13.3 C
Barcelona
Dilluns 30 novembre, 2020

Carta oberta a Susana Díaz

Relacionats

Perquè a Espanya s’odia a Catalunya?

Aquesta és una pregunta que em plantejo moltes vegades perquè em fa l'efecte que hi ha una part de cert i una altra que...

La Guàrdia Civil percep l’odi dels catalans?

Això és més seriós del que sembla i no ens ho podem pas agafar com una broma, són ja molts els números de la...

Arrimadas viatjarà a Waterloo aquest diumenge

Aquest un titular aparegut als mitjans de comunicació i que ha saltat a les xarxes socials amb un vídeo, protagonitzat per ella mateixa, parlant...

Els catalans, què podem esperar de Ciutadans?

Res de bo és la primera resposta que em ve al cap davant la pregunta. Si ens fixéssim bé en l'historial d'aquest partit des de la...

Senyora,

Ignoro quins han estat els seus mèrits per ocupar el càrrec que ocupa però, com ha estat escollida per votació, me’n guardaré prou de fer comentaris al respecte. És de suposar que els votants van escollir a qui consideraven la millor opció entre tots els candidats.

Vostè sap molt bé que el 26 d’aquest mes hi ha eleccions generals i el seu partit travessa per un mal moment; el 20-D va obtenir el pitjor resultat de la seva història i les enquestes vaticinen un pitjor resultat. Pedro Sánchez, el “seu” candidat, no dóna la confiança suficient per obtenir la victòria que el partit necessita i això la té molt preocupada, fins a l’extrem que l’ha fet entrar en campanya de forma, diria jo, molt compulsiva.

Vostè ha dit que els vots dels andalusos no serviran per pagar un peatge a les marees i les confluències, ni tampoc els privilegis d’Ada Colau. Després diu que els interessos dels crèdits i hipoteques contractats amb la Caixa beneficiaran als catalans per la via fiscal. En els seus mítings no fa cap referència als recursos que des de Catalunya, principalment, rep per finançar els serveis de la Junta que presideix, a través del fons de solidaritat.

Peatges, privilegis, recursos en favor de Catalunya… són paraules molt dures i excessives de qui presideix un territori que necessita la solidaritat de la resta del país. Com vostè sap, el País Basc i Navarra no aporten ni un euro a la dita solidaritat, en virtut dels seus règims forals, però no ho critica perquè té clar que no serviria de res. Ara, parlar malament i criticar a Catalunya, acostuma a donar-li vots, uns vots que no es basen en programes, promeses o projectes sinó en l’odi als catalans. Sàpiga senyora que es tracta de la comunitat amb més andalusos fora d’Andalusia.

El problema d’Espanya és que, a part de l’oligarquia dominant, està administrada per un munt d’advocats, com ara vostè, que no saben el que és una empresa ni saben d’economia, màrqueting, explotació, competitivitat, publicitat, exportació, etc. Per dirigir un govern el que cal són enginyers, metges, catedràtics, arquitectes, empresaris… en comptes d’advocats de l’estat. Òbviament han de ser-hi però en el departament jurídic no al davant d’un ministeri.

I els que, com vostè, governen administrant recursos que no han generat, donen poc valor al què costa aconseguir-los. Els que ho generem estem d’acord a ser solidaris però fins a un punt. No és normal que un cop fet el repartiment, tingui la seva comunitat més recursos per habitant que la meva, que és la que paga. A sobre s’atribueix el dret a criticar-nos i fer la campanya utilitzant la catalanofòbia per obtenir vots. No li cau la cara de vergonya?

No vull perdre el temps explicant-li perquè volen la Independència. Primer, perquè no ho entendria, i segon, en cas d’entendre-ho no ho admetria públicament, sap de sobres que no li serviria per obtenir vots. No li desitjo cap mal en l’àmbit personal, però sí, el fracàs a nivell polític, ja que considero que no dóna la talla.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per què ERC dóna suport als pressupostos de l’Estat?

Aquesta és una pregunta que, ara per ara, no descobreixo la seva resposta, si més no la resposta que em deixi satisfet...

Com li correspon estar Catalunya?

Catalunya comença a estar com correspon— Carmen Calvo La vicepresidenta del govern no concreta. Fets i declaracions permeten algunes...

Podria ser Miquel Iceta president de la Generalitat?

Tal com he llegit en El Nacional en dues ocasions, en cap lloc està escrit que Miquel Iceta no pugui ser el pròxim...

La politització de la llengua en la nova llei d’educació

El ple del Congrés ha aprovat aquest dijous la reforma de la llei educativa, la Lomloe o "llei Celaá", després d'un bast debat i amb...

Parlem de nou de les “fake news”?

Les notícies falses, conegudes també amb l'anglicisme fake news, són un tipus d'expressions que consisteixen a donar a conèixer un contingut de notícies pseudoperiodístiques difoses mitjançant...