27.9 C
Barcelona
Dissabte 11 juliol, 2020

Carta oberta a Cristobal Montoro

Relacionats

Què diu Espanya després de la sentència

El que diuen i pensen la majoria d'espanyols és, exactament, el que vol que digin i pensin el que diuen els responsables de campanyes...

I més de 2 milions en llibertat vigilada?

Publicat (El Món): "Les línies vermelles de la presó provisional: L'abús de 200 dies entre reixes. Experts en dret penal i processal (tant nacionals com estrangers) argumenten...

Quina credibilitat té la justícia espanyola?

Els que no som experts en lleis, com la majoria d'aquest país, se'ns fa força difícil d'entendre l'actual situació de la justícia espanyola. No...

El procés, Llarena, Zoido, Montoro i la Guàrdia civil

Cada dia rebem noves notícies respecte al procés, interlocutòries, euroordres, declaracions, opinions de premsa, radio i TV i no donem abast per assimilar-les totes...

Ministre, d’entrada he de confessar-li que vostè no em cau bé. És prepotent en les formes i un pèl cínic en els seus raonaments. Té la clau de la caixa i això el fa creure posseïdor de la veritat absoluta parlant de calés. Coneix perfectament el maltractament que pateix Catalunya per al seu finançament, però a vostè tant li fa. Per dissimular el dèficit fiscal que pateix el Principat, es va inventar el compte de Las cuentas territorializadas” que, un cop publicades, deixava el dèficit català en 8.500 milions en comptes dels 16.000 reals.

Tot i així l’artífex d’aquests comptes, Àngel de la Fuente, declarà poc després el següent: La possibilitat que l’Estat concedís a Catalunya un concert econòmic similar al basc o el navarrès implicaria restar 16.000 milions d’euros al finançament de la resta de comunitats.  La xifra és la que declara la Generalitat com a dèficit fiscal. També José A. Monago, fent referència al mateix deia: Extremadura patiria un dèficit de 4.000 milions veient-se forçada a retornar competències al govern central. “Aquestes declaracions donen, de passada, la raó als càlculs fets per la Generalitat”.

Però de totes aquestes dades, vostè ja n’és coneixedor i no cal, per tant, seguir insistint en el mateix: barallis amb la seva consciència si és que en té. El que avui m’ha fet escriure-li han estat les seves últimes declaracions: “Em nego avançar a Catalunya quantitats que corresponen al 2014. No faré amb Catalunya cap tipus de diferència respecte a la resta de comunitats”.  Des de quan no fa diferències amb Catalunya? Que ens pren per babaus?

Catalunya li està demanant una bestreta a compte dels més de 1.300 milions que l’estat li deu de la liquidació de l’exercici del 2014. És a dir, diners nostres, que nosaltres ja hem pagat i que, durant un any i mig, Hisenda n’ha gaudit sense pagar interessos. Que de forma vergonyant vulgui controlar la despesa de la Generalitat davant una sol·licitud del FLA, em toca el voraviu, i puc arribar a empassar-m’ho, però que vulgui fiscalitzar tot el que fa el govern amb els “seus” diners, que hem pagat els contribuents de Catalunya, només té un nom i aquest nom s’anomena Xantatge.

Una pregunta sí que vull fer-li: creu moralment just percebre del govern 1.824 € cada mes com ajut per l’habitatge, ja que, per les eleccions es va presentar per una altra província? Li pregunto ja que, segons la premsa, és propietari de tres pisos a Madrid que és on viu. Vostè i 61 diputats més ho cobren i tenen pis a Madrid. No ho considera una vergonya?

Són moltíssimes més les coses que voldria dir-li senyor ministre, però la meva consciència no m’ho permet. Només faré una excepció i és en l’única cosa de la qual no en te cap culpa, i és que vostè és lleig, molt i molt lleig. Veient una foto seva un bon amic deia: Per la festa de Halloween no necessitarà posar-se una careta, amb la seva cara ja en té prou.

Li desitjo una llarga vida lluny de la Caixa i lluny del govern i, tot i així, el convido a passar les vacances a Catalunya, un cop siguem independents, on podrà comprovar que no som com vostè i els seus col·legues ens defineixen de cara a aconseguir els màxims vots a la resta de l’Estat.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (III)

A la vista d'algunes crítiques sobre els meus articles, on poso en dubte si Juan Carlos I té o no dret a...

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (II)

Són molts els motius a exposar per creure que no té aquest dret, per molt que ho digui la llei, la constitució o els lletrats...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...