12.4 C
Barcelona
Diumenge 18 abril, 2021

Espanya, un país de xirigota

Relacionats

Vint-i-cinc anys de l’arribada d’Aznar al poder

El diumenge passat vaig tenir la paciència de seguir l'entrevista que Jordi Évole va fer-li a José Maria Aznar a la sexta i, he de...

La inviolabilitat del rei segons la Constitució

Aquest és un tema del qual se n'ha parlat molts cops i la divisió d'opinions s'incrementa desfavorablement en contra del seu manteniment...

La corrupció del Partit Popular

Qui aquestes línies subscriu va residir a Madrid, a la vora d'un any i mig en la dècada dels anys setanta. D'aquella...

L’adéu de de Rivera i l’enfonsament de Ciutadans

S'ha acabat la carrera política d'Albert Rivera i qui sap si també la continuïtat de Ciutadans com partit polític després dels resultats obtinguts el...

En dues setmanes que he estat de vacances han succeït tantes coses que no sé per on començar. Si més no intentaré fer un resum de les coses que més m’han cridat l’atenció.

Encara no he entès els resultats de les últimes eleccions, no puc entendre la victòria del PP, especialment en alguns indrets: Destitució del batlle de Granada i augment de vots a favor seu. Corrupció a València i Madrid i victòria a ambdues comunitats. Possible multa de la UE per motiu del dèficit; baixada de la guardiola de les pensions, avaries dia sí dia també a rodalies… la llista és molt llarga i coneguda. A les xarxes socials corre l’acudit de què si Espanya estigués poblada de negres la majoria votaria al Ku Klus Klan.

Les converses entre el ministre de l’interior i l’excap de l’oficina antifrau de Catalunya no ha tingut cap càstig electoral, ans al contrari, s’ha incrementat el vot espanyolista. Com més corruptela se li descobreix al PP, més vots a favor seu. Algú m’ho pot explicar?

Després d’anys, alguns jutges valents estan disposats a revisar dos accidents on varen morir moltes persones, em refereixo a metro de València i el tren Alvia de Santiago de Compostela. En els dos casos la pressió per no admetre cap culpabilitat que pogués perjudicar el partit del govern ha estat immensa; era molt més fàcil carregar contra el conductor i exonerar Renfe i Adif en un cas i considerar un simple accident l’altre.

Es compleixen 80 anys de l’inici de la guerra civil. Que ha fet el govern? Pràcticament res. El bisbe Cañizares fa una missa a major glòria del dictador Franco. TVE passa per la 2a cadena films franquistes que fan pudor i en van uns quants. Mentre resten més de 100.000 cadàvers en les cunetes repartides per tota la península. Tot això no m’hauria d’estranyar, al cap i a la fi, al Congrés de Diputats encara no ha arribat l’hora que es condemni la dictadura.

A Gran Bretanya s’ha fet un referèndum (paraula maleïda a l’estat espanyol) i deixarà de formar part de la UE. Al cap de poc s’ha produït el relleu del primer ministre Cameron i al cap de 48 hores tenien una nova premiar. A Espanya estem sense govern des del 20D i encara no ha desaparegut el fantasma d’unes terceres eleccions. Això de Gran Bretanya és una veritable democràcia, en canvi això d’Espanya una monumental xirigota.

Brussel·les obliga a Espanya que retorni unes ajudes, per import de 140 milions d’euros, que va rebre per un centre fantasma d’alta velocitat a Màlaga on s’havia de construir un centre d’assaig per a trens d’alta velocitat que incloïa un anell de 58km a Antequera i que va ser abandonat per l’executiu. Tampoc m’hauria d’estranyar, es porten gastats més de 50.000 milions en AVE i algunes destinacions, com ara Conca i Albacete, ja han estat cancel·lades per ruïnoses (nou passatgers de mitjana diària).

Parlant de trens, i per acabar, l’última pallassada. Ha estat inaugurada la línia de la Pobla de Segur. Té 88km i pertany a la Generalitat però… els primers 1.800 metres pertanyen a Renfe, és a dir, des de l’estació de Lleida d’on sortiran els trens fins a ser fora del nucli urbà, no és del govern. Resultat: han d’haver-hi dos conductors, el de Renfe farà sortir els trens i després ja podrà conduir l’empleat dels FGC. De pel·lícula!

Tot plegat amics lectors és el que fa que no consideri Espanya un país normal, no sé si el nom de xirigota és l’adequat però una veritable i moderna democràcia occidental no ho és, almenys, és la meva opinió.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Espanya ha perjudicat Catalunya al llarg del temps

Després de la guerra dels Trenta Anys, que a Espanya li va suposar la pèrdua de Flandes, l’Alsàcia i  la Lorena, després...

La justícia a Espanya continua fent diferències

Fa dues setmanes vaig publicar en aquest mitjà l'article titulat "La Justícia no és igual per a tothom". El mateix el vaig publicar a Diario16,...

Els abusos dels drets humans a Espanya

No només el Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides, el Ministre d'Afers exteriors...

Pot Espanya presumir de la seva justícia?

Aquesta és una pregunta que m'he formulat molts cops atenent a diversos fronts i circumstàncies diverses segons els casos, ara bé, un...

L’ONU, el Tribunal de la Haia i l’autodeterminació

Després de l'aplicació del 155 a Catalunya, l'ONU va emetre un comunicat a la web de l'Oficina de l'Alt Comissionat pels Drets...