, en la meva humil opinió, vostè no dóna la talla.

Més articles

2 COMENTARIS

  1. La carta ho diu tot prou be, el que m’amoïna és la passivitat el responsable i culpable de que mani aquesta dona i que no és un altre més que ERC representada pel Sr. Alfred Bosch, que ja m’explicareu que està fent apart de cobrar i figurar

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...