20.7 C
Barcelona
Diumenge 20 setembre, 2020

La premsa de la capital del Regne

Relacionats

Està el jutge Marchena manipulant el judici?

Probablement la paraula manipulació pot interpretar-se en un sentit molt negatiu però fa la impressió del que sembla que estigui passant. En les qüestions...

El judici contra el procés serà just i imparcial?

Malauradament em temo que no. Són molts els dubtes raonables que en fan dubtar de la imparcialitat que deu presidir qualsevol procés judicial i...

Carta oberta a El Periódico de Catalunya

Senyors, vaig estar temps llegint cada dia el seu periòdic. Vaig remetre'ls algunes cartes que vostès em van publicar a l'espai Cartes al director...

Espanya no pot presumir de mitjans democràtics d’informació

Arran de la manifestació de dissabte a Barcelona, amb motiu dels atemptats ocorreguts a Barcelona i Cambrils, he de reconèixer que m'havia quedat curt...

Temps enrere vaig publicar un escrit sobre la premsa de Madrid, han passat uns mesos i, observo, que la cosa no tan sols no ha canviat sinó que ha empitjorat. Sempre he cregut que l’ofici de periodisme, com tants d’altres, s’ha d’exercir amb la màxima responsabilitat i objectivitat, especialment aquell en què, a més de donar la notícia, se’n fa una anàlisi d’aquesta. No fer-ho així condiciona el lector, creant un corrent d’opinió del tot contrari a la realitat dels fets. Molts cops la pretesa reflexió es converteix en manipulació.

He volgut llegir la premsa de la capital per veure que deia i que en destacava de la sessió del Parlament on es votaven les conclusions de la comissió sobre el procés constituent. No he vist cap anàlisi de la qüestió, cap explicació del perquè o com s’ha arribat a aquesta situació i que s’ha fet, o deixat de fer, per ser on som. Ningú s’ha pres la molèstia, ni que fos mínimament, de justificar-ne les raons esgrimides

Aquests són alguns dels titulars apareguts als principals diaris de Madrid: Desafiament, desacatament, despropòsit, desvergonya jurídica, farfolla, debat fictici, cop a l’estat de dret, fracturació de la societat catalana, afany de destruir, xantatge, perversió i la més galdosa, al meu entendre: menyspreu a l’Espanya solidaria. Tots condemnen la votació feta al Parlament, ningú s’ha preguntat la causa ni el perquè.

Tota la premsa té bons professionals però s’ha instal·lat o imposat un virus que no permet veure més enllà de la Moncloa, el Congrés i rodalies. Si això afegim les cadenes de ràdio i TV es compren que a tota Espanya s’hagi escampat una opinió que no té res a veure amb la realitat catalana i el seu dia a dia, ple d’obstacles, incompliments, dèficits, mentides i lleis que perjudiquen la vida dels habitants de Catalunya.

A tots els periodistes i directors dels mitjans, que manifesten aquestes opinions, jo voldria fer-los unes quantes preguntes: Saben el cost que representa no tenir autovies i haver de satisfer peatges? El cost de fer escala a Barajas perquè Aena i Iberia no permeten vols internacional des del Prat? El fer tard a la feina a causa de la no inversió “promesa” a Rodalies? Que molts articles desestimats de l’estatut, són vàlids per a altres comunitats? El motiu real de no executar el corredor mediterrani? Ho saben, naturalment que ho saben però l’atac a Catalunya es basa a ignorar el que no interessa i manipular la veritat.

El poble català està tip i fart del mal tracte que pateix, del menyspreu a la seva llengua i cultura, la seva historia i per Dignitat vol decidir el seu destí, cosa que fa democràticament i pacíficament com cap altre poble ha fet mai. Tant costa d’entendre? El que s’ha fet ha estat un acte de coherència, hi ha una majoria independentista al Parlament, fruit d’unes eleccions, que segueix l’anomenat full de ruta d’acord amb el seu programa electoral.

Aquests mitjans saben com es va iniciar el procés però no ataquen al PP ni al TC, perquè ho haurien de fer? Que hi guanyarien? Que diran en saber la resposta del constitucional? Ens acarnissaran més encara? No espero res d’Espanya, una cosa tinc clara, quan hi ha un problema, s’ignora i, a sobre, se l’ataca en comptes de cercar una solució, significa que o bé els polítics en el poder no són vàlids o són ells els que l’han provocat.

Confio que, ben aviat, la premsa de Madrid, quan parli de Catalunya ho faci en la pàgina titulada: Noticias del extranjero.

Més articles

2 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...