18.7 C
Barcelona
Dimarts 26 octubre, 2021

Carta oberta a Susana Díaz

Relacionats

Per què a Espanya s’odia tant a Catalunya?

Aquesta és una pregunta que em plantejo moltes vegades perquè em fa l'efecte que hi ha una part de cert i una...

Seran suficients vint-i-sis milions?

Aquest és el nombre necessari d'afusellaments, segons uns militars molt patriotes, que caldria dur a terme per garantir la unitat d'Espanya i la...

Perquè a Espanya s’odia a Catalunya?

Aquesta és una pregunta que em plantejo moltes vegades perquè em fa l'efecte que hi ha una part de cert i una altra que...

La Guàrdia Civil percep l’odi dels catalans?

Això és més seriós del que sembla i no ens ho podem pas agafar com una broma, són ja molts els números de la...

Senyora,

Ignoro quins han estat els seus mèrits per ocupar el càrrec que ocupa però, com ha estat escollida per votació, me’n guardaré prou de fer comentaris al respecte. És de suposar que els votants van escollir a qui consideraven la millor opció entre tots els candidats.

Vostè sap molt bé que el 26 d’aquest mes hi ha eleccions generals i el seu partit travessa per un mal moment; el 20-D va obtenir el pitjor resultat de la seva història i les enquestes vaticinen un pitjor resultat. Pedro Sánchez, el “seu” candidat, no dóna la confiança suficient per obtenir la victòria que el partit necessita i això la té molt preocupada, fins a l’extrem que l’ha fet entrar en campanya de forma, diria jo, molt compulsiva.

Vostè ha dit que els vots dels andalusos no serviran per pagar un peatge a les marees i les confluències, ni tampoc els privilegis d’Ada Colau. Després diu que els interessos dels crèdits i hipoteques contractats amb la Caixa beneficiaran als catalans per la via fiscal. En els seus mítings no fa cap referència als recursos que des de Catalunya, principalment, rep per finançar els serveis de la Junta que presideix, a través del fons de solidaritat.

Peatges, privilegis, recursos en favor de Catalunya… són paraules molt dures i excessives de qui presideix un territori que necessita la solidaritat de la resta del país. Com vostè sap, el País Basc i Navarra no aporten ni un euro a la dita solidaritat, en virtut dels seus règims forals, però no ho critica perquè té clar que no serviria de res. Ara, parlar malament i criticar a Catalunya, acostuma a donar-li vots, uns vots que no es basen en programes, promeses o projectes sinó en l’odi als catalans. Sàpiga senyora que es tracta de la comunitat amb més andalusos fora d’Andalusia.

El problema d’Espanya és que, a part de l’oligarquia dominant, està administrada per un munt d’advocats, com ara vostè, que no saben el que és una empresa ni saben d’economia, màrqueting, explotació, competitivitat, publicitat, exportació, etc. Per dirigir un govern el que cal són enginyers, metges, catedràtics, arquitectes, empresaris… en comptes d’advocats de l’estat. Òbviament han de ser-hi però en el departament jurídic no al davant d’un ministeri.

I els que, com vostè, governen administrant recursos que no han generat, donen poc valor al què costa aconseguir-los. Els que ho generem estem d’acord a ser solidaris però fins a un punt. No és normal que un cop fet el repartiment, tingui la seva comunitat més recursos per habitant que la meva, que és la que paga. A sobre s’atribueix el dret a criticar-nos i fer la campanya utilitzant la catalanofòbia per obtenir vots. No li cau la cara de vergonya?

No vull perdre el temps explicant-li perquè volen la Independència. Primer, perquè no ho entendria, i segon, en cas d’entendre-ho no ho admetria públicament, sap de sobres que no li serviria per obtenir vots. No li desitjo cap mal en l’àmbit personal, però sí, el fracàs a nivell polític, ja que considero que no dóna la talla.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Pot haver-hi un govern PP-VOX a Espanya?

És possible naturalment. Si els ciutadans els atorguen els vots suficients que, sumats amb el que resta de Cs, els dóna una majoria parlamentària que...

De què es desentenen ERC i la CUP?

Publicat: "Esquerra i la CUP es desentenen del projecte 'Consell per la República'". Què és el Consell? Viquipèdia: “Organització privada que busca...

La gran enganyifa dels pressupostos de l’Estat

Tornem a estar en època de negociació dels pressupostos generals de l'Estat. Per aprovar-los el govern central necessitarà el suport d'altres formacions...

Per què a Espanya s’odia tant a Catalunya?

Aquesta és una pregunta que em plantejo moltes vegades perquè em fa l'efecte que hi ha una part de cert i una...

És coherent la monarquia? I l’espanyola?

La monarquia castellana, espanyola, és present des de fa segles en la història de Catalunya. No fa falta recordar les seves actuacions....