18.7 C
Barcelona
Dimarts 26 octubre, 2021

Carta oberta a Pedro Sánchez

Relacionats

La gran enganyifa dels pressupostos de l’Estat

Tornem a estar en època de negociació dels pressupostos generals de l'Estat. Per aprovar-los el govern central necessitarà el suport d'altres formacions...

Per què a Espanya s’odia tant a Catalunya?

Aquesta és una pregunta que em plantejo moltes vegades perquè em fa l'efecte que hi ha una part de cert i una...

És lògica la inviolabilitat del cap d’estat?

Amb la notícia de que l’Audiència Nacional arxivarà les causes obertes contra Juan Carlos I, he volgut fer un repàs sobre el...

Quina credibilitat tenen Sánchez i la justícia espanyola?

Després del que va succeir a l’illa de Sardenya amb la detenció i posterior posada en llibertat del president Carles Puigdemont, jo...

Senyor,

La política espanyola necessita un canvi, això és evident, però vostè no és la persona més indicada per dur-lo a terme. M’explicaré: Vostè no és el líder del seu partit, vostè està del tot hipotecat per la seva pròpia organització. Quan un líder no domina l’aparell, depèn dels barons territorials i, especialment de la Sultana d’Andalusia, no té marge de maniobra ni té les mans lliures per a negociar.

L’únic mèrit que li reconec, en vista del comportament de Rajoy, és haver-ho intentat sense gaires possibilitats d’èxit, però intentat al cap i a la fi. El que passa és que va equivocar-se de parella de ball. No coneixia a Albert Rivera? No sabia que Ciutadans és una fotocòpia del PP? Pensava que tots dos liderarien el canvi que reclama la societat espanyola en general? La meva pregunta és: No va negociar amb Podem o no el van deixar?

Va ser molt dur amb Rajoy en el cara a cara que van interpretar, i dic interpretar perquè d’allò no se’n podia dir un debat. Van estar tirant-se en cara tota mena d’improperis dels quals ja estem acostumats (i tu més) i, en un moment determinar, vostè li va dir que Espanya necessitava una persona honesta i ell no ho era. A mi no em va semblar bé l’adjectiu, tot i estar-hi bastant d’acord vaig considerar-ho un error. Havent de repetir les eleccions trobo fora de lloc penedir-se ara del que va dir i ho considero un altre error.

Després, com tothom, va voler justificar el seu fracàs donant les culpes a qui no va voler sotmetre’s al seu pacte amb C’s. Va arribar a declarar que, gràcies a Podem, Rajoy seguia a la Moncloa. Cap tipus d’autocrítica; faltaria més! I si vol tornar a fracassar, parli amb el seu amic Alberto, renovi el seu gran pacte i veurà com gràcies a l’abstenció tornarà a guanyar el PP. Podem el pot enviar a la tercera posició del ranking i, si C’s i PP sumen la majoria necessària el seu “amic” el deixarà tirat i Susana Díaz l’acomiadarà.

No tenia intenció de dir-li res més, només volia avisar-lo de la seva futura derrota electoral i animar-lo a fi que estigués mentalment preparat per encaixar-ho. Ara bé, veient-lo en un programa de TV a Barcelona m’ha fet emprenyar i no tinc altre remei que rebaixar-li la nota política de justet a… insuficient. Després de cinc mesos políticament vergonyosos, on s’ha demostrat la inoperància de líders i partits, vostè ha descobert la sopa d’all de la meva àvia dient: La qüestió catalana “ha impedit que hi hagi govern a Espanya”.

Vostè, que no ha volgut mantenir cap contacte amb els partits catalans, és conscient del que diu? Què o qui ha provocat la “qüestió catalana”? Per què es nega a la possibilitat d’un referèndum? De què té por? Quan ha sortit el PSOE en defensa de Catalunya? És sabedor de les 49 sentències del Constitucional contra lleis del Parlament? Ha mostrat la mínima solidaritat amb els catalans? Entén ja perquè som tants els que volem fotre el camp d’Espanya? I si no ho entén, m’és ben bé igual perquè, entre altres coses, vostè no sap, ni vol, ni pot solucionar-ho.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Pot haver-hi un govern PP-VOX a Espanya?

És possible naturalment. Si els ciutadans els atorguen els vots suficients que, sumats amb el que resta de Cs, els dóna una majoria parlamentària que...

De què es desentenen ERC i la CUP?

Publicat: "Esquerra i la CUP es desentenen del projecte 'Consell per la República'". Què és el Consell? Viquipèdia: “Organització privada que busca...

La gran enganyifa dels pressupostos de l’Estat

Tornem a estar en època de negociació dels pressupostos generals de l'Estat. Per aprovar-los el govern central necessitarà el suport d'altres formacions...

Per què a Espanya s’odia tant a Catalunya?

Aquesta és una pregunta que em plantejo moltes vegades perquè em fa l'efecte que hi ha una part de cert i una...

És coherent la monarquia? I l’espanyola?

La monarquia castellana, espanyola, és present des de fa segles en la història de Catalunya. No fa falta recordar les seves actuacions....