16.2 C
Barcelona
Dissabte 4 febrer, 2023

Preguntes oportunes

Hi ha algun motiu per creure en l’estat espanyol?

Publicat: “L’Estatut de Catalunya havia de ser la norma que continués garantint l’encaix de Catalunya durant unes quantes generacions més però ha derivat, arran de la sentència del Tribunal Constitucional en el principal problema polític que Espanya té sobre la taula. La vida de l’Estatut ha estat, de fet, atzarós i carregat de fracassos”. Respecta l’estatut que va quedar l’estat espanyol? Fets objectius: Ni PP ni PSOE han engegat el que es va aprovar: Consorci tributari de cara a la Hisenda pròpia a Catalunya; inversions en infraestructures durant 7 anys en funció del PIB aportat per Catalunya; les comissions bilaterals no es reuneixen des de 2011 perquè no ho vol el govern espanyol; traspassos “de l’anterior estatut” sobre beques, persones estrangeres, titularitat d’immobles, formació, laboratoris farmacèutics, salvament marítim, seguretat privada, avaluació d’universitats, protecció civil, funcions i serveis de la seguretat social, etc. Es queda aquí el problema? No! No ha fet clares invasions de competències en temes com la immersió lingüística, en “totes” les disposicions del Parlament o el Govern català, com el decret de pobresa energètica per a assistència social? No hi ha un procés de re-centralització…? És evident! Mentre això succeeix… partits polítics espanyols parlen de “reforma constitucional”, amb propostes perquè els catalans se sentin “còmodes” a Espanya… passats 30 anys des de la transició, després d’estatuts aprovats… hi ha un sol motiu per creure que l’estat espanyol complirà els compromisos amb Catalunya i els seus habitants? Són conscients els votants “dependentistes” de quan perjudicats estan pels in-compliments de l’estat? Davant la realitat objectiva durant tant temps que afecta valors de-terminants, què és el coherent per a uns votants conscients, ben informats, amants de la justícia, la democràcia, la llibertat, la justícia social, la dignitat  i que volen el millor per a les seves famílies…? Independència o… tornar a ser enganyats…?

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat