19.7 C
Barcelona
Divendres 24 març, 2023

PP&C’s, una història d’amor?

Relacionats

Esquerra, el PP, Ciutadans i la Colau

Míriam Nogueras convida a "defensar la independència sense anar al costat dels quals humilien a tots els que viuen a Catalunya". Parla "des...

Què pensar del suport d’ERC als pressupostos de l’estat?

Com vaig publicar en l'anterior article titulat: A canvi de què dona suport als pressupostos de l'estat ERC? Avui he volgut fer un repàs...

Carta oberta a Carlos Carrizosa (Cs)

He escoltat el seu discurs en el debat d'investidura i, com no podia ser d'una altra forma, no m'ha defraudat gens ni...

La desfeta política de Ciutadans

Tothom el dóna ja per acabat o vaticina la seva desaparició en poc temps. Què ha fallat? No era un producte de...

Les delegacions del PP i C’s es van reunir aquest dissabte passat per a l’inici de les negociacions d’investidura de Rajoy, prevista pel pròxim 30 d’agost. Albert Rivera s’ha esforçat a elevar el to per evitar transmetre una imatge de rendició davant els populars que, a parer meu, és el que està fent. C’s ha subratllat que no renunciarà a cap dels seus plantejaments i que serà el seu programa electoral la base de la negociació amb el PP.

D’una banda Rivera va manifestar que no hi hauria línies vermelles, de l’altra diu que no renunciaran al seu programa electoral que recull, pràcticament, el que havia pactat amb Pedro Sánchez en l’anterior i curta legislatura. Rivera té pressa, Rajoy no en té cap. Són estils diferents que denoten el tarannà de cadascun. Cap dels dos no volen unes terceres eleccions però especialment Rivera el que menys.

El PP s’ho està prenent amb calma, Rajoy no tenia cap necessitat d’ajornar una setmana la seva resposta i, encara menys, amb l’excusa d’obtenir el vistiplau del comitè del partit per negociar; sabia que això no era necessari però posava nerviós a Rivera. Aquest vol fer-se valdre a base de condicions, com ara l’exigència de què els partits polítics elegeixin els seus dirigents en processos de primàries.

Només els queda una setmana per arribar a acords i en temo que el PP serà el partit que aconseguirà endur-se’n l’aigua al seu molí. Rivera sap que uns nou comicis l’apartarien de la primera línia política; ho sap, ho intueix i per aquesta raó, per molt que gesticuli i faci conferències de premsa, acabarà doblegant-se als designis populars.

Des de la democràcia les eleccions han donat majories absolutes o més o menys resultats ajustats que, quasi sempre, se solucionaven amb el suport de bascos i catalans a base de pactes. Mai no han hagut de pactar PP i PSOE per formar el govern de l’estat. Les dues últimes legislatures, una de cada partit, han estat nefastes i per aquesta raó l’ascens de C’s i la irrupció de Podem.

La situació actual ve motivada per la sentència de l’Estatut de Catalunya. De no haver-se produït aquell lamentable error polític, a hores d’ara, ja tindria l’estat espanyol un govern estable. Ara ningú vol pactar amb els nacionalistes (que volen trencar Espanya) i així ens va. Els seus vots decidirien, tant per un costat com per un altre, però admetre que es faci un referèndum és un tema tabú pels autodenominats constitucionalistes.

El lector es preguntarà: a què ve el títol d’aquest article? Doncs d’unes declaracions del portaveu del PP, Rafel Hernando quan molt segur de si mateix i a l’inici de les trobades entre els dos partits va declarar: “Estem al principi d’una història d’amor”. Sembla estar-ne molt segur però el matrimoni encara no s’ha consumat.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Com l’estat afavoreix grans empreses com Ferrovial en detriment de les classes treballadores

Davant aquesta responsabilitat administrativa —desconeguda per la gran majoria de la gent—, un es pregunta: L'estat afavoreix a les classes treballadores en general...

Fernández Díaz i la corrupció de l’Estat (cas Kitchen)

Després de Rodrigo Rato i Jaume Matas, condemnats a presó, i Eduardo Zaplana, que va estar en preventiva, Jorge Fernández Díaz podria...

Ferrovial fuig per pagar menys impostos

Sembla impossible que això pugui estar passant. Ferrovial és una de les empreses constructores mes importants de l’estat i, li deu l’èxit...

La infermera i el “puto C1 de catalán”

Una infermera de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha criticat en un vídeo que es demani el requisit de català per fer...

Podem parlar sense embuts de la guerra?

En complir-se l'aniversari de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia i l'enfrontament que segueix sense solució, tot i la proposta de la Xina. Tots...