16.2 C
Barcelona
Dissabte 4 febrer, 2023

José Maria Aznar enxampat per Hisenda

Relacionats

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

És Pablo Casado el líder indiscutible de la dreta?

De Pablo Casado ja he escrit altres vegades i, a la pregunta que encapçala aquest article, la meva resposta és un no rotund. No...

Pot Mariano Rajoy mentir impunement?

Pot resultar una pregunta innecessària perquè ja sabem que pot i que ho fa d'allò més bé. Cal recalcar que ho ha...

“El frau fiscal és un atemptat contra la justícia i és incompatible amb una societat moderna i solidària”. Aquestes paraules no són meves, són de José Maria Aznar, aquell que va ser el president del govern espanyol durant dues legislatures. Aquesta frase la va pronunciar just en el seu discurs d’investidura l’any 1996, aleshores el José Mari duia bigoti.

Bé, potser va dir-ho involuntàriament en llegir el discurs però, a l’any següent, també en el congrés de Diputats, va assegurar que “el frau fiscal causa una greu injustícia i un immens dany social a tot el país”, alhora que prometia actuar amb fermesa “contra qui actua d’una manera tant insolidària com reprovable”.

No és el primer cop, i sospito que no serà l’últim, que a l’expresident del govern, president d’honor del PP i cap visible de la FAES el traeixen les hemeroteques. Qui tingui interès a saber les crítiques que el personatge en qüestió, feia en contra de la Constitució, no té més que buscar el Diari la Nueva Rioja, de Logronyo, i podrà comprovar, entre altres, les dures paraules en contra del consens i la forma de redactar la Carta Magna.

Ara però, el que es considerava el paladí de l’honradesa, defensor de la llei, el que actuaria contra el frau fiscal amb fermesa, l’han enxampat fent el que ell denunciava. Què pensaran tots aquells militants i votants que li atorgaren dos cops la confiança? Quin referent els queda als populars on emmirallar-se? Després d’ell i de Rato, Matas, Bárcenas, Fabra i un munt de gent imputada o sota sospita, de quin líder pot presumir el PP?

L’Agència Tributària ha imposat a l’expresident Aznar una multa de 70.403,96 euros arran d’una inspecció oberta el 2014, per utilitzar una societat instrumental per estalviar-se el pagament de quasi la meitat dels tributs que li pertocaven. Així mateix, l’obliga a satisfer una complementària de 199.052,19 euros, per diverses irregularitats fiscals comeses els exercicis 2011 i 2012, segons s’ha revelat mitjançant la premsa.

José María Aznar, ha presentat a la fiscalia general de l’Estat una denúncia per la filtració de les seves dades fiscals pel perjudici que li ha causat la divulgació d’aquesta informació i per la inseguretat jurídica que aquesta mena d’actuacions genera en la societat, segons una nota de la FAES, el laboratori d’idees del PP. Aznar sosté que la filtració d’aquestes dades “ha sigut cedida per aquells que la coneixien”.

Això que dius és prou evident, José Mari, la gent del carrer no sabíem que havies estafat.     Ara et queixes pel perjudici personal que et causa? Que els ciutadans sàpiguen com et comportes? Que la veritat surti a la llum? Que el teu prestigi està tocat? Hauràs enganyat molta gent, però puc presumir de pertànyer al grup dels que no has pogut enganyar mai.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Perquè el referèndum català per la independència no va ser il·legal (IV)

Traduït de l’alemany al català per Pere Grau i Rovira (Hamburg), publicat originalment a Blickpunkt Katalonien per Axel Schönberger.

Reaccions a la sentència de la justícia europea

Tant l’independentisme com el govern espanyol diuen que el tribunal els dóna la raó El Tribunal de Justícia...

Puigdemont pregunta si ERC sabia que volien extradir-lo amb el nou Codi Penal

L’expresident qüestiona els motius darrere la reforma del Codi Penal que ara se li aplicarà El president a...

Deixem sola la gent gran que lluita, i ha lluitat, per la independència de Catalunya?

19/01/2023, Barcelona, cimera Espanya-França Matí gèlid. Molta sensació de fred pel vent. Zona entre les fonts i plaça...

Comencen les batalles preelectorals

Collboni deixa l'Ajuntament de Barcelona i Feijóo fa una nova proposta electoral. Quan un any arrenca políticament com a...