12.9 C
Barcelona
Diumenge 29 novembre, 2020

Carta oberta a Cristobal Montoro

Relacionats

Ara Quim Torra, abans la sentència del procés

No ens podem estranyar de la decisió d'inhabilitar el president Quim Torra. Una pancarta en reclamació de llibertat als presos i exiliats,...

La manca d’inversió de l’Estat a Catalunya

El pressupost d’inversions de l’estat que no es compleix Els pressupostos de l'Estat han deixat de ser una guia...

Què diu Espanya després de la sentència

El que diuen i pensen la majoria d'espanyols és, exactament, el que vol que digin i pensin el que diuen els responsables de campanyes...

I més de 2 milions en llibertat vigilada?

Publicat (El Món): "Les línies vermelles de la presó provisional: L'abús de 200 dies entre reixes. Experts en dret penal i processal (tant nacionals com estrangers) argumenten...

Ministre, d’entrada he de confessar-li que vostè no em cau bé. És prepotent en les formes i un pèl cínic en els seus raonaments. Té la clau de la caixa i això el fa creure posseïdor de la veritat absoluta parlant de calés. Coneix perfectament el maltractament que pateix Catalunya per al seu finançament, però a vostè tant li fa. Per dissimular el dèficit fiscal que pateix el Principat, es va inventar el compte de Las cuentas territorializadas” que, un cop publicades, deixava el dèficit català en 8.500 milions en comptes dels 16.000 reals.

Tot i així l’artífex d’aquests comptes, Àngel de la Fuente, declarà poc després el següent: La possibilitat que l’Estat concedís a Catalunya un concert econòmic similar al basc o el navarrès implicaria restar 16.000 milions d’euros al finançament de la resta de comunitats.  La xifra és la que declara la Generalitat com a dèficit fiscal. També José A. Monago, fent referència al mateix deia: Extremadura patiria un dèficit de 4.000 milions veient-se forçada a retornar competències al govern central. “Aquestes declaracions donen, de passada, la raó als càlculs fets per la Generalitat”.

Però de totes aquestes dades, vostè ja n’és coneixedor i no cal, per tant, seguir insistint en el mateix: barallis amb la seva consciència si és que en té. El que avui m’ha fet escriure-li han estat les seves últimes declaracions: “Em nego avançar a Catalunya quantitats que corresponen al 2014. No faré amb Catalunya cap tipus de diferència respecte a la resta de comunitats”.  Des de quan no fa diferències amb Catalunya? Que ens pren per babaus?

Catalunya li està demanant una bestreta a compte dels més de 1.300 milions que l’estat li deu de la liquidació de l’exercici del 2014. És a dir, diners nostres, que nosaltres ja hem pagat i que, durant un any i mig, Hisenda n’ha gaudit sense pagar interessos. Que de forma vergonyant vulgui controlar la despesa de la Generalitat davant una sol·licitud del FLA, em toca el voraviu, i puc arribar a empassar-m’ho, però que vulgui fiscalitzar tot el que fa el govern amb els “seus” diners, que hem pagat els contribuents de Catalunya, només té un nom i aquest nom s’anomena Xantatge.

Una pregunta sí que vull fer-li: creu moralment just percebre del govern 1.824 € cada mes com ajut per l’habitatge, ja que, per les eleccions es va presentar per una altra província? Li pregunto ja que, segons la premsa, és propietari de tres pisos a Madrid que és on viu. Vostè i 61 diputats més ho cobren i tenen pis a Madrid. No ho considera una vergonya?

Són moltíssimes més les coses que voldria dir-li senyor ministre, però la meva consciència no m’ho permet. Només faré una excepció i és en l’única cosa de la qual no en te cap culpa, i és que vostè és lleig, molt i molt lleig. Veient una foto seva un bon amic deia: Per la festa de Halloween no necessitarà posar-se una careta, amb la seva cara ja en té prou.

Li desitjo una llarga vida lluny de la Caixa i lluny del govern i, tot i així, el convido a passar les vacances a Catalunya, un cop siguem independents, on podrà comprovar que no som com vostè i els seus col·legues ens defineixen de cara a aconseguir els màxims vots a la resta de l’Estat.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Podria ser Miquel Iceta president de la Generalitat?

Tal com he llegit en El Nacional en dues ocasions, en cap lloc està escrit que Miquel Iceta no pugui ser el pròxim...

La politització de la llengua en la nova llei d’educació

El ple del Congrés ha aprovat aquest dijous la reforma de la llei educativa, la Lomloe o "llei Celaá", després d'un bast debat i amb...

Parlem de nou de les “fake news”?

Les notícies falses, conegudes també amb l'anglicisme fake news, són un tipus d'expressions que consisteixen a donar a conèixer un contingut de notícies pseudoperiodístiques difoses mitjançant...

El govern vol combatre les “fake news”

El Ministeri de Presidència va publicar el passat dijous dia 5 en el BOE el Procediment d'actuació contra la desinformació aprovat pel...

Donald Trump és un perill per la humanitat

L'espectacle que ens està oferint el president nord-americà, no sols és esperpèntic sinó que ratlla el més absurd i indescriptible que pot...