12.9 C
Barcelona
Dimecres 21 abril, 2021

Carta oberta a Cristobal Montoro

Relacionats

S’enfonsa Catalunya com el Titanic?

Per què es va enfonsar el Titanic? Per un iceberg. Recerques posteriors van demostrar més motius. Aplicables a Catalunya?

Ara Quim Torra, abans la sentència del procés

No ens podem estranyar de la decisió d'inhabilitar el president Quim Torra. Una pancarta en reclamació de llibertat als presos i exiliats,...

La manca d’inversió de l’Estat a Catalunya

El pressupost d’inversions de l’estat que no es compleix Els pressupostos de l'Estat han deixat de ser una guia...

Què diu Espanya després de la sentència

El que diuen i pensen la majoria d'espanyols és, exactament, el que vol que digin i pensin el que diuen els responsables de campanyes...

Ministre, d’entrada he de confessar-li que vostè no em cau bé. És prepotent en les formes i un pèl cínic en els seus raonaments. Té la clau de la caixa i això el fa creure posseïdor de la veritat absoluta parlant de calés. Coneix perfectament el maltractament que pateix Catalunya per al seu finançament, però a vostè tant li fa. Per dissimular el dèficit fiscal que pateix el Principat, es va inventar el compte de Las cuentas territorializadas” que, un cop publicades, deixava el dèficit català en 8.500 milions en comptes dels 16.000 reals.

Tot i així l’artífex d’aquests comptes, Àngel de la Fuente, declarà poc després el següent: La possibilitat que l’Estat concedís a Catalunya un concert econòmic similar al basc o el navarrès implicaria restar 16.000 milions d’euros al finançament de la resta de comunitats.  La xifra és la que declara la Generalitat com a dèficit fiscal. També José A. Monago, fent referència al mateix deia: Extremadura patiria un dèficit de 4.000 milions veient-se forçada a retornar competències al govern central. “Aquestes declaracions donen, de passada, la raó als càlculs fets per la Generalitat”.

Però de totes aquestes dades, vostè ja n’és coneixedor i no cal, per tant, seguir insistint en el mateix: barallis amb la seva consciència si és que en té. El que avui m’ha fet escriure-li han estat les seves últimes declaracions: “Em nego avançar a Catalunya quantitats que corresponen al 2014. No faré amb Catalunya cap tipus de diferència respecte a la resta de comunitats”.  Des de quan no fa diferències amb Catalunya? Que ens pren per babaus?

Catalunya li està demanant una bestreta a compte dels més de 1.300 milions que l’estat li deu de la liquidació de l’exercici del 2014. És a dir, diners nostres, que nosaltres ja hem pagat i que, durant un any i mig, Hisenda n’ha gaudit sense pagar interessos. Que de forma vergonyant vulgui controlar la despesa de la Generalitat davant una sol·licitud del FLA, em toca el voraviu, i puc arribar a empassar-m’ho, però que vulgui fiscalitzar tot el que fa el govern amb els “seus” diners, que hem pagat els contribuents de Catalunya, només té un nom i aquest nom s’anomena Xantatge.

Una pregunta sí que vull fer-li: creu moralment just percebre del govern 1.824 € cada mes com ajut per l’habitatge, ja que, per les eleccions es va presentar per una altra província? Li pregunto ja que, segons la premsa, és propietari de tres pisos a Madrid que és on viu. Vostè i 61 diputats més ho cobren i tenen pis a Madrid. No ho considera una vergonya?

Són moltíssimes més les coses que voldria dir-li senyor ministre, però la meva consciència no m’ho permet. Només faré una excepció i és en l’única cosa de la qual no en te cap culpa, i és que vostè és lleig, molt i molt lleig. Veient una foto seva un bon amic deia: Per la festa de Halloween no necessitarà posar-se una careta, amb la seva cara ja en té prou.

Li desitjo una llarga vida lluny de la Caixa i lluny del govern i, tot i així, el convido a passar les vacances a Catalunya, un cop siguem independents, on podrà comprovar que no som com vostè i els seus col·legues ens defineixen de cara a aconseguir els màxims vots a la resta de l’Estat.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

La justícia espanyola es queixa davant d’Europa

Un del problema evident dels fets esdevinguts a la tardor del 2017 a Catalunya ha estat el protagonisme que ha adquirit el...

El Canadà i Espanya són molt diferents

Aquesta és una afirmació que ja sabíem sobradament, els dos estats es diuen demòcrates, però la democràcia es demostra caminant, val la pena mirar a...

Espanya ha perjudicat Catalunya al llarg del temps

Després de la guerra dels Trenta Anys, que a Espanya li va suposar la pèrdua de Flandes, l’Alsàcia i  la Lorena, després...

La justícia a Espanya continua fent diferències

Fa dues setmanes vaig publicar en aquest mitjà l'article titulat "La Justícia no és igual per a tothom". El mateix el vaig publicar a Diario16,...

Els abusos dels drets humans a Espanya

No només el Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides, el Ministre d'Afers exteriors...