18.6 C
Barcelona
Dilluns 25 setembre, 2023

On és l’honestedat de Mariano Rajoy?

Relacionats

L’adéu de de Rivera i l’enfonsament de Ciutadans

S'ha acabat la carrera política d'Albert Rivera i qui sap si també la continuïtat de Ciutadans com partit polític després dels resultats obtinguts el...

Cs (Ciutadans) equival a Cabrejats sempre?

Ciutadans va néixer a Catalunya i la seva missió era, de bon principi, atacar la immersió del sistema educatiu català, es presentava com un...

Ciutadans, polítics honestos o mentiders?

Es tracta d'una pregunta que m'he fet molts cops davant el comportament i manifestacions d'alguns dels seus membres i la seva actuació, poc respectuosa...

Els meus motius per no votar a Ciutadans

Ciutadans sempre m'ha cridat l'atenció ja des dels seus inicis; s'han definit com a socialdemòcrates, lliberals, centredreta, dreta i, actualment, s'acosten a l'extrema dreta...

Segons el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans, l’honestedat és el que s’atribueix a la persona honesta. La paraula honest deriva del llatí honestus,-a-um. Aquella persona que es conforma al que exigeix el deure, la probitat, la consciència, que és raonable, moderat… Si busquem els sinònims d’honestedat, la llista és llarga: decència, castedat, honradesa, integritat, virtut, justícia, puresa, continència, moderació, rectitud, equitat, sinceritat…
Té Rajoy alguna d’aquestes virtuts? És conscient, raonable o moderat quan les coses van en direcció contrària als seus desitjos? És decent, just i honrat no acceptant els resultats de les urnes? És honest amb els habitants de Catalunya a qui els nega el pa i la sal? Com és possible que un individuo així pugui obtenir la confiança de milions de votants?

Potser manca una darrera pregunta: És veritablement demòcrata? Quan el poble català, a través del seu parlament, aprova un Estatut; quan el poble espanyol, a través del Congrés i el Senat, aprova el mateix Estatut i, per últim, els catalans l’aproven en referèndum i entra en vigor, perquè inicia un recurs d’inconstitucionalitat? Perquè no accepta el resultat sorgit dels representants de milions de persones? Ha donat mai cap explicació?

Que el Tribunal Constitucional tardés quatre anys per emetre una sentència, posa en evidència que no trobava que l’estatut estigués al marge de la legalitat. Només un tribunal amb la majoria “popular” va optar per escapçar-lo i no per unanimitat dels seus membres, el que posa en dubte, presumptament, la divisió de poders de l’estat, ja que hi mancaven dos magistrats i que el PP es va negar a substituir-los.

Tot i haver estat la força més votada, Rajoy no pot formar govern. Acostumat a tenir la majoria absoluta no sap negociar, pactar ni parlar amb ningú que no sigui Àngela Merkel. La no presència en un debat a quatre i la pantalla de plasma així ho demostren. Aquests dies les xarxes socials van plenes de discursos seus. Vol un govern com el de Matas a les Balears! T’estimo cony, t’estimo! Dirigit a l’expresident de la Diputació de València i alcalde de Xàtiva, Jo confio en Bárcenas! Rita ets estratosfèrica! Dirigit al “caloret” de la Barberà.

Un personatge així ens pot governar? La seva “amiga” Esperanza Aguirre dimiteix perquè dos personatges, nomenats per ella, estan inculpats; Independentment o no d’una possible segona intenció d’Aguirre, el que ha fet és coherent. Quants, a més de Bárcenas i Matas, ha nomenat ell i estan inculpats o a la presó? Com és que ningú vulgui pactar amb ell? Jo li aconsellaria dimitir, però aquesta paraula no figura en el manual Popular.

La seva educació té molt a desitjar, no li ha importat que tothom veiés la seva negativa a encaixar la mà a Sánchez. I si així es comporta el líder, no ens hem d’estranyar que Garcia Albiol abandoni un acte quan el president de Catalunya es queixa del mal tracte que patim en infraestructures gràcies als Populars. O que els seus diputats abandonin un ple quan es condemna el franquisme. És presumptament honest Rajoy amb Catalunya? I… per extensió, ho és el mateix Partit Popular?

Més articles

2 COMENTARIS

  1. Rajoy no és honest ni amb Catalunya ni amb ell mateix, com pot ser-ho amb els membres del seu Partit? Rajoy ha permès que la corrupció generalitzada aflori per tots quatre cantons i mentre això passa, el Tribunal Constitucional és capaç fins hi tot de sancionar les intencions dels polítics catalans.
    Davant d’això només ens queda la desconnexió gairabé imediata.
    El senyor Pedro Sanchez, que és més educat però no sé si més honest tampoc entent res de res del que passa a Catalunya ni del que voiem els catalans.
    Treballem per ampliar la base social dels votants catalans i els espanyols ja s’ho faran

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Amnistia o eleccions altra vegada?

En una entrevista a la Cope, Aznar va tornar a cridar, com va fer dies enrere, a la mobilització de la societat...

L’expresident Aznar insisteix que Espanya es trenca

Aznar ha parlat, un altre cop, del perill de la destrucció d'Espanya. Sempre parla qui menys autoritat té per fer-ho. A algú...

De Diada submisa a dia de la independència?

Per què celebrem la Diada? 11 de setembre. No es commemora una victòria sinó una derrota davant el...

Les condicions de Puigdemont i les seves repercussions

Com era d'esperar, les condicions que Carles Puigdemont va detallar a Brussel·les el passat dimarts, ha aixecat un munt de comentaris de...

El TC rebutja el recurs de Puigdemont contra l’ordre d’arrest

El fiscal en cap davant el Tribunal Constitucional, Pedro Crespo, ha recorregut en súplica la decisió de la sala de vacances del...