22.7 C
Barcelona
Divendres 24 març, 2023

El 27-S es va perdre el plebiscit?

Relacionats

L’adéu de de Rivera i l’enfonsament de Ciutadans

S'ha acabat la carrera política d'Albert Rivera i qui sap si també la continuïtat de Ciutadans com partit polític després dels resultats obtinguts el...

Què se n’ha fet de l’esperit de l’1-O?

La pregunta no és retòrica, jo vull saber-ne la veritat. Quan plantejo la pregunta aquesta va adreçada als partits polítics que semblaven independentistes i...

Cs (Ciutadans) equival a Cabrejats sempre?

Ciutadans va néixer a Catalunya i la seva missió era, de bon principi, atacar la immersió del sistema educatiu català, es presentava com un...

Ciutadans, polítics honestos o mentiders?

Es tracta d'una pregunta que m'he fet molts cops davant el comportament i manifestacions d'alguns dels seus membres i la seva actuació, poc respectuosa...

Si ens atenem, exclusivament als resultats, podem acceptar que el plebiscit, coma tal, no es va guanyar, el 48% dels vots favorables a la independència així ho confirmen; si bé caldria aclarir que el 52% restant no expressa un no a la independència com proclamen els partits unionistes dia si, dia també.

Els resultats del 27-S a la web de la Generalitat
Els resultats del 27-S a la web de la Generalitat

Els vots que no varen ser per a JxS o CUP es van comptabilitzar com un No. El candidat Rabell va demanar que els vots de la seva formació no es comptabilitzin dins del No. En números rodons, el Si va aconseguir el 48%, el No 39%. CSQP l’11% i, afegint els vots en blanc i nuls es completa el 100%. El que demostra que sostenir que la majoria de votants estava en contra de la independència és totalment fals.

Aleshores sobre el 87% de vots, clarament expressats, el 48% de vots del Sí representa un 55% sobre la suma contrastada del Si i el No. Això suposaria haver guanyat el plebiscit. Naturalment no interessa aquesta lectura però no està de més tenir-la en compte, ja que no es tracta d’il·lusionisme sinó d’un fet matemàtic i estadístic. El procés no s’ha acabat, van haver-hi més vots a favor que en contra.

Una prova fefaent, de la que no se n’ha parlat massa i confirma la meva teoria, són els fets. Primer, del nomenament de Carme Forcadell com a presidenta del Parlament, en aquesta votació CSQP va fer possible, amb alguns dels seus vots, el nomenament. En segons lloc, el diputat Joan Coscubiela, mentre es debatia la formació de les diverses comissions, ha declarat, de forma clara i contundent, que els vots de CSQP no es deuen computar com un No, cosa que fan, interessadament, C’s, PP i PSC.

Les declaracions grandiloqüents dels partits unionistes i/o dependents són la mostra més que evident de la manca de resposta al procés català i la seva possible solució. Veient-ne els dos casos més paradigmàtics. PSOE diu: “la societat catalana no vol, majoritàriament la independència. Ho afirmen molts dels quals van votar CUP o JxSí. Un referèndum, sí, però només si és per continuar junts”. PP diu: “La majoria de catalans pensem que Catalunya no és una nació”. Si estan tan segurs i es declaren demòcrates totals… per què no permeten un referèndum que, segons ells, guanyarien àmpliament? La resposta és perquè no creuen ni tan sols el que diuen.

En el rànquing de declaracions absurdes, la guanyadora seria la de Xavier Garcia Albiol quan va dir: “Molts catalans volen votar al PP però encara no ho saben” Quan escolto les manifestacions tan assenyades d’aquests polítics és quan m’agafa més pressa per sortir, tan aviat com sigui possible, d’aquest estat anomenat Espanya.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Com l’estat afavoreix grans empreses com Ferrovial en detriment de les classes treballadores

Davant aquesta responsabilitat administrativa —desconeguda per la gran majoria de la gent—, un es pregunta: L'estat afavoreix a les classes treballadores en general...

Fernández Díaz i la corrupció de l’Estat (cas Kitchen)

Després de Rodrigo Rato i Jaume Matas, condemnats a presó, i Eduardo Zaplana, que va estar en preventiva, Jorge Fernández Díaz podria...

Ferrovial fuig per pagar menys impostos

Sembla impossible que això pugui estar passant. Ferrovial és una de les empreses constructores mes importants de l’estat i, li deu l’èxit...

La infermera i el “puto C1 de catalán”

Una infermera de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha criticat en un vídeo que es demani el requisit de català per fer...

Podem parlar sense embuts de la guerra?

En complir-se l'aniversari de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia i l'enfrontament que segueix sense solució, tot i la proposta de la Xina. Tots...