25.1 C
Barcelona
Dissabte 10 juny, 2023

Contra Catalunya… tot s’hi val?

Relacionats

Carta oberta a Garcia Margallo

Senyor ministre, sempre he tingut clar el seu rebuig a la Independència de Catalunya, les seves afirmacions s’han fet famoses i, segons vostè, els...

Doncs sí, tot s’hi val si d’una manera o altra es pot criticar, perjudicar, difamar o crear falses notícies que, convenientment divulgades i repetides, es convertiran en realitat com deia el responsable de publicitat i propaganda de l’Alemanya nazi, Joseph Goebbels.

Ja sabem que Artur Mas i Xavier Trias no tenien comptes a l’estranger. Se sap també quins varen ser els mitjans que ho van publicar. Qui va donar-los la notícia? S’ha condemnat el mitjà? S’ha esbrinat el nom o departament que va passar la nota falsa? És possible que no es pogués localitzar cap culpable? Si en comptes de polítics catalans haguessin estat Pedro Sánchez o Susana Díaz, haurien publicat falsedats?

Fernández Díaz i l’antic responsable de corrupció a Catalunya, van conspirar contra polítics catalans furgant a veure què trobaven, que podien publicar i si la fiscalia els cobria. Qui hagi escoltat les gravacions -jo ho he fet- podrà adonar-se’n de la guerra bruta que existia i que no ha comportat cap càstig ni al ministre ni al PP, que ha augmentat el nombre d’escons.

En un primer moment PSOE, Podemos i C’s, ho varen criticar i exigien la dimissió dels dos càrrecs. Si no es produïa el del ministre, instaven a Rajoy a destituir-lo. Per moments vàrem arribar a creure amb l’honestedat dels seus líders però… era només una crítica al PP a veure si en treien profit de cara a les eleccions. Els mateixos partits van fer costat al PP negant la compareixença del ministre al congrés per donar explicacions. D’això jo en dic hipocresia.

La cosa no ve d’ara, anys enrere els noticiaris parlaven de Mario Conde i Javier de la Rosa, del primer només deien que era l’antic propietari d’un laboratori i mai van afegir cap adjectiu per anomenar-lo; en canvi, al segon, el presentaven com el financiero catalan. Sempre que una persona té problemes financers o judicials i és catalana es remarca molt insistentment. Ara, si és un triomfador (Germans Roca, Pau Gasol, Marc Marquez) aleshores es tracta de ciutadans espanyols.

Les cadenes de TV també col·laboren en aquesta croada contra Catalunya. Avui mateix a TVE-1 sobre un quart de 10, donaven la notícia del botulisme que pateixen els dos bombers ingressats a l’hospital Trueta de Girona. Als matins de TV3 -a la mateixa hora pràcticament- entrevistaven un responsable de Hermanos Cuevas de la Rioja. Aquesta empresa envasa molts productes per diverses distribuïdores aparegudes en pantalla però… a TVE-1 han dit que el brot de botulisme provenia de la marca catalana Bonpreu. No resulta fastigós? Qui rescabalarà a l’empresa del perjudici que li causi una notícia així? Tot si val, un cop més.

Quan no és la TV, és la premsa o la radio. Quan no és el Barça és la Generalitat o el dèficit, sempre l’Espanya -que tant ens estima- tindrà, trobarà o inventarà noticies contra Catalunya i els catalans, Un motiu més per desitjar anar-me’n, com més aviat millor, en direcció a la República Catalana.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Ciutadans hibernació i Arrimadas dimissió

En menys de 48 hores, les dues notícies van ser capçalera en moltíssims mitjans de comunicació i, evidentment vaig escriure dos articles...

Inés Arrimadas (Cs) abandona la política

Inés Arrimadas García és una advocada i expolítica espanyola. Va ser presidenta de Ciudadanos de 2020 a 2023, i diputada en el Congrés dels Diputats per Barcelona des...

Es prega una oració per l’ànima de Ciudadanos

Si donem un cop d'ull a la història de Ciudadanos, en poc més de quatre anys, observarem que de ser tercera força del Congrés de diputats...

El racisme i el cas de Vinícius Júnior

La lluita contra el racisme no admet excepcions. Ni la mala educació ni el comportament provocador d'algú són eximents, ni tampoc atenuants....

La independència, un punt de vista diferent

Des que vaig accedir a la jubilació, un dels meus entreteniments ha estat la lectura i sobretot escriure, cosa que sempre m'ha agradat. La...