20.7 C
Barcelona
Dissabte 4 juliol, 2020

Coneixen la realitat de l’economia catalana els dependentistes?

Relacionats

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Reconstrucció? No, redisseny total de Catalunya!

Recorden el conte del "rei nu"? Segons els seus sastres, li van confeccionar una roba tan extraordinària que només els idiotes no la veurien....

Per què dubtem de la justícia espanyola?

Varis són els motius començant per la més que dubtosa separació de poders de l'estat. Només amb veure la forma en què són triats...

El tancament de Nissan a Catalunya

Un fet és inqüestionable: davant les multinacionals o tens instruments d'Estat o estàs cuit. Dic això perquè s'està estenent entre els portaveus de l'estat...

Publicat: (Niño Becerra) “Catalunya creix en la seva economia malgrat que la inversió de l’estat a Catalunya ha baixat. Per què no diuen que Catalunya té un dèficit de 72.000 milions de € pel dèficit fiscal que el govern obliga a tenir a Catalunya? Si Catalunya tingués cada any entre 10 i 14.000 milions d’euros, no tindria deute, tindria inversions i superàvit. A més, no pagaria interessos pels “seus” propis diners que l’estat recapta i després presta” Què pensar d’aquesta realitat objectiva i no desmentida pel govern? Tenen en compte aquesta situació tan negativa els qui dubten o volen seguir dependent d’Espanya? Com poden defensar-la, justificar-la, partits i votants a Catalunya? És lògic?

- Anunci -

Més articles

28 COMENTARIS

 1. Tolerando que 2.500.000 personas insolidarias que llevan 500 años con un obsequio sin que se les reclame ni un centimo.., dos millones y medio de Vascos y Navarros insolidarios.

  • Insolidarios de que? Es que los españolrs habéis nacido minusválidos? Que yo sepa habéis nacido con los mismos atributos que los demás (muchos de vosotros presumis de tenerlos muy grandes) pues menos lamentarse y a currar como todo el mundo y así podréis practicar la solidaridad que demandáis a los demás.

 2. Portell, eres un bocazas porque hablas sin saber. Los vascos de la Comunidad Autónoma Vasca y Navarra no somos insolidarios sino que nos gestionamos nuestros dineros y si no ingresamos lo suficiente de impuestos el déficit nos lo comemos nosotros y de igual manera a la inversa. Pero es que además aportamos el cupo que no sé si sabes lo que es pero parece que no, te lo explico pagamos el 6,23% de los ingresos al Estado en concepto de gastos del Estado en la CAV con cosas tan curiosas que estamos pagando a más de 4000 policías y guardias civiles acantonados en nuestro territorio como auténticas fuerzas de ocupación sin apenas cometido real salvo la vigilancia de fronteras y no solo eso estamos pagando hasta parte de los gastos, agárrate, del Museo del Prado de Madrid !!! Y no solo eso contribuimos también al famoso fondo de solidaridad interterritorial. Así que antes de echar pestes sobre nosotros lávate la boca.

  • ….. gestionamos nuestros dineros y si no ingresamos lo suficiente de impuestos EL ESTADO NOS PAGA LA DIFERENCIA.
   Eso es lo que sucede. Mejor para vosotros, pero cuenta la verdad.

  • Recaudais todo y pagáis los gastos del estado por servicios prestados . Esto no es comparable a las demás regiones y con las de más déficit fiscal, menos. En Cataluña solo se recaudan 5 de cada diez € el resto al libre albedrío de Montoro y compañía. La infrafinanciacion nos obliga a recurrir al FLA, qe son nuestros impuestos ya pagados a devolver con intereses, los primeros años, ahora no. Con un déficit fiscal del 8% sobre un Pib de 200 mil millones de €, siendo el motor economico principal del país vecino, tenemos una deuda de más de 70 mil millones de €. Sin este déficit fiscal y esta infrafinanciacion, tendríamos esta deuda? La respuesta es NO.
   País Vasco y Navarra son la segunda y tercera comunidad menos endeudada, te has preguntado porqe? Me imagino qe cuando uno recauda todos sus impuestos y liquida cuentas con el estado una vez al año hace salir mejores números. Las demás comunidades no, están sometidas a las decisiones económicas de Madrid. En fin para qe vais a luchar por una independencia, con el paraguas del estado, si solo os falta poner la bandera en lo ONU?

 3. L.Article parla del PAÍS BASC????
  CREC que a aquestes alçades de la pel·lícula ja no importa RES MÉS QUE LA INDEPENDÈNCIA. La resta sigui per el que sigui l.hem de FER HISTÒRIA NEGRA.
  VISCA CATALUNYA INDEPENDENT!!!! Després…. QUE CADA PALO AGUANTE SU VELA . Potser llavors el Gobierno Central tindrà de rasca a les comunitats amb més beneficis. QUE RES ENS TREGUI LA FITA QUE TENIM AL DAVANT…..

 4. L.Article parla del PAÍS BASC????
  CREC que a aquestes alçades de la pel·lícula ja no importa RES MÉS QUE LA INDEPENDÈNCIA. La resta sigui per el que sigui l.hem de FER HISTÒRIA NEGRA.
  VISCA CATALUNYA INDEPENDENT!!!! Després…. QUE CADA PALO AGUANTE SU VELA . Potser llavors el Gobierno Central tindrà de rasca a les comunitats amb més beneficis. QUE RES ENS TREGUI LA FITA QUE TENIM AL DAVANT…..

 5. Menys mal, Mayte, algú que es centra en el que és important.

  El problema no són els vascos, els problema és Is-pain que és qui ens roba els quartos, bandeja la nostra llengua, història i cultura.

 6. Menys mal, Mayte, algú que es centra en el que és important.

  El problema no són els vascos, els problema és Is-pain que és qui ens roba els quartos, bandeja la nostra llengua, història i cultura.

 7. “ESPAÑA LA HIZO DIOS! Y LO QUE DIOS UNIÓ….QUE NO LO SEPARE EL HOMBRE”
  El Imperio romano reducido ahora a un simple ciudad NO LO HIZO DIOS. Lo hizo un chapucero.
  Ja,ja,ja,,,,, Donde no se ponia el sol pronto no se va poner ni la sombra.

 8. “ESPAÑA LA HIZO DIOS! Y LO QUE DIOS UNIÓ….QUE NO LO SEPARE EL HOMBRE”
  El Imperio romano reducido ahora a un simple ciudad NO LO HIZO DIOS. Lo hizo un chapucero.
  Ja,ja,ja,,,,, Donde no se ponia el sol pronto no se va poner ni la sombra.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

- Anunci -

Últims articles

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (II)

Són molts els motius a exposar per creure que no té aquest dret, per molt que ho digui la llei, la constitució o els lletrats...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...