25.1 C
Barcelona
Dissabte 10 juny, 2023

Espanya, un país de xirigota

Relacionats

És Pablo Casado el líder indiscutible de la dreta?

De Pablo Casado ja he escrit altres vegades i, a la pregunta que encapçala aquest article, la meva resposta és un no rotund. No...

Pot Mariano Rajoy mentir impunement?

Pot resultar una pregunta innecessària perquè ja sabem que pot i que ho fa d'allò més bé. Cal recalcar que ho ha...

El retorn de l’emèrit Juan Carlos a Espanya

Molt s’està parlant últimament del futur retorn de l’emèrit a Espanya, depenent de les notícies que ens arriben llegim i/o escoltem, no...

Vint-i-cinc anys de l’arribada d’Aznar al poder

El diumenge passat vaig tenir la paciència de seguir l'entrevista que Jordi Évole va fer-li a José Maria Aznar a la sexta i, he de...

En dues setmanes que he estat de vacances han succeït tantes coses que no sé per on començar. Si més no intentaré fer un resum de les coses que més m’han cridat l’atenció.

Encara no he entès els resultats de les últimes eleccions, no puc entendre la victòria del PP, especialment en alguns indrets: Destitució del batlle de Granada i augment de vots a favor seu. Corrupció a València i Madrid i victòria a ambdues comunitats. Possible multa de la UE per motiu del dèficit; baixada de la guardiola de les pensions, avaries dia sí dia també a rodalies… la llista és molt llarga i coneguda. A les xarxes socials corre l’acudit de què si Espanya estigués poblada de negres la majoria votaria al Ku Klus Klan.

Les converses entre el ministre de l’interior i l’excap de l’oficina antifrau de Catalunya no ha tingut cap càstig electoral, ans al contrari, s’ha incrementat el vot espanyolista. Com més corruptela se li descobreix al PP, més vots a favor seu. Algú m’ho pot explicar?

Després d’anys, alguns jutges valents estan disposats a revisar dos accidents on varen morir moltes persones, em refereixo a metro de València i el tren Alvia de Santiago de Compostela. En els dos casos la pressió per no admetre cap culpabilitat que pogués perjudicar el partit del govern ha estat immensa; era molt més fàcil carregar contra el conductor i exonerar Renfe i Adif en un cas i considerar un simple accident l’altre.

Es compleixen 80 anys de l’inici de la guerra civil. Que ha fet el govern? Pràcticament res. El bisbe Cañizares fa una missa a major glòria del dictador Franco. TVE passa per la 2a cadena films franquistes que fan pudor i en van uns quants. Mentre resten més de 100.000 cadàvers en les cunetes repartides per tota la península. Tot això no m’hauria d’estranyar, al cap i a la fi, al Congrés de Diputats encara no ha arribat l’hora que es condemni la dictadura.

A Gran Bretanya s’ha fet un referèndum (paraula maleïda a l’estat espanyol) i deixarà de formar part de la UE. Al cap de poc s’ha produït el relleu del primer ministre Cameron i al cap de 48 hores tenien una nova premiar. A Espanya estem sense govern des del 20D i encara no ha desaparegut el fantasma d’unes terceres eleccions. Això de Gran Bretanya és una veritable democràcia, en canvi això d’Espanya una monumental xirigota.

Brussel·les obliga a Espanya que retorni unes ajudes, per import de 140 milions d’euros, que va rebre per un centre fantasma d’alta velocitat a Màlaga on s’havia de construir un centre d’assaig per a trens d’alta velocitat que incloïa un anell de 58km a Antequera i que va ser abandonat per l’executiu. Tampoc m’hauria d’estranyar, es porten gastats més de 50.000 milions en AVE i algunes destinacions, com ara Conca i Albacete, ja han estat cancel·lades per ruïnoses (nou passatgers de mitjana diària).

Parlant de trens, i per acabar, l’última pallassada. Ha estat inaugurada la línia de la Pobla de Segur. Té 88km i pertany a la Generalitat però… els primers 1.800 metres pertanyen a Renfe, és a dir, des de l’estació de Lleida d’on sortiran els trens fins a ser fora del nucli urbà, no és del govern. Resultat: han d’haver-hi dos conductors, el de Renfe farà sortir els trens i després ja podrà conduir l’empleat dels FGC. De pel·lícula!

Tot plegat amics lectors és el que fa que no consideri Espanya un país normal, no sé si el nom de xirigota és l’adequat però una veritable i moderna democràcia occidental no ho és, almenys, és la meva opinió.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Ciutadans hibernació i Arrimadas dimissió

En menys de 48 hores, les dues notícies van ser capçalera en moltíssims mitjans de comunicació i, evidentment vaig escriure dos articles...

Inés Arrimadas (Cs) abandona la política

Inés Arrimadas García és una advocada i expolítica espanyola. Va ser presidenta de Ciudadanos de 2020 a 2023, i diputada en el Congrés dels Diputats per Barcelona des...

Es prega una oració per l’ànima de Ciudadanos

Si donem un cop d'ull a la història de Ciudadanos, en poc més de quatre anys, observarem que de ser tercera força del Congrés de diputats...

El racisme i el cas de Vinícius Júnior

La lluita contra el racisme no admet excepcions. Ni la mala educació ni el comportament provocador d'algú són eximents, ni tampoc atenuants....

La independència, un punt de vista diferent

Des que vaig accedir a la jubilació, un dels meus entreteniments ha estat la lectura i sobretot escriure, cosa que sempre m'ha agradat. La...