22.4 C
Barcelona
Dijous 23 setembre, 2021

Els pressupostos rebutjats per la CUP

Relacionats

Eleccions: Vot lògic o viscerològic?

El preu de desentendre's de la política és ser governats pels pitjors.— Plató Què pensa, sent, un votant...

La promesa d’ERC si guanya les eleccions el 14-F

ERC ha promès integrar a JxCat, CUP, Comuns i el PDeCAT en el pròxim govern si guanya les eleccions del 14-F. El...

És digna la inhabilitació del president de Catalunya?

Que la JEC inhabiliti el president de Catalunya sense tenir facultats per a això segons es publica reiteradament? Que un Suprem espanyol tan polititzat,...

Carta oberta a Pedro Sánchez, president en funcions

El primer que li vull dir-li és que vostè no em cau bé. Actualment està en funcions, el que no significa que funcioni sinó que ho...

Del debat dels pressupostos -que no es van debatre- i les seves conseqüències en voldria fer una petita valoració, ja que, segons el meu parer, hi ha coses que no acabo d’entendre. Si existeix un pacte entre dues formacions, que ha estat elaborat, consensuat i signat per les parts, entenc que aquest s’ha de complir. Artur Mas va complir la seva part, fent un pas al costat i la CUP devia complir la seva, donant estabilitat al govern, cosa que no ha fet.

Junts pel Sí, per boca de Carles Puigdemont, dóna el pacte per trencat per la negativa de la CUP a aprovar els pressupostos. Els anticapitalistes diuen que el pacte segueix vigent però que ha mutat (?). Ara, el que no entenc són les dues declaracions que varen fer: En la primera mostren l’estranyesa de què els fets tinguessin una rellevància més important de la que imaginaven. En la segona es declaren corresponsables però negant-se a reconèixer la seva culpabilitat.

Els pactes són per complir-los; si una de les parts no ho fa, és evident que el pacte es trenca, repeteixo senyors de la CUP, es trenca, no es muta. Per cert, què vol dir que muta? Aquesta és una terminologia (mutació) que fora que parlem de metamorfosis o genètica no l’he vista mai associada a contractes ni existeix en dret mercantil. Ara bé, si es refereixen a canviar les condicions, sàpiguen que, unilateralment, no ho poden fer.

Un cop fetes aquestes reflexions entro en matèria sobre els pressupostos. Se us va donar la possibilitat de veure’ls abans de la seva presentació. Vàreu dir que no calia, que ja els debatríeu en el ple, però vàreu presentar l’esmena a la totalitat: una fórmula estranya de debatre. Cap oportunitat per refer-los, modificar-los, consensuar-los… L’enhorabona CUP!

Vàreu manifestar que eren uns pressupostos autonòmics i per aquesta raó els rebutjàveu. Són millors els prorrogats de l’any anterior (autonòmics del tot) per vosaltres? Aquests són els vostres arguments? Les conseqüències de la vostra actitud representa perdre 1.200 milions d’euros per aquest any. Quantes beques menjador no es podran atendre? Quantes persones necessitades, discapacitades no rebran ajudes? Quantes subvencions tramitades no es faran efectives? Com es reduiran les llistes d’espera? Quanta gent en risc d’exclusió podrà ser atesa? Què se n’ha fet del pla de xoc que vàreu pactar?

El poble de Catalunya té dret a saber que en un pressupost prorrogat s’ha de gastar el que en ell estava previst, ni un euro més. Això vol dir que partides socials programades no es duran a terme, que la Conselleria d’Exteriors, inexistent l’any anterior, no té pressupost. El que estava destinat a pobresa energètica no tindrà diners, etc. Els diners de més que es disposava per aquest any, és obligatori per llei destinar-los a eixugar el deute.

Recordeu, senyors de la CUP, la llegenda de Robin Hood? Allà es robava als rics per donar-ho als pobres. Aquí heu fet a l’inrevés; en comptes de permetre que els diners anessin a mans dels pobres, serà el ministre Montoro qui els rebi. En clau política heu fet un flac favor al procés, els milions de catalans no es mereixen això. Ja per acabar, vull dir-vos tres coses: que estic decebut, que estic molt emprenyat i que aneu a pastar fang.

Més articles

4 COMENTARIS

  1. D’ acord ami tot, menys a “senyors” . Les CUP fait servir majoritariament el femeni. Si nosaltres, homes de poca fè, fessim el mateix, ets Darien un sidral. El neutre existeix, í per mi tots els extrems sont dolents. Gràcies CUP, per fer guanyar el sistema amb el vostre antisistema. Necessitem gent com vosaltres, però quand sereu més grandets

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...